BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
Мекотата на каучука се определя от модела на гумата, а не кой я е произвел. Затова различните производителите имат 5-10 модела летни гуми защото са с различни параметри.
Tool - Fear Inoculum
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Скоро ще минавам от 18 на 19'' цола и разглеждам от много време гумите като модели и т.н. Имам опит с някои от тях. Като цяло гума (премиум марка) се избира по това, как и колко караш и може би цена. Някои идентични марки като качество имат разлика по 50лв и нагоре. Гледам, че търсиш не рън флет гуми. Тогава избора ти е по-голям и същевременно можеш да сложиш по-нови като модел гуми, които винаги са по-добри от старите (понякога пренебрижимо). Ако не караш динамично, а икономично предимно, една touring гума като Michelin Primacy 3... 4 и т.н. е добра като комфорт и износоустойчивост. такава е и Bridgestone t005 и др. Но ако за теб е важно усещането, спирачния път, стабилноста в завои и т.н. , тогава ти е нужна UHP гума като : Michelin Pilot sport 4, Good year Assymetric 5, Pirelli pz4, Continental Sport contact 6 , Premium contact 6 и др. Аз лично карам икономично, но не въртя много километри и износоустойчивостта не ми е важна, където UHP гумата е по-зле (може да свърши и по-малко наполовина на Touring гумата). комфорта също е намален заради по-твърдите страници на UHP гумата за по-добро поведение в завои. Но комфорта като цяло е субективно понятие, което зависи и от размера на джантите и от окачването. Затова аз се спрях на една от тези гуми в рамер 245/40/19:
Michelin Pilot sport 4 ( карах две години с тях, най-добро което аз лично съм усетил)
Continental Sport Contact 6 / Premium Contact 6 ( дават ги бързо да свършват)
Good yeear Assymetric 5 ( нова гума с много добри резултати, аналогична на michelin PS4 и контито по-горе)
Pirelli Pzero (pz4) - новата им шарка
и чакам тази да излезе и на-й-вероятно това ще ми е избора - Good Year F1 Super sport.
Michelin Pilot sport 4 ( карах две години с тях, най-добро което аз лично съм усетил)
Continental Sport Contact 6 / Premium Contact 6 ( дават ги бързо да свършват)
Good yeear Assymetric 5 ( нова гума с много добри резултати, аналогична на michelin PS4 и контито по-горе)
Pirelli Pzero (pz4) - новата им шарка
и чакам тази да излезе и на-й-вероятно това ще ми е избора - Good Year F1 Super sport.
- A9A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: V12
kraska написа:Скоро ще минавам от 18 на 19'' цола...
Аз ще минавам от 17 на 18 цола. Чудя се дали да взема "нормални" гуми (които не са Run Flat). Сега съм с 17 цола Bridgestone ER300 Run Flat и вози що-годе комфортно. Дали 18 цола Run Flat гуми ще развалят много возията или да слагам "нормални" и да разнасям компресори и пяна за спукани гуми?
Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
A9A написа:kraska написа:Скоро ще минавам от 18 на 19'' цола...
Аз ще минавам от 17 на 18 цола. Чудя се дали да взема "нормални" гуми (които не са Run Flat). Сега съм с 17 цола Bridgestone ER300 Run Flat и вози що-годе комфортно. Дали 18 цола Run Flat гуми ще развалят много возията или да слагам "нормални" и да разнасям компресори и пяна за спукани гуми?
за какъв х** карате с рън флат гуми? да ви се преебе окачването ли ? Вземи си един сппрей пяна и си сложи нормални гуми. Ще видиш колко по-комфортно ще ти вози колата : )
Рън флат го държа за сигурност. Ако гръмне гума при 150 км и се пребиеш и счупиш колата ще разбереш защо е. Аз съм очарован от комфорта на рън флат при ф10. Карам с 19' Michelin Primacy зимните ми са 18' пак рънфлат и не виждам разлика в комфорта добре си вози и с 2та комплекта.
Tool - Fear Inoculum
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
Emooo написа:Рън флат го държа за сигурност. Ако гръмне гума при 150 км и се пребиеш и счупиш колата ще разбереш защо е. Аз съм очарован от комфорта на рън флат при ф10. Карам с 19' Michelin Primacy зимните ми са 18' пак рънфлат и не виждам разлика в комфорта добре си вози и с 2та комплекта.
Мооите зимните са рън флат, но са много твърди, не са за нашите пътища според мен. Затова летните ми са обикновени. Рядко карам със 150. Повече карам градско и чат пат натискания до 200 ,но за кратко, след което намалям веднага. Всичко е личен избор общо взето : )
- xexoral
- младши ентусиаст
-
- Кара: f11 m550d
- Мечтае да кара: 911 turbo s
Знаете ли къде мога да намеря заводските височини на f11?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
xexoral написа:Знаете ли къде мога да намеря заводските височини на f11?
На шофьорската врата, както на всички автомобили

- xexoral
- младши ентусиаст
-
acho.rs написа:xexoral написа:Знаете ли къде мога да намеря заводските височини на f11?
На шофьорската врата, както на всички автомобили
Няма височини на шофьорската врата, има налягане на гумите.
Така, че ако някои знае височини къде мога да намеря, да казва..
Sent from my iPhone using Tapatalk
- xexoral
- младши ентусиаст
-
Мен ме интересува “ride height” или иначе казано - височината от джантата до калника.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f10- ... l/F9CVPtqm
https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f10- ... e/F9IWFBqE
Но гледай за твоята кола, че не знам при раличните двигатели дали няма разлика и обърни внимание за височината, че е от долния ръб на джантата до калника. Има и картинка..........
https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f11- ... e/1Lp9w3qI
https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f10- ... e/F9IWFBqE
Но гледай за твоята кола, че не знам при раличните двигатели дали няма разлика и обърни внимание за височината, че е от долния ръб на джантата до калника. Има и картинка..........
https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f11- ... e/1Lp9w3qI
Последна промяна kraska на 02 Юли 2019, 8:31, променена общо 1 път
- xexoral
- младши ентусиаст
-
Благодаря, точно това търсех.
- xexoral
- младши ентусиаст
-
Колеги, работата с тези височини е, че колата ми стоеше накриво на една страна, за което я закарах и я калибрираха, обаче сега се вдигна повече, на мен видимо ми направи впечатление, затова исках да меря височините, стои на 645, при положение, че го дават да е 631-632мм. Колата е с м спорт, което е с 10мм по-ниско обаче сега е на височината на нормалното. Трябва ли да се занимавам да я сваля до заводските настройки или да я карам така?