Кар Аудио за Е46

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

т-т-т-тузар
Аватар

Кар Аудио за Е46

Мнение от GaD » 03 Окт 2005, 8:18

Мдам, след около месец-два съм решил да слгам музика в колата.

Значи искам само да ми остане място в багажника, и то повече от това на Газззара (за тези който са му виждали колата)

Дайте някакви предположения, също така искам да питам, имам хед унит - Алпине 9833 който е много добър, струва ли да го слагам него или да си остава оригиналното?

Всичко да е в рамките на не повече от 1500 лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбото да му се завива свят....

музика

Мнение от vesko4114 » 04 Окт 2005, 13:05

Ако си от София ми се обади на 0887823539 да видиш моето как е направено.Имам в предвид да краднеш идеята.Звучи много добре.Място в багажника имаш почти на 100%.Сигурен съм че ще ти хареса.
...............................

младши ентусиаст
Аватар

Re: Кар Аудио за Е46

Мнение от dZvero » 04 Окт 2005, 18:22

GaD написа:Мдам, след около месец-два съм решил да слгам музика в колата.

Значи искам само да ми остане място в багажника, и то повече от това на Газззара (за тези който са му виждали колата)

Дайте някакви предположения, също така искам да питам, имам хед унит - Алпине 9833 който е много добър, струва ли да го слагам него или да си остава оригиналното?

Ако искаш мога да ти измисля варианти за Е46-цата, койти ще свирнат както искаш да свирят :mhihi: Препоръчвам ти 9853, но не мога да ти кажа цената сега, но като гледам сигурно ще е около 800лв. (незнам точно - гадая) :!:
dZvero Sound... The funs starts here...
:arrow: Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 04 Окт 2005, 21:31

ми не сме тя или много бързо минава или се охранява добре :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение
Изображение

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 05 Окт 2005, 3:11

dZvero написа:

Ако искаш мога да ти измисля варианти за Е46-цата, койти ще свирнат както искаш да свирят :mhihi: Препоръчвам ти 9853, но не мога да ти кажа цената сега, но като гледам сигурно ще е около 800лв. (незнам точно - гадая) :!:

Аз Хеад унит имам, чудя се дали да го сложа или да си остава оригиналната система. А никога няма да сменя 9833 за 9835, да не ме е ебал лудия, новите само се чупят !

Сега какво съм решил сега, ти кажи дали става

Тука (кадето стм сега) имам един Бас Алпине 12" - Тайп Х - 1кв РМС и 3кв макс. Който ще си докаром дао БГ, и Амп пак на Алпина - МР505 - 500рмс моно блок.

Сега този амп обаче не ми пълни баса, и е моно, демек нестава нали ?

или казано просто трябва ми предни задни и два ампа, за да запълня всичко.

Какви предни задни тонколонки би ми предложил и какви ампове ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dZvero » 06 Окт 2005, 13:26

GaD написа:Сега какво съм решил сега, ти кажи дали става
Тука (кадето стм сега) имам един Бас Алпине 12" - Тайп Х - 1кв РМС и 3кв макс. Който ще си докаром дао БГ, и Амп пак на Алпина - МР505 - 500рмс моно блок.
Сега този амп обаче не ми пълни баса, и е моно, демек нестава нали ?
или казано просто трябва ми предни задни и два ампа, за да запълня всичко.
Какви предни задни тонколонки би ми предложил и какви ампове ?

Първо ми кажи къде си и от какви марки можеш да избираш :?: (защото разбирам, че не си в BG).

Басът като го гледам си изглежда доста стабилен, така че няма да имаш проблем в това естество :shock: :mhihi:
Тъй като той е с две намотки на 4ома - можеш да ги вържеш паралелно и тогава съпротивлението ще стане 2ома. Обикновено спецификацийте на усилвателите ги пишат при 4ома, 2ома и 1ом, и също така при различно работно напрежение 12V или 14,4V. Ако си вземеш някой стабилен кондензатор (мин. 3-5F) няма да имаш много проблеми със захранването, но тъй като консумацията на едно хубаво Class D стъпало е около 120А, а като сложиш и още едно с 40А :arrow: от тук вече алтернатора ти ще почва да "издъхва" (акум. също) :arrow: ще трябват преработки, но всичко става...

Гледай стъпалото да вади мин. 700Watts RMS at 4ohm (at 12V) и няма да имаш проблем при 2ома на около 13,2-14V при запалена кола :!:

Ако можеш да избираш усилватели - Visonik, Power Acoustik, AudioBahn, DLS. Ако има се огледай и в Class T усилватели. Гледай и Digital Class D MonoBlocks.

За предни и задни - ще трябва нещо много мощно - мин. 80Watts на пърче, но да ги държат тези с долна граница 80-100Hz. Дискотечни стават, но не знам къде искаш да монтираш и на какви "гаври" :mhihi: си склонен с колата!
:arrow: Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 07 Окт 2005, 3:10

Бе мога да избирам от всичко, ако го няма при мен то мога да си го поръчам.

