Идеи за нормално озвучение в Е36 купе

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар

Идеи за нормално озвучение в Е36 купе

Мнение от Mileitiii » 20 Мар 2009, 19:45

Здравейте колеги, искам да ми помогнете с идеи какви говорители и как да ги сложа за да свирят добре. За сега разполагам с Аlpine CDA-9887 i MRP-F450, отзад направих от талашит два адаптора на мястото на оригиналните и сложих две десетки, китайски некви. Е за временно ползване си вършат работата :D . Не съм фен на рязазнето на ламарина и мисля да си ползвам от пред стандартните места. Не знам какви колонки да сложа и дали да минават пез усилвател? За задната линия ама ништо не съм измислил, може би само да сменя китайските десетки с хубави (за суб) и да сложа в задните колонки или кори пищялки. И пак не знам каква марка и модел, смисъм цена/качество да избера. Надявам се да ми помогнете с избора и решение къде и как.
Преди да почна с говорителите възнамерявам да сложа вата във вратите, отзад ............. , както беше написал един колега и да си взема импринт модул. Предполагам, че до края на месеца ще са готови тези две неща.

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 20 Мар 2009, 22:51

Най добре е, всичко за фронт във вратите и едно басче !!

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Re: Идеи за нормално озвучение в Е36 купе

Мнение от RSxRacer » 20 Мар 2009, 23:18

Mileitiii написа:Здравейте колеги, искам да ми помогнете с идеи какви говорители и как да ги сложа за да свирят добре. За сега разполагам с Аlpine CDA-9887 i MRP-F450, отзад направих от талашит два адаптора на мястото на оригиналните и сложих две десетки, китайски некви. Е за временно ползване си вършат работата :D . Не съм фен на рязазнето на ламарина и мисля да си ползвам от пред стандартните места. Не знам какви колонки да сложа и дали да минават пез усилвател? За задната линия ама ништо не съм измислил, може би само да сменя китайските десетки с хубави (за суб) и да сложа в задните колонки или кори пищялки. И пак не знам каква марка и модел, смисъм цена/качество да избера. Надявам се да ми помогнете с избора и решение къде и как.
Преди да почна с говорителите възнамерявам да сложа вата във вратите, отзад ............. , както беше написал един колега и да си взема импринт модул. Предполагам, че до края на месеца ще са готови тези две неща.

Парички?Колко долу-горе можеш да отделиш?

п.п Ице онова дето си го мислихме с тебе с 6 каналниа хеликс и бандбаса стана перфектно и момчето е супер доволно... цялата раота около 1300кинта от-до :D
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 20 Мар 2009, 23:47

Братле, ако вземеш Imprint-a и ако може да се видим, ще съм изключително благодарен да видя разликите в твоята кола, най-малко, за да преценя дали да инвестирам пари в глупости.
При мен с IDA-X100 и JBL BassPro II свири уникално добре без Imprint. Това ми е дилемата на мен. Интересно ми е колко мога да орежа ниските на стандартните говорители и до колко ще се промени звука.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 21 Мар 2009, 1:09

За фронт във вратите съм съгласе с теб, но не ми се занимава, защото си ползвам "дупките" и за да изолирам вратите с хубава изолация мисля, че много кинти ще отидат. Какво по-точно имаш и предвид "едно басче" ?
Кинтите не са точно определени, колкото по-малко толкова по-добре. Ако нямам достатъчно ще почакам и ще събера ако има смисъл да се дават. Може ли да споделиш за това с шес каналния хелкис?
Относно импринта съм чувал само хубави неща и според мен това трядва да бъде една от първите покупки. Ниските можеш да ги орежеш от кросовера.
Благодаря :D
Последна промяна Mileitiii на 21 Мар 2009, 1:12, променена общо 1 път

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 21 Мар 2009, 1:10

орязвайки ниските, говорителите ще могат да поемат доста повече пауър и звука ще е доста по бистър :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 21 Мар 2009, 1:15

Icco написа:орязвайки ниските, говорителите ще могат да поемат доста повече пауър и звука ще е доста по бистър :winky:

:yes:
Нещо за задна да предложиш?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.E » 23 Мар 2009, 17:02

Отзад едни яки елипси с адаптори на мен ми звучат много добре :roll:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 23 Мар 2009, 17:36

Как се орязват ниските отпред? некви филтри ли си има... понеже аз съм намислил отпред да ги направя сток говорителите някакси да няма бас за да не дрънчат, отзад 2 прилични елипси и готово би трябвало добре да звучи как мислите... с алпайн 9880 дали ще стане това орязване

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 23 Мар 2009, 18:09

стан написа:Как се орязват ниските отпред? некви филтри ли си има... понеже аз съм намислил отпред да ги направя сток говорителите някакси да няма бас за да не дрънчат, отзад 2 прилични елипси и готово би трябвало добре да звучи как мислите... с алпайн 9880 дали ще стане това орязване

Ако касетофона има кросовер с него мойеш да "орежеш" ниските на предните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 24 Мар 2009, 19:39

Е добре де, моя е alpine cde 9880r... не знам дали има или няма. А ако няма дали мога да си купя някакъв външен модул

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 24 Мар 2009, 20:25

Провери в ръководството или в мениуто на копчето "А.SEL", ако няма си вземи филтри, би трябвало да свършат работа. Външен кросовър няма смисъл да купуваш, много е скъп.

Назад към Car аудио и видео