Навигационни карти за CIC, NBT и EVO навигации
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Kordoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2001 E39 M5
Re: Навигационни карти за CIC, NBT и EVO навигации
Atsalov написа:Kordoff написа:bonchef написа:Да благодаря. Обаче след доста изчетено нещо и доста направени проби. Най - вероятно версията на моята навигация , която по ВИН декодер е 609 CIC PROFESIONAL е нещо с “ограничени“ възможности. По снимки качени из нета аз виждам , че при мен липсват разни опции по различните менюта. В навигация няма опцията “Ъпдейт на софтуера“ , мисля пак там няма опцията “Телефон“ от което не мога да си заредя телефонните контакти. За проба сложих флашка с картите за да видя дали ще разпознае нещо и дали ще поиска код за активация, но абсолютно нищо не последва. Явно трябва да се сменя версията , както беше отбелязано по напред в темата. Как да е. Ако има и други като мен да са удряли все на камък да не се чудят защо не се получава.
Къде е поставено USB-то, в жабката или в подлакътника (ако имате такова), как е структурирана флашката? Има доста неясни неща във вашият коментар, а до сега не се е срещала навигация, която не може да се ъпдейтне.
…освен тези, които са със стар фърмуер на CIC-a
F10 с толкова стар Firmware няма, ако става въпрос за F серия. На Е серия е възможно.
За най-бърза връзка с мен - Viber/WhatsApp/Telegram - +359895653175
Само една дреболийка да питам Е-нет и Е-сис работят ли с Е-серията ЕКУ-та на БМВ? Като поръчвах този кабел от там ми казаха , че този Е-нет кабел се ползвал за по новите модели БМВ. Пък и аз нещо не ми се получи да сваля какъвто и да било файл, но предполагам че проблема именно е несвързването с колата. Трупаме опит и познания т„ва. Сетих се да допълня нещо. Колега със същия модел кола и същата година успя да ъпдейтне с посочения метод с флашка и т.н. по процедурата. Възможно ли е да има така наречените "заключени" функции на навигацията още от производителя според това какво си е платил клиента при първоначалната покупката на автомобила? Както по горе беше даден съвет за запис на 3 отделни ДВД диска искам да попитам дали ще има проблем ако информацията е записана на двуслойни защото размера на едното ДВД е около 7,5- 7,9 Гб и не може да се събере на обикновенно ДВД?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bonchef написа:Само една дреболийка да питам Е-нет и Е-сис работят ли с Е-серията ЕКУ-та на БМВ? Като поръчвах този кабел от там ми казаха , че този Е-нет кабел се ползвал за по новите модели БМВ. Пък и аз нещо не ми се получи да сваля какъвто и да било файл, но предполагам че проблема именно е несвързването с колата. Трупаме опит и познания т„ва. Сетих се да допълня нещо. Колега със същия модел кола и същата година успя да ъпдейтне с посочения метод с флашка и т.н. по процедурата. Възможно ли е да има така наречените "заключени" функции на навигацията още от производителя според това какво си е платил клиента при първоначалната покупката на автомобила? Както по горе беше даден съвет за запис на 3 отделни ДВД диска искам да попитам дали ще има проблем ако информацията е записана на двуслойни защото размера на едното ДВД е около 7,5- 7,9 Гб и не може да се събере на обикновенно ДВД?
Е-нет в Е серия вижда само CIC модула и то ако е заводски, ако е ретрофит има голяма вероятност на ОБД буксата да нама RX и ТХ сигнали.
Иначе да в CIC различните функционалности се активират с FSC кодове или с кодиране.

Благодаря. Заводски предполагам означава това с което колата е излязла от производителя. В моя случай мисля , че е точно така. Мисля, че не е правена модернизация , интервенция ама то и аз само така може да си мисля. Но устройството е оригиналното предполагам по външния му вид, то на тези z4 второ издание дето и без това са много редки няма много възможности за подмяна на оригиналната навигация или въобще там цялото устройство. Видях нещо китайско с тъчскриин с доста подобрена функционалност което обаче не се прибира в таблото, като изгасиш колата. Как да е.
