Изкарване на AUX от навигация

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Котлон
Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
Детайли за колата: E38 740i

Изкарване на AUX от навигация

Мнение от Icooo » 07 Авг 2010, 0:46

Здравейте колеги. Миналия ден си купих някаква ташаклийска навигация. Има плеър, има памет.. но уви - може да свири само през вграденото говорителче. През акъла ми мина идеята да я разглобя и да взема + и - от въпросното говорителче и да си изкарам жак за Aux-a нa CD-тo. Може ли да стане така и нужни ли са допълнителни джаджи.

Благодаря предварително. Поздрави.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Re: Изкарване на AUX от навигация

Мнение от AGT » 07 Авг 2010, 1:35

1.Може но ще е моно.
2.Ще криви звукът.
3.Това не е AUX
4.Не се занимавай с глупости ползвай си CD-Player.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Icooo » 08 Авг 2010, 1:04

Ами имам си плеър, но на навигацията може да си сложа песнички със клиповете.. ала бала.. и да си ги сменям със тъч-скрийна.. и да се кефя.. Това ми беше идеята. Сигърно ли е, че ще е моно, защото ми звучи като телефона, който съм го вързвал към колони и си дава доста приличен звук.
Благодаря за отговора.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 08 Авг 2010, 9:12

Кажи какъв е модела на нажигацията или сложи снимки, а може и линк към страница с техническите параметри да дадеш. Тогава може да получиш по-пълна информация.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Icooo » 08 Авг 2010, 13:54

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 09 Авг 2010, 23:31

Разглобиш ли го губиш гаранцията (ако имаш такава) и да го разглобиш и да изкараш жици ще ти е моно звука (едва ли има два говорителя този мъник) да не говорим как ще се чува като свири едновременно говорителчето на навигацията и музиката в колата.
П.П. Има навигации с вграден FM трансмитер с разлика в цената от около 20-30 лв (Privileg 43FM например), за GC-3540 FE не видях да има.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 10 Авг 2010, 7:45

Ако го разглобиш наистина губиш гаранция, но съм сигурен, че може да се изкара стерео сигнал. Най-вероятно вградения говорител е свърза към единия канал или на бридж на двата. Ако наистина си решил да го разглобяваш, като го отвориш виж къде е свързан говоритела и напиши в гугъл номера на чипа. Нама начин да няма pdf с описание на схемата. От там ще видиш кои са входовете и изходите и от изхода може да се вземе сигнал.
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

Потребител
Аватар

Мнение от Lara » 10 Авг 2010, 11:08

gentata написа:П.П. Има навигации с вграден FM трансмитер с разлика в цената от около 20-30 лв (Privileg 43FM например), за GC-3540 FE не видях да има.

А от такава навигация с FM трансмитер може ли да се изкара звук към CD-то или направо към усилвателя?
Аз имам усилвател и субуфер, които се чудя с какво да свирят, защото засега имам Business RDS. :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Icooo » 10 Авг 2010, 12:41

Идеята ми беше направо от сигнала за говорителчето - махам го и от неговите + и - да изкарам кабели, които да запоя за женски стерео жак( то излиза 1 каналче, което ще разклоня за 2те на жака). Има ли начин да проверя дали е стерео преди да го разглобя. И другото, което ми мина през акъла - ако евентуално даде някакъв дефект дали може да махна кабелаците и да върна говорителчето за да имам гаранция.

Благодаря ви за отговорите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 10 Авг 2010, 13:05

Icooo написа:Идеята ми беше направо от сигнала за говорителчето - махам го и от неговите + и - да изкарам кабели, които да запоя за женски стерео жак( то излиза 1 каналче, което ще разклоня за 2те на жака). Има ли начин да проверя дали е стерео преди да го разглобя. И другото, което ми мина през акъла - ако евентуално даде някакъв дефект дали може да махна кабелаците и да върна говорителчето за да имам гаранция.

Благодаря ви за отговорите.

Доста сложно си го замислил, а и не виждам смисъл да ползваш моно сигнал. Това нещо като има вграден плеар, няма ли аудио изход с 3,5 мм букса, аз в описанието не видях да пише нищо по отношение на звука.
Българския вариант:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 10 Авг 2010, 20:17

Lara написа:
gentata написа:П.П. Има навигации с вграден FM трансмитер с разлика в цената от около 20-30 лв (Privileg 43FM например), ....

А от такава навигация с FM трансмитер може ли да се изкара звук към CD-то или направо към усилвателя?
Аз имам усилвател и субуфер, които се чудя с какво да свирят, защото засега имам Business RDS. :confused:

Може защото точно този модел за който писах има и изход за слушалки (3,5мм жак) с доста добро качество.

Назад към Car аудио и видео