Въпрос за малко аудио

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Въпрос за малко аудио

Мнение от PIONEER » 27 Яну 2005, 15:48

Здравейте на всички отново :D
Та дойде момент и реших да стегна нещо да посвирва в колата от време на време 8) Смятам да си оставя касетофона,като го подсиля и да закупя говорител.
Първо за говорителя...спрял съм се на този модел :arrow: http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/pics/b/vkn10311.html
Мисля че за колата си е добре...Имам няколко въпроса за него тъй като не съм никак на 'ти' с аудиото и имам само бегли наблюдения :(
Смятам да си скова една кутия,но ме интересува:
1.Какъв размер трябва да е приблизително :?:
2.Вътре ще се изиква ли да я пълня с нещо :?:
3.Трябва ли да изрязвам отвор отзаде... :?:

За усилване на отдавания сигнал смятам че една платка от рода на Хобикит ще стане...Само че разпитах и най-силната беше 22в. :( Имаше и 40в/според мен напълно подходящо/но на 40 волта...Интересно ми е дали ще си намеря такава платка или трябва да си взема готов усилвател с кутия :?: :roll:

Извинявам се ако има някакви глупости написани,но така е в началото :uups: :) :)
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за малко аудио

Мнение от dZvero » 28 Яну 2005, 21:29

PIONEER написа:...

Нищо лошо, но остави тези глупости :!: Не избирай български говорител за бас, а и по-точно този, защото той не е най-подходящ за ниски честоти - резонансната честота му е висока, а той е предназначен за двулентова озвучителна система (по параметрите съдя). Не си прави и усилвател - ако не разбираш или не ти се знимава- няма да стане нищо хубаво. Музика с малко пари не се прави или се прави от хора, които познават "пазара" много добре! Трябва да знаеш всички налични басови говорители и усилватели, а и ти трябват и отстъпки, за да го направиш за под 150лв. (бас, усилвател и каса), но говориме за нещо слабо. Ако искаш мога да ти направя каса с 12" говорител (около 80W RMS двунамотков) и усилвател 2х35W RMS на 4 ома, и естествено каса за около тези пари! Ако си навит ЛС!
dZvero Sound... The funs starts here...
:arrow: Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tokarew » 29 Яну 2005, 0:04

на скоро един приятел ми подари един такав бг-говорител..беше малко зле но го стегнах.свири доста прилично и вади хубав бас ..а за усилвателя не си прав разрови се из саита на млад конструктор има усилвателче 80рмс на 12 волта или 50 вата реални...мсиля 4е струва 30 лева идеален е за тази колона ...успех
ИзображениеИзображение

Назад към Car аудио и видео