BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов

Мнение от MadChicken » 06 Фев 2019, 16:26

Оставаше и друго да кажат...
Ако те е страх (незнам от какво) не се ъпдейташ, в противен случай не го мисли толкова. Чудо голямо, правим го всеки ден по различни поводи.
От 2015 са изминали 4 години, доста ъпдейтнати модули има от тогава.
Only dead fish follow the stream...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 06 Фев 2019, 18:13

MadChicken написа:Оставаше и друго да кажат...
Ако те е страх (незнам от какво) не се ъпдейташ, в противен случай не го мисли толкова. Чудо голямо, правим го всеки ден по различни поводи.
От 2015 са изминали 4 години, доста ъпдейтнати модули има от тогава.
Каква ще му е реалната полза да ъпгрейдне, ама честно? Change log BMW не пускат...

[quote=“Drag0N”]...[/quote]

Лично моята кола си я ъпдейтнах до последната версия, но си съществуше риск, въпреки че направих всичко както е разписано според БМВ, както и на няколко познати и приятели съм го правил с F10/F11, но не мисля, че си заслужава. Те също не намериха никаква разлика.

А към колегата - има смисъл Gracenote-а да де ъпдейтне, ако слушаш много музика от USB. Функционалност нова да получиш с тоя ъпдейт изключително рядко. Ако в момента нямаш някакъв проблем/бъг с модул, не бих ти препоръчал да ъпдейтваш.

Разбира се, колегите, които предлагат тази услуга срещу заплащане, ще са на противоположното мнение, което е очаквано.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 535xd
Мечтае да кара: Ferrari

Мнение от niki nikolov » 06 Фев 2019, 18:39

Здравейте, някой може ли да ми каже как да сменя селектора на скоростите от обикновен към спортен?

Потребител
Аватар
Детайли за колата: f11 523i

Мнение от opavlov » 06 Фев 2019, 22:29

Здравейте,
от скоро съм в отбора с F11

Прочел съм всичко в раздела обаче имам въпроси и ако можете помогнете:)

1. Фаровете са ми Халоген- добре ли е да се сложи китайски LED и може ли да се сменят фаровете с други - има ли смисъл и има ли коли на части за да се вземе по- евтино
2. Салона ми е бежов кожен обикновен(за мен), искам да го сменя с такъв който има опори?какви са цените горе долу? на стария колко мога да взема?
3. Искам повече бас да направя кой е най- оптиманият вариант- изцяло ли се сменят- и съвместимо ли е или бас каса?
4. Откъде ще препоръчате и какво амбиентно осветление да сложа?
5. Кой колега ползвате за кодиране на екстри в София -какви са цените и мога ли сам ?Съответно ако мога сам колко излиза програмата и адаптор?

Благодаря и се извинявам ако съм не по правилата или не съм открил в търсачката ако има такива теми:)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 LCI 530XD

Мнение от xclusive » 07 Фев 2019, 8:28

opavlov написа:Здравейте,
от скоро съм в отбора с F11

Прочел съм всичко в раздела обаче имам въпроси и ако можете помогнете:)

1. Фаровете са ми Халоген- добре ли е да се сложи китайски LED и може ли да се сменят фаровете с други - има ли смисъл и има ли коли на части за да се вземе по- евтино
2. Салона ми е бежов кожен обикновен(за мен), искам да го сменя с такъв който има опори?какви са цените горе долу? на стария колко мога да взема?
3. Искам повече бас да направя кой е най- оптиманият вариант- изцяло ли се сменят- и съвместимо ли е или бас каса?
4. Откъде ще препоръчате и какво амбиентно осветление да сложа?
5. Кой колега ползвате за кодиране на екстри в София -какви са цените и мога ли сам ?Съответно ако мога сам колко излиза програмата и адаптор?