Пояснение. Ровейки в нета да търся информация намерих следното. За да осъществите описаните неща т.е. в темата до тук, има една подробност. А тя е следната: Когато си заредите навигацията и ви се отвори картата на екранчето, в долния му ляв ъгъл излиза малко кръгче и след него цифра и мисля малка буква m тези последните са в червен цвят. Цифрата и буквата не са важни, важно е дали в кръгчето пред тях виждате малка буква i и под нея "чавка". Това показвало , че можете сами да направите описаните в темата процедури т.е. да си ъпдейтнете сами навигацията. При мен го няма i-то няма и чавката което означавало, че само официалния представител за марката можел да прави тези ъпдейти. Сега.....тук..... най - вероятно се намесват по разбиращите и можещи хора и с разни кодирания може би ги "оправят", "отключват" тези опции. Някой би ли могъл да каже нещо малко по точно и по компетентно от мен. Аз съм сравнително незнаещ.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Мисля, че колегите многократно обясниха какъв е проблемът, но ще ти го напиша и аз - отиваш някъде не да ти кодират, а да ти обновят софтуера на навигацията и след това ще можеш сам да си качваш карти.
- mrwrong
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 LCI 530xD
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: Убава йе. Има 4 колелета.
bonchef написа:Пояснение. Ровейки в нета да търся информация намерих следното. За да осъществите описаните неща т.е. в темата до тук, има една подробност. А тя е следната: Когато си заредите навигацията и ви се отвори картата на екранчето, в долния му ляв ъгъл излиза малко кръгче и след него цифра и мисля малка буква m тези последните са в червен цвят. Цифрата и буквата не са важни, важно е дали в кръгчето пред тях виждате малка буква i и под нея "чавка". Това показвало , че можете сами да направите описаните в темата процедури т.е. да си ъпдейтнете сами навигацията. При мен го няма i-то няма и чавката което означавало, че само официалния представител за марката можел да прави тези ъпдейти. Сега.....тук..... най - вероятно се намесват по разбиращите и можещи хора и с разни кодирания може би ги "оправят", "отключват" тези опции. Някой би ли могъл да каже нещо малко по точно и по компетентно от мен. Аз съм сравнително незнаещ.
Това с чавката и кръгчето означава, че е включен информационния екран или е изключен. Като е включен се появява чавката и е горния десен ъгъл на картата се показва информация за часа, силата на сигнала на закачения за колата телефон и т.н. Цифрите и буква м показва мащаба на картата в метри.
Аз написах горното защото тази информация не я срещнах по напред в темата. Може би ще има и други ,като мен да опитват и да не се получават нещата именно поради описаните обстоятелства.
Здравейте!
Вчера смених старата бизнес навигация CHAMP2 с малкия екран и преминах на CIC.
Смених екрана и медията като ползвах всички кабели, които си бяха на колата.
След смяната всичко работи без навигацията и набиране на телефон от волана, поне това за сега открих.
Също и силата на звука на парктроника е доста тих не както беше с предишната.
Четох че трябва да се прекодира новата навигация и къде в София мога да го направя?
Вчера смених старата бизнес навигация CHAMP2 с малкия екран и преминах на CIC.
Смених екрана и медията като ползвах всички кабели, които си бяха на колата.
След смяната всичко работи без навигацията и набиране на телефон от волана, поне това за сега открих.
Също и силата на звука на парктроника е доста тих не както беше с предишната.
Четох че трябва да се прекодира новата навигация и къде в София мога да го направя?
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Колега, ако не дадеш някаква информация какво и как си го направил, поста ти е безсмислен. Знам, че се радваш на успеха и искаш да го споделиш с нас, но без допълнителната информация, към твоя успех никой няма да прояви интерес, а това само оспамва темата
.

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Първият пост е обновен с Road Map Europe West & East NEXT 2022-1.
- Alben
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears
Здравейте,
Днес в съобщенията на колата получих някакъв "security code", който е за " connected drive".
Има ли някой идея какво се прави, или трябва да ходя до сервиз на БМВ?
Благодаря ви!
Днес в съобщенията на колата получих някакъв "security code", който е за " connected drive".
Има ли някой идея какво се прави, или трябва да ходя до сервиз на БМВ?
Благодаря ви!
- Stan85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 520xd lci 2016
Ткъв код получавам като добавя вина на колата в апликацията и трябва да удостоверя че наистина имам достъп до тази кола