BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- vld
- Старши ентусиаст
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
julian.angelov написа:Аз пак да питам за БМВ- то. Като се сменя горивния филтър на F10 в случая 520d /2016 / трябва ли като се сложи новия филтър преди да се запали двигателя да се напълни филтъра с гориво посредством софтуер или може и без тази процедура.
Не само филтъра, а цялата система се обезвъздушава със ИСТА.
И да задължително е да го правиш всеки път, ако не после стружки от ГНП.
- julian.angelov
- Потребител
Благодарско, а с Bimmerlink пълната версия може ли да стане тази процедура
- vld
- Старши ентусиаст
julian.angelov написа:Благодарско, а с Bimmerlink пълната версия може ли да стане тази процедура
Нямам предтава, никога дори не съм я търсил в него.
- julian.angelov
- Потребител
Няма да стане с bimmerlink , имам пълната версия , подробно я разгледах , но няма такава опция.
Апропо , вчера докато го изследвах пуснах да видя DPF и изписва, че иска регенерация. Последната такава преди 660 км. Апък аз преди 3 дни без до Златоград отиване и връщане 340 км. и се очудих, че не е регенерило. Както и да е , викам да стане 19,00 часа и ще се кача на магистралата около Пловдив да си направи регенарацията. Тръгвам от офиса в Тракия до нас е 8 км. и тъкмо спирам в двора , гледам ми изписва ,че си е направило регенерация успешно.
Така и не разбрах как така за 8 км. е извършена регенерацията, при положение , че точно сутринта имах около 30 км. извънградско.
Апропо , вчера докато го изследвах пуснах да видя DPF и изписва, че иска регенерация. Последната такава преди 660 км. Апък аз преди 3 дни без до Златоград отиване и връщане 340 км. и се очудих, че не е регенерило. Както и да е , викам да стане 19,00 часа и ще се кача на магистралата около Пловдив да си направи регенарацията. Тръгвам от офиса в Тракия до нас е 8 км. и тъкмо спирам в двора , гледам ми изписва ,че си е направило регенерация успешно.
Така и не разбрах как така за 8 км. е извършена регенерацията, при положение , че точно сутринта имах около 30 км. извънградско.
- vld
- Старши ентусиаст
Нормално, регенерацията се активира когато е необходимо, а не когато на теб ти е удобно.
Щом я прави сама и не те занимава излишно, значи всичко е наред.
Щом я прави сама и не те занимава излишно, значи всичко е наред.
Привет,
за последната една седмица три пъти ми се случва Н57 да върти и да не пали. Може да върти докато не му умре акумулатора и не, та не.
10-15 мин по-късно пали все едно нищо не е имало.
В единия случай стоя 30-40 мин след спиране, снощи 5-6 часа след спиране, тоест съвсем изстинала... идеи от където да почна да търся проблем?
Ако не си разпочнава ключа това ли са симптомите? Без ключ не върти, ама с ключ, който не е сигурна че е нейния? Това ми го подхвърляха разни минувачи снощи дето гледат как поредното бмв върти и не пали...
Аз го описвам като върти без нафта... при пълен резервоар, та, идеи?
Благодаря предварително.
за последната една седмица три пъти ми се случва Н57 да върти и да не пали. Може да върти докато не му умре акумулатора и не, та не.
В единия случай стоя 30-40 мин след спиране, снощи 5-6 часа след спиране, тоест съвсем изстинала... идеи от където да почна да търся проблем?
Ако не си разпочнава ключа това ли са симптомите? Без ключ не върти, ама с ключ, който не е сигурна че е нейния? Това ми го подхвърляха разни минувачи снощи дето гледат как поредното бмв върти и не пали...
Благодаря предварително.
- dido0o```
- ентусиаст
- Кара: F10 530d 245
grkv написа:Привет,
Благодаря предварително.
Допълнителен имобилайзер? Ако не си разпознава ключа щеше да изпише, че няма ключ според мене.
- flober
- младши ентусиаст
- Кара: F10
При мои двама познати имаше сходен проблем само при хубаво загряла кола ,след спиране после не пали ,но въобще не върти стартера ,трябва да мине неопределено време и запалва .При ф10 се оказа окислен кабел до стартера ,а при другата кола х6 ,все още немогат да разберат от къде идва проблема .
Открихме проблема, устройството което Лев Инс са поставили...
Май се изказах прибързано.
Отново спря да пали, като бонус й умря и мултимедията.
Ще съм благодарен на някакви насоки къде да търсим...
Отново спря да пали, като бонус й умря и мултимедията.
Ще съм благодарен на някакви насоки къде да търсим...
- fitter
- младши ентусиаст
- Кара: F11 535D
Вижте, когато не пали дали светка чек енджин лампата при контакт? Ако не търсете проблема в DME. Имах подобен случай и се оказа студена спойка в компютъра.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- ekalchev
- младши ентусиаст
- Кара: 2016 m550d
Наближавам 200хил. км. Знам че след по правило на майстора след 200к сменя маслото с такова с по-висок вискозитет 5W40 (ако не бъркам). Мисля си не трябва ли да видя че двигателя ми започва да има разход на масло преди да направя тази крачка? До момента никога не съм доливал масло и не е спадало нивото.
- BorislavB
- ентусиаст
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Аз съм на почти 300 хиляди км, карам си с оригинално масло на BMW 5w30 и не доливам. Това на 530d 258hp. Сменям на 10к километра.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- ekalchev
- младши ентусиаст
- Кара: 2016 m550d
BorislavB написа:Аз съм на почти 300 хиляди км, карам си с оригинално масло на BMW 5w30 и не доливам. Това на 530d 258hp. Сменям на 10к километра.
Мерси, мисля и аз така да направя.
Аз съм на 400к км, 5в30 и не гори масло, сменям на 12-15к км.
Карай смело.
Карай смело.