Съвет за 5/6 канален усилвател

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Съвет за 5/6 канален усилвател

Мнение от Joro_Paveto » 24 Юни 2008, 22:37

Имам нужда от съвет относно кой от тези два усилвателя да избера:
http://caraudiosecurity.com/shop/produc ... /2751.html
http://caraudiosecurity.com/shop/produc ... ts_id=8119
Нещата, който ще бъдат закачени са следните:
Отпред компонентна система Hertz HSK 130
http://www.aval-bg.com/catalog/display_ ... yle_id=411
На кората имам Pioneer TS-A6921
http://www.pioneer.eu/eur/products/arch ... index.html
Бас касата още не съм решил, но ще е с говорител 25см и не повече от 300W.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 25 Юни 2008, 1:22

JBL-a ми изглежда по мощен с тия 2 тороида.Маи са R34, а те носят на 500W единия.Не му се виждат бушоните и няма инфо за консумацията ама мисля 4е е по добре.Херца му дават 44А макс което за 5 канала си е по4ти нищо.Средно по 70 W ;) Ако няма да се помпи много повер за ка4ество май е по добре ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330

Мнение от disasterguy » 25 Юни 2008, 9:08

Реално 5-те ти канала са 2 отпред 2 отзад колони и в последствие туба ?!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro_Paveto » 25 Юни 2008, 9:53

Мерси за съветите! Мой приятел има JBL-a, бяха му го препоръчали в Тояга и при същата окомплектовка компонентна система, 4-ри лентови елипси отзад и 12" бас, работеше добре. Между другото същия човек ми каза, че са отпаднали филтрите на компонентната система тъй като усилвателя си имал възможност за настройка на честотите на каналите. Та в тоя ред на мисли компонентна ситема с филтрите ли да си взема или само говорителите без тях?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 25 Юни 2008, 11:10

Joro_Paveto написа:Мерси за съветите! Мой приятел има JBL-a, бяха му го препоръчали в Тояга и при същата окомплектовка компонентна система, 4-ри лентови елипси отзад и 12" бас, работеше добре. Между другото същия човек ми каза, че са отпаднали филтрите на компонентната система тъй като усилвателя си имал възможност за настройка на честотите на каналите. Та в тоя ред на мисли компонентна ситема с филтрите ли да си взема или само говорителите без тях?

По добрия вариянт е да се изполват тези на усилвателя ако има само по един говорител на канал оба4е,тъй като те режат от към вход и няма да имаш загуби в изхода.Също така предимство е и че можеш да си регулираш честотата докато ти хареса звука.Има 2 недостатъка обаче:
1. филтъра за средите е лентов и ако искаш да имаш отделни говорители за среда и отрежеш с усилвателя примерно да свири от 1кХз нагоре то говорителя ще просвирва и високите до края на възможностите си тъи като няма какво да отреже горната честота ;)
В този случаи по добре е да използваш някои качествен двулентов говорител от колкото отделни среди и отделни високи и да го пуснеш от 1КХз нагоре за да не се пъне на бас ;)
2. филтрите за компонентната система са проектирани по говорителите в комплекта и са изчислени така 4е го да се покрие цялата 4естотна лента.
Доста време ще си поиграеш докато нагласиш правилно врътките на ампа и то на слух ;)

Освен това няма на4ин да свържеш средата и високия от компонентната на един канал без допълнителен филтър за високия.Ако ги вържеш така и нагласиш ампа от 1КХз нагоре то тогава и високия ще свири от там (ако може де) и наи много да изгори при толкова ниска честота ;)При този вариянт трябва да имаш минимум филтър за високия (поне един кондензатор последователно на туитъра) :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325tds

Мнение от suravia » 25 Юни 2008, 21:50

Don_Mandragon написа:
Joro_Paveto написа:Мерси за съветите! Мой приятел има JBL-a, бяха му го препоръчали в Тояга и при същата окомплектовка компонентна система, 4-ри лентови елипси отзад и 12" бас, работеше добре. Между другото същия човек ми каза, че са отпаднали филтрите на компонентната система тъй като усилвателя си имал възможност за настройка на честотите на каналите. Та в тоя ред на мисли компонентна ситема с филтрите ли да си взема или само говорителите без тях?

По добрия вариянт е да се изполват тези на усилвателя ако има само по един говорител на канал оба4е,тъй като те режат от към вход и няма да имаш загуби в изхода.Също така предимство е и че можеш да си регулираш честотата докато ти хареса звука.Има 2 недостатъка обаче:
1. филтъра за средите е лентов и ако искаш да имаш отделни говорители за среда и отрежеш с усилвателя примерно да свири от 1кХз нагоре то говорителя ще просвирва и високите до края на възможностите си тъи като няма какво да отреже горната честота ;)
В този случаи по добре е да използваш някои качествен двулентов говорител от колкото отделни среди и отделни високи и да го пуснеш от 1КХз нагоре за да не се пъне на бас ;)
2. филтрите за компонентната система са проектирани по говорителите в комплекта и са изчислени така 4е го да се покрие цялата 4естотна лента.
Доста време ще си поиграеш докато нагласиш правилно врътките на ампа и то на слух ;)

Освен това няма на4ин да свържеш средата и високия от компонентната на един канал без допълнителен филтър за високия.Ако ги вържеш така и нагласиш ампа от 1КХз нагоре то тогава и високия ще свири от там (ако може де) и наи много да изгори при толкова ниска честота ;)При този вариянт трябва да имаш минимум филтър за високия (поне един кондензатор последователно на туитъра) :)

съгласен :yes: :yes: :yes:
Облицовки на сгради с ал.композитни панели(etalbond)
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro_Paveto » 25 Юни 2008, 22:20

Благодаря много за ценната помощт. Усилвателя ще е JBL-a, в комплект с компонентната система...

Назад към Car аудио и видео