Изчезва ми баса.....!!!!!
Модератор: Icco
4 мнения
• Страница 1 от 1
- verter
- Потребител
-
- Кара: A6 3.0 tdi S-line
Изчезва ми баса.....!!!!!
купих си такива колони TS-A2510
,касетофонът ми е Pioneer KEH 6800
4x45W Mosfet.От магазина ме излъгаха, че щял да ги захрани без усилвател...не стана.Един пич ме посъветва и си купих малък усилвател First 2x25W .Също по негов съвет отрязаахме басовата мембрана с басови филтри от средите и високите.
Звукът е невероятен!!!!
обаче имам странен проблем.
Като послушам около ? часа музика и постепенно касетофонт ми орязва част от сигналите и баса се губи, след като разкача касетофонът и по този начин му се изтрият настроиките баса се появява отново.
Примерно на максимални басови настройки, пределното ми усилване е около 16 на скалата на усилването, след което започват да "пърди", като изчезнат сигналите масималното ми ниво преди пърденето е вече 12, а и баса не е същия.
След време се получава ефект все едно е обърнат плюса на говорителя, пърди и няма мощен бас
Имате ли някаква идея какъв може да е проблема?
,касетофонът ми е Pioneer KEH 6800
4x45W Mosfet.От магазина ме излъгаха, че щял да ги захрани без усилвател...не стана.Един пич ме посъветва и си купих малък усилвател First 2x25W .Също по негов съвет отрязаахме басовата мембрана с басови филтри от средите и високите.
Звукът е невероятен!!!!
обаче имам странен проблем.
Като послушам около ? часа музика и постепенно касетофонт ми орязва част от сигналите и баса се губи, след като разкача касетофонът и по този начин му се изтрият настроиките баса се появява отново.
Примерно на максимални басови настройки, пределното ми усилване е около 16 на скалата на усилването, след което започват да "пърди", като изчезнат сигналите масималното ми ниво преди пърденето е вече 12, а и баса не е същия.
След време се получава ефект все едно е обърнат плюса на говорителя, пърди и няма мощен бас
Имате ли някаква идея какъв може да е проблема?

- Vilkata9990
- Потребител
-
verter написа:VAGABOND написа:Ми купи му Алкаселзер, казаха ми че помага за газове, а ако продължат да "пръцкат" виж дали не ти прегрява усилвателчето.
Какво е това "алкаселзер" ?????
Човешко лекарство

По принцип като започне да прегрява усилвателя започват да се случват такива гадости. Между другото този амп е слабичък за тези колони. Имам ТС-2010 (по-малкия събрат на 2510) и съм ги възал на по 75в. р.м.с. и свирят доста добре.
Като се замисля
"НЕМА НАЧИН ДА НЕМА НАЧИН"
"НЕМА НАЧИН ДА НЕМА НАЧИН"
- verter
- Потребител
-
- Кара: A6 3.0 tdi S-line
Стефан написа:кофти ти е стъпалото и или то или касетофона ти се товарят, ако става постепенно значи опира до кондензатори,но кои?
Прав си, смених усилвателя с по-мощен и всичко се оправи

4 мнения
• Страница 1 от 1