Какви са проблемите на BMW F10?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- hahohi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: само по хубави пътища
Re: Какви са проблемите на ф10?
sasho1bs написа:Значи няма много файда и от тази екстра щом ще се опитва но нищо няма да направи
https://www.youtube.com/watch?v=UK7JqCR7w-g
https://www.youtube.com/watch?v=U6ZvLSmo_uU
И въпреки това помага, ако блееш някъде, ако не като светне то звуковия сигнал ще подсети, че трябва да спирааааааш

- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
Не разбирам много немски но поне първият клип е тест на активният круиз контрол
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
На нашия готин асфалт, не ще събереш поне 2-3 пред теб ако са спрели 

Здравейте, да не отварям нова тема реших да пиша тук. Вдигнаха колата на стенд и ми казаха че са за смяна предните носачи. Въпроса ми е могат ли да се сменят само тампоните а не целите носачи, питам защото ми казаха че се сменяли целите? Също ми казаха че е добре да сменя маслото и картера на скоростната кутия(на 100к км е колата). Един познат който е запознат ми каза към 180-200к км че се сменя.
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
kodomir написа:Здравейте, да не отварям нова тема реших да пиша тук. Вдигнаха колата на стенд и ми казаха че са за смяна предните носачи. Въпроса ми е могат ли да се сменят само тампоните а не целите носачи, питам защото ми казаха че се сменяли целите? Също ми казаха че е добре да сменя маслото и картера на скоростната кутия(на 100к км е колата). Един познат който е запознат ми каза към 180-200к км че се сменя.
Аз сменях предни къси носачи, има вариант да се сменят само тампони, ако това е възможно. Също смених тампони някви други по окачването. Масло на скоростна кутия незнам

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Маслото в скоростите можеш да до 130-150 спокойно да си го караш, ако не е тормозена, на 100 е безсмислено. С носачите експерименти не бих правил точно на такава кола. Потърси носачи със сменяеми тампони, не знам дали има вече за Ф10, но с гаражни преустройства не се занимавай.
Never mistake motion for action...
- dillo
- Потребител
-
- Кара: 530d GT F07
Смених маслото на скоростите на 155к км . Масло + капак/ картер/ +труд ми излезе към 700лв. Филтъра на скоростите е вграден в капака . От хора в бмв чух , че от две години имали препоръки да съветват за смяна на маслото на всеки 90к км въпреки че на кутията пише - до живот .
Видях че продават отделно тампони и затова питам. Иначе не знам дали на оригиналните носачи се сменят и затова питам ако някой знае?
- tihomair
- младши ентусиаст
-
kodomir написа:Видях че продават отделно тампони и затова питам. Иначе не знам дали на оригиналните носачи се сменят и затова питам ако някой знае?
Да, може да се сменят само тампони отделно на носача, ако там е проблема.
Това исках да разбера, "майстора" ми каза че трябвало целите носачи да се сменят.
- tihomair
- младши ентусиаст
-
kodomir написа:Това исках да разбера, "майстора" ми каза че трябвало целите носачи да се сменят.
Аз не съм майстор, но знам че ако проблема е в тампоните могат да се сменят отделно. Но ако проблема е в шарнира направо носача. Това за къси носачи. Видял съм го с очите си, когато сменях моите. Майстора ми показа и обясни нещата

За майстора в сервиза ставаше въпрос. Показа ми едни гумички в края на носача че са се показали и ми каза че трябва целите носачи да се сменят, ще отида и на друго място за да разбера дали може само тампоните.
- tihomair
- младши ентусиаст
-
Колеги от както прочетох по горе ,че се сменя маслото на новата 8-степенна автоматична скоростна кутия, леко се притесних и след като не намирам достатъчно информация по въпроса, реших да попитам вас. Моля който е минал тази процедура или е имал проблем с автомата да каже за какво става въпрос. Всъщност има ли симптоми като при старата и какви са те? 

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Аз минах през това вече. Проблеми съм нямал, симптоми също. Колата е на 125000км, смених го всъщност за да нямам проблеми или симптоми
Положението е абсолютно същото като при Е60 - картер-филтър на ZF заедно с болтовете и масло ZF Lifeguard Fluid 8.

Only dead fish follow the stream...
- tihomair
- младши ентусиаст
-
MadChicken написа:Аз минах през това вече. Проблеми съм нямал, симптоми също. Колата е на 125000км, смених го всъщност за да нямам проблеми или симптомиПоложението е абсолютно същото като при Е60 - картер-филтър на ZF заедно с болтовете и масло ZF Lifeguard Fluid 8.
След смяната има ли разлика в превключването или нещо друго. Питам защото съм чел, че в старото масло има ситни "стружки" ,които след смяната ги няма и работата на АСK се променя, това при стария автомат. Предполагам си наясно с това, което пиша, защото теми по въпроса много.
Последна промяна tihomair на 24 Сеп 2015, 14:24, променена общо 1 път