2 въпроса относно окабеляване и настройки на усилвател

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

2 въпроса относно окабеляване и настройки на усилвател

Мнение от boywalking » 24 Авг 2008, 7:03

значи качил съм 2 снимки "1", "2" и имам следните въпроси относно:

снимка 1 : Какво е това HPF, LPF и X-OVER

снимка 2 : за да ми работи усилвателя дясните 2 - REM и 12+ (в моя случай пише B+) и двете са вързани към плюс-а, инак не тръгва казаха ми, че едното се връзвало към касетофона, за да го контролира кога да се включва и кога не ???

ако съм с такъв усилвател и само 1 буфер, горните HPF, LPF, X-OVER как трябва да са ми нагласени ?

благодаря на всеки който се отзове, и се надявам темата ми да не бъде сметната за излишна и изтрита.

Изображение
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 24 Авг 2008, 7:55

ако ти е за една туба щтракваш ключето на моно , х овера нa lowpas и после врътката дет е за lowpas я врътваш така 4е да тие между 80 и 120 херца връткаш го така 4е на теб д ати хареса на вкус дет с евика по същия на4ин и врътката дет повдига 45 hz дава ти малко по ясни ниски 4естоти естествено не е добре да прекаляваш нагласи го така 4е да се 4уват и други звуци в колата не само бас :) от другата стана където с ати изводите за говорителя трябва д аима bridged mode дмек когато ще връзваш един говорител към стерео усилвател връзаш го между двата канала за по-голяма мощност и те така ако имаш некви въпроси звънни ми ще ти кажа и по гсм-а 0886 444 448 Иво

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 24 Авг 2008, 11:48

Рема се пуска до playar-a повечето аудио RCA са с именно такова кабелче ти да не си пуснал от тея черните дето ги продават по пазара щото те не стават за кола
I'm slowly drifting
Изображение

Назад към Car аудио и видео