Сега за Амп мисля да взема този : HIFONICS BX1605D
BRUTUS CLASS-D MONOBLOCK AMPLIFIER

1 x 1600 Watts RMS @ 1 Ohm
1 x 1100 Watts RMS @ 2 Ohms
Super D-Class Amplifier Topography High End Performance Amplifier
Mono 1 ohm Mode
Ultra-Fi Mosfet Outputs
Complementary High-Speed MOSFET Ouitput Devices
MOSFET EXVP (exponential Vari-Power Supply
SPC Twin Turbo Torroids with Simpatico coil Design
21ST Anniversary Edition Heat-Sink Design
Gold RCA Inputs and Accepts 0.2v to g-volts Signal Level
Balanced Line inputs with optional Hifonics XX-BLD
Fully adjustable Accu-Cross Crossover includes
Low-pass,Subsonic,and phase Adjustments
Low-pass (Adjusts 30HZ to 250HZ)
Variable Bass Equalization ( +18dB @ 45HZ)
Phase Shift Adjustmentss, 0 to +180 Degress
-24dB Subsonic
High Speed Bi-polar Output
Regulated Power Supply
Fully Adjustable Crossover Network
Variable Bass Equalization
HP/LP/BP Switch's
Subsonic Filter ( Adjusts 15Hz to 35HZ)
Hifonis DCR-1 Remote Bass Control Included
Gold RCA Line-Outs for amplifier Daisy Chaining
Gold 4-Gauge Power Connectors
Power From The Gods Included

Но мога да взема и други, кажи някой аз ще го потърса и ще видим дали ми е в ценовия клас.

Сега Какво значи гавра с колата? Защото хич не искам да се гавра. Ти си правил на Виктор колата, искам от вътре да е същото да не си личи, че може да ти спука тъпанчетата.

Сега Отзад в багажника кажи какво ще правим. Искам да имам багажник !!!!!! ( мойта задната седалка няма подлакътник, демек нема да го гледам и не ме интересува как изглежда... ех..не баш де ама )

А и трябва да мога да си махам задната гума.. се пак :)

Също какво ще правим с акумолатора?

Уф.. не сме почнали а се плаша колко зелено ще изяде колата :uups: :uups:

Айде това е от мен. чакам отговори :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dZvero » 11 Окт 2005, 16:39

GaD написа:Бе мога да избирам от всичко, ако го няма при мен то мога да си го поръчам.

Сега за Амп мисля да взема този : HIFONICS BX1605D
BRUTUS CLASS-D MONOBLOCK AMPLIFIER

1 x 1600 Watts RMS @ 1 Ohm
1 x 1100 Watts RMS @ 2 Ohms
Super D-Class Amplifier Topography High End Performance Amplifier
Mono 1 ohm Mode
...

Но мога да взема и други, кажи някой аз ще го потърса и ще видим дали ми е в ценовия клас.

Сега Какво значи гавра с колата? Защото хич не искам да се гавра. Ти си правил на Виктор колата, искам от вътре да е същото да не си личи, че може да ти спука тъпанчетата.

Сега Отзад в багажника кажи какво ще правим. Искам да имам багажник !!!!!! ( мойта задната седалка няма подлакътник, демек нема да го гледам и не ме интересува как изглежда... ех..не баш де ама )

А и трябва да мога да си махам задната гума.. се пак :)
Също какво ще правим с акумолатора?
Уф.. не сме почнали а се плаша колко зелено ще изяде колата :uups: :uups:
Айде това е от мен. чакам отговори :mhihi:

Може да ти се окаже мъничък този усилвател... Говоря за PowerAcoustik A1800DB или PowerAcoustik A2400DB. По-добре втория.

По-добре да имаш подлагактник :mhihi: Ако искаш да няма никакви промени - само това е начина :!: :!: Ако не - трябва да се разгърне в около 50-60литра - при които ти вече няма да можеш да си махаш гумата :uups: :P Друг вариант е да се махне подготвената ламарина (зад подлагактника) и да се изкарат бас-рефлекси на кората (но не тия дето ги продават кръгличките, че с тях ще стане "прекалено красиво" :mhihi: ) - при този вариант се използва обемът на багажника без кутия, но с множество други преобразувания (почти всички в крайния вариант не променят нищо на геометрия, дизайн и просторност на багажното пространство) :!:

За акум. - какъв ти е мотора :?: Къде ти разположен акум.-а? Най-много да се смени алтернатора с някой, генериращ по-висок ток и да се смени акум.-а със 150А на пример. Или втори алтернатор и в багажника нов акум. Звучи сложно, а и си е...

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 13 Окт 2005, 6:05

Оф...

Всичко хубаво ама така нежидвам много смисъл да говорим, като се прибера ( края на номеври) ще се срещна с теб и ще видим какво може да се направи :)

;-)

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 13 Окт 2005, 13:04

Мартин ги разбира нещата така че можеш да му се довериш,

и за какво ти е тази резервна гума,аз набързо забравих че имам ;)
Важното е да има бас

Назад към Car аудио и видео