Допустими разлики в диаметъра на гуми при XDrivе

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Допустими разлики в диаметъра на гуми при XDrivе

Мнение от ekalchev » 27 Окт 2024, 19:49

Има ли някъде официална информация каква трябва да е макс. разлика? Различни хора, различни цифри цитират. Виждам по разни калкулатори че при размерите за спорт пакет математически (без да се взимат впредвид някакви отклонения в самите гуми), задните гуми са с 3.5 mm по малък диаметър. При мен е разликата е още по-голяма близо 10мм вероятно заради износване или това че гумите нямат звезда и имат някакви отклонения фабрично.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Допустими разлики в диаметъра на гуми при XDrivе

Мнение от ивчо » 28 Окт 2024, 11:52

То проблема е не толкова колко е разликата м/у предни и задни, колкото това какво реално се отчита от системата .
Защото RFT/* гумите и стандартните при един и същ размер имат отклонение, и това е нещото което създава проблемът .
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 28 Окт 2024, 19:17

ивчо написа:То проблема е не толкова колко е разликата м/у предни и задни, колкото това какво реално се отчита от системата .
Защото RFT/* гумите и стандартните при един и същ размер имат отклонение, и това е нещото което създава проблемът .

наясно съм че гуми от една и съща марка 245/40 и 275/35 могат да имат по-големи отклонения от теоретичния диаметър. Затова се препоръчват гуми със звезда защото са сертифицирани от БМВ и тази разлика се следи да е в допустимите граници. Това не отговаря на въпроса ми колко е допустимата разлика?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d

Мнение от astrapower » 29 Окт 2024, 9:37

До 1-2% разлика предни/задни, но по-добре да е по-малка. Има доста инфо по форумите и като цяло до 2 мм. разлика в износването е приемлива.

Назад към F07/F10/F11