Благодаря и се извинявам ако съм не по правилата или не съм открил в търсачката ако има такива теми:)

5. Можеш и сам. Кабела струва 20на лв в ebay (enet cable), програмиоте могат да се свалят и инсталират безплатно (e-sys, e-sys launcher premium + rearm script, psdzdata files и няколко клипчета в youtube за да видиш как реално се правят нещата).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 07 Фев 2019, 9:09

1. Фаровете са ми Халоген- добре ли е да се сложи китайски LED и може ли да се сменят фаровете с други - има ли смисъл и има ли коли на части за да се вземе по- евтино - Ако искаш да завиват и да са ОЕМ е скъпо, дори и 2ра употреба.Китайски лед предполагам няма да имаш проблем.Те трябва да заменят халогена (plug and play).Там вече е въпрос на вкус...
2. Салона ми е бежов кожен обикновен(за мен), искам да го сменя с такъв който има опори?какви са цените горе долу? на стария колко мога да взема?- Изтъркан ли е?Опори?
3. Искам повече бас да направя кой е най- оптиманият вариант- изцяло ли се сменят- и съвместимо ли е или бас каса? - Взима се "сигнал" от някои от басите под седалките и после стъпало и каса и ще имаш бас.Другото е изцяло да смениш системата с по-висок клас аудио.

Потребител
Аватар

Обновяване на софтуера

Мнение от Sphericos » 07 Фев 2019, 14:37

Здравейте колеги, нов съм в форума и от скоро съм притежател на F10 2012 520d. Колата я закупих от един човек в Бургас. Отидохме в официалното представителство (Бова кар), за да видим километрите и когато провериха колата ми казаха, че съм имал правото на безплатен преглед на EGR и обновяване на софтуера в което и да е представителство в България. Аз съм от София. Чудех се някои колега възползвал ли се е от тези услуги, има ли нещо за което да внимавам и кой от официалните сервизи тук в София бихте ми препоръчали?

Потребител
Аватар
Детайли за колата: f11 523i

Мнение от opavlov » 08 Фев 2019, 7:24

toncho83 написа:1. Фаровете са ми Халоген- добре ли е да се сложи китайски LED и може ли да се сменят фаровете с други - има ли смисъл и има ли коли на части за да се вземе по- евтино - Ако искаш да завиват и да са ОЕМ е скъпо, дори и 2ра употреба.Китайски лед предполагам няма да имаш проблем.Те трябва да заменят халогена (plug and play).Там вече е въпрос на вкус...
2. Салона ми е бежов кожен обикновен(за мен), искам да го сменя с такъв който има опори?какви са цените горе долу? на стария колко мога да взема?- Изтъркан ли е?Опори?
3. Искам повече бас да направя кой е най- оптиманият вариант- изцяло ли се сменят- и съвместимо ли е или бас каса? - Взима се "сигнал" от някои от басите под седалките и после стъпало и каса и ще имаш бас.Другото е изцяло да смениш системата с по-висок клас аудио.

2. Не е изтъркан. Искам да има опори отстрани и отрпед лумбална опора.
3. По- висикоят клас аудио plug and play Ли е?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 08 Фев 2019, 8:21

3. По- висикоят клас аудио plug and play Ли е? - не точно...има подробна тема в раздела със снимки и обяснения

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Вода при акумулатора

Мнение от adovet » 09 Фев 2019, 10:27

Дайте идея от къде може да се пълни с вода. Източих близо 3 литра чиста си вода. Колата е ф10

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Re: Вода при акумулатора

Мнение от Giorceto » 09 Фев 2019, 11:15

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Потребител
Аватар
Кара: F11 520xd

Мнение от Drag0N » 09 Фев 2019, 15:12

Здравейте, колеги,

при смяна на филтри, какви предпочитате/поръчвате да ви слагат?
Mahle, Bosch, Lucas, Fram?

До сега на Е90ката ми слагаха Фрам, но за F11 ще сменям за първи път и майсторът ми оставя избор :)

:help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 LCI 530XD

Мнение от xclusive » 09 Фев 2019, 21:40

Един бърз въпрос и от мен.
Карам ф10 2015 530, жена ми забеляза преди няколко дни, че от задните отвори на климатика духа само хладен въздух, въпрреки, че колата е загряла и от пред си топли както трябва.
Прочетох тук, че ако нямаш контроли за климатичните отвори отзад, винаги си духа студено.... истина ли е това или имам някакъв проблем с климатичнмата система.
Ако имам проблем, ще е странно, защото колата няма никакви грешки записани а и преди 7 дни бях в мкар и ми казах, че към моемнта няма нищо за правене по колата...

Благодаря предварително!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 09 Фев 2019, 21:46

Точно така колега :yes: Правилно си разбрал и нямаш проблем.
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 09 Фев 2019, 22:28

Не е така, и при мен го забелязах това, но и забелязах че ако са закопчани коланите от зад и настроя климатика на 28 почва да духа като от пред. Също така и до като загрява колата и има голяма разлика от зададената температура и от зад духа топло.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11