изпуши ми баса...
Модератор: Icco
15 мнения
• Страница 1 от 1
изпуши ми баса...
момчето дето ми слага музиката каза че стъпалото ми е по яко от баса и го е изгорило,замерва го с мултицетче ,а преди тва два пъти слагах нови бушони 2 по 30А,и още с пускането на плеъра и горят. някой има ли познат който да пренавива говорители.тука в нашия регион не можах да намеря.баса е кенууд kfc-w3011
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна takshara на 20 Яну 2010, 16:40, променена общо 1 път
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Re: изпуши ми баса...
Има нещо не редно в обяснението ти. Kenwood KFC-HQW300, ако е този е 300Вт, а предпазител 30А си е за около 200Вт усилвател.
Не би трябвало да гори БУШОНА ако е наред усилвателя, май ще търсиш и за него майстор, ма пробвай с някой говорителче първо.
Не би трябвало да гори БУШОНА ако е наред усилвателя, май ще търсиш и за него майстор, ма пробвай с някой говорителче първо.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Колега, какво е замерил твоя приятал? Повече ми намирисва на проблем с усилватела.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Погледни в Тунинг-форума, може да намериш някой по-близо.
Във по-големите градове сигурно има.
Във по-големите градове сигурно има.
- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 330ci ZHP
- Мечтае да кара: без значение к'во е63
първо си оправи/смени усилвателя , че най-вероятно от него идва проблема , не може така да горят постоянно бушоните , да не стане така и новия бас да изгори... че аз съм патил от калпав усилвател (тъндер) който ми изгоря една 15-ска херц и сега не го усилвам много докато го сменя , че да не даде фира и новия херц
... 'cause pussy is pussy and baby you're pussy for life
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
И без да го усилваш пак ще го изгори.Тъндъра прости си пуска на моменти бая ток към говорителя и после пак си заработва като нов 

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
http://nenkoguitar.hit.bg/
ще останеш много доволен, лично познавам момчето и ти гарантирам качествената работа
ще останеш много доволен, лично познавам момчето и ти гарантирам качествената работа

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Мога да те свържа с човек от Бургас.... мога да ти гарантирам че дори ще свири по добре от колкото е бил в оригиналното състояние...
И един съвет ако си с Тъндтър сменях го !!! Второ с по-слаб усилвател е много по-вероятно и по-лесно да изгориш по-мощен говорител !!! След като оправиш нещата извиках някой, да ти направи една настройка на системата и тогава усилвай, да допълня още нещо копчето на усилвателя не е VOLUME Control, не го бъркайте, то е да съгласъва волтажа на ЦД-то което излиза с това на усилвателя, ако е указано по-малко ток, и ти му вкарваш по-голям, получаваш изкривявания => а на изхода прав ток с висока мощност която гори говорителите...
И един съвет ако си с Тъндтър сменях го !!! Второ с по-слаб усилвател е много по-вероятно и по-лесно да изгориш по-мощен говорител !!! След като оправиш нещата извиках някой, да ти направи една настройка на системата и тогава усилвай, да допълня още нещо копчето на усилвателя не е VOLUME Control, не го бъркайте, то е да съгласъва волтажа на ЦД-то което излиза с това на усилвателя, ако е указано по-малко ток, и ти му вкарваш по-голям, получаваш изкривявания => а на изхода прав ток с висока мощност която гори говорителите...

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
AGT написа:И без да го усилваш пак ще го изгори.Тъндъра прости си пуска на моменти бая ток към говорителя и после пак си заработва като нов
и с Ниппоните е същата работа

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- BUMER-SH
- Потребител
-
- Кара: E36 Coupe
колега ампа нещо не ти е наред 1 во,то като е по мощен от баса ок няма да се товари по добре за ампа ако е усилен до край и наистина е по мощен от баса нормално е да грамне говорителя ,ампа не се осилва до край колкото и да е можен и какавто и да е ампа ,а за баса даже и да ти го поправят няма да е както преди няма да можеш да усилваш говорителя ,
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
BUMER-SH написа:/,а за баса даже и да ти го поправят няма да е както преди няма да можеш да усилваш говорителя ,
в огромна грешка си !

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Аз имам един Емименце който беше издънен от Тъндър, след пренавиването елате го чуйте как думка още по силно от преди и как свири по добре от преди 

пренавиха ми баса тука в Казанлък и нещо не ми хареса как свири,нищо общо с преди,браждеше нещо.но както и да е! послушах го 15-ина минутки без да го усилвам и после го усилих на един бас-тест(и толкова му беше живота-направо го заварих стана неподвижен) и сега съм пак в същата ситуация -без бас! 

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Попаднал си на кофти майстор.Аз в Русе ходих при едно момче известно в цяло Русе, а и не само.Пича за едни смешни пари ми върна 15-тката и каза, усилвай колкото искаш ще държи много повече от колкото преди.След първото пускане на същите настройки на които е бил преди щяха да ми изпадат пломбите дет се вика
търсете доказали се момчета, а не някой който е учил в някой техникум и го е правил на говорители 20вт.Нищо лично и от тях има разбиращи и то доста, но ... търсене му е майката 

15 мнения
• Страница 1 от 1