Багажник за ски
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Багажник за ски
Другари,
Тъй като реших тази година от рано да се подготвя за ски сезона, започнах да си търся подходящ багажник. За момента съм се спрял на този вариант, но не мога да разбера дали имам нужда от релсите (на които е захванат багажника на снимките) или може да се използва и без тях, като се захване на местата, на които са захванати релсите?
Вие какво ползвате за целта? Приемам всякакви идеи :-) След като няколко години подред използвах тези магнитните (с които успях да съсипя боята на 3 автомобила) този път съм решил да си взема нещо по-добро..
Мерси!
Тъй като реших тази година от рано да се подготвя за ски сезона, започнах да си търся подходящ багажник. За момента съм се спрял на този вариант, но не мога да разбера дали имам нужда от релсите (на които е захванат багажника на снимките) или може да се използва и без тях, като се захване на местата, на които са захванати релсите?
Вие какво ползвате за целта? Приемам всякакви идеи :-) След като няколко години подред използвах тези магнитните (с които успях да съсипя боята на 3 автомобила) този път съм решил да си взема нещо по-добро..
Мерси!
F07 535d
F07 530d
E60 530d
- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N47
Re: Багажник за ски
Да, и релсите са ти необходими. Можеш да си ги вземеш и тях все пак и да ги използваш не само за багажника за ски, а и за кутиите които се поставят на покрива, за стойка за велосипед и т.н. много са практични
- gulemetov
- Потребител
-
- Кара: BMW 520d, F10, 2010
- Мечтае да кара: Bavaria 45 cruiser
Re: Багажник за ски
Имах същата диалема миналата година Feb,2012. Предстоеше пътуване от NL до AU за ски ваканция. Варианта беше под наем (за 1/4 от цената на багажника отгоре + куфара ) , покупка на ново (BMW или THULE 1???евро) или втора ръка (240евро). Реших да взема най-ефтиното като трябваше да е качествено. Багажника за F10/F11 е различен от Е60 и намирането на втора ръка се оказа по-трудна задача. Купих багажник от собственик на Е60 комби с греди АЕРО (препоръчвам да си вземеш от тези при ++120км/ч не "ВИЯТ"/шумът) за 80евро с ключ. Този багажник има същите като дължина греди и единствената разлика е крайния крепежен елемент. Него го продадох и купих нов от Германски web магазин за 25евро, старите продадох за 15евро. Така се обзаведох с багажник за отгоре. Имах от старата кола крепежи за ски но поради изискването за транспорт и на детската количка реших , че заключваш се куфар ще е най-добре. Четох няколко статии за куфарите и стигнах до същото заключение, че по-скъпите THULE куфари не си заслужават.Отделно , че са сартифицирани само до 50кг. Взех втора ръка куфар hapro carver 6.5 (до 75кг) с ключ за 150евро, почти нов. Много съм доволен от покупките и постигната функционалност. Ходенето на ски с куфар спестява омазването на задния багажник, ски обувките също отидоха в куфара. Единствения недостатък е съхраняването на този обемист куфар, заема доста голяма част от малкото ни мазе ;-). Успех с покупката.
Това е полезно за какво ти трябва и с кои коли е съвместимо
Гошо търси -> "Thule Fit Guide"
Това е полезно за какво ти трябва и с кои коли е съвместимо
Гошо търси -> "Thule Fit Guide"
3 мнения
• Страница 1 от 1