BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
Оставаше и друго да кажат...
Ако те е страх (незнам от какво) не се ъпдейташ, в противен случай не го мисли толкова. Чудо голямо, правим го всеки ден по различни поводи.
От 2015 са изминали 4 години, доста ъпдейтнати модули има от тогава.
Ако те е страх (незнам от какво) не се ъпдейташ, в противен случай не го мисли толкова. Чудо голямо, правим го всеки ден по различни поводи.
Only dead fish follow the stream...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Каква ще му е реалната полза да ъпгрейдне, ама честно? Change log BMW не пускат...MadChicken написа:Оставаше и друго да кажат...
[quote=“Drag0N”]...[/quote]
Лично моята кола си я ъпдейтнах до последната версия, но си съществуше риск, въпреки че направих всичко както е разписано според БМВ, както и на няколко познати и приятели съм го правил с F10/F11, но не мисля, че си заслужава. Те също не намериха никаква разлика.
А към колегата - има смисъл Gracenote-а да де ъпдейтне, ако слушаш много музика от USB. Функционалност нова да получиш с тоя ъпдейт изключително рядко. Ако в момента нямаш някакъв проблем/бъг с модул, не бих ти препоръчал да ъпдейтваш.
Разбира се, колегите, които предлагат тази услуга срещу заплащане, ще са на противоположното мнение, което е очаквано.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- niki nikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd
- Мечтае да кара: Ferrari
Здравейте, някой може ли да ми каже как да сменя селектора на скоростите от обикновен към спортен?
Здравейте,
от скоро съм в отбора с F11
Прочел съм всичко в раздела обаче имам въпроси и ако можете помогнете:)
1. Фаровете са ми Халоген- добре ли е да се сложи китайски LED и може ли да се сменят фаровете с други - има ли смисъл и има ли коли на части за да се вземе по- евтино
2. Салона ми е бежов кожен обикновен(за мен), искам да го сменя с такъв който има опори?какви са цените горе долу? на стария колко мога да взема?
3. Искам повече бас да направя кой е най- оптиманият вариант- изцяло ли се сменят- и съвместимо ли е или бас каса?
4. Откъде ще препоръчате и какво амбиентно осветление да сложа?
5. Кой колега ползвате за кодиране на екстри в София -какви са цените и мога ли сам ?Съответно ако мога сам колко излиза програмата и адаптор?
Благодаря и се извинявам ако съм не по правилата или не съм открил в търсачката ако има такива теми:)
1. Фаровете са ми Халоген- добре ли е да се сложи китайски LED и може ли да се сменят фаровете с други - има ли смисъл и има ли коли на части за да се вземе по- евтино
2. Салона ми е бежов кожен обикновен(за мен), искам да го сменя с такъв който има опори?какви са цените горе долу? на стария колко мога да взема?
3. Искам повече бас да направя кой е най- оптиманият вариант- изцяло ли се сменят- и съвместимо ли е или бас каса?
5. Кой колега ползвате за кодиране на екстри в София -какви са цените и мога ли сам ?Съответно ако мога сам колко излиза програмата и адаптор?
Благодаря и се извинявам ако съм не по правилата или не съм открил в търсачката ако има такива теми:)
- xclusive
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 LCI 530XD
opavlov написа:Здравейте,
5. Можеш и сам. Кабела струва 20на лв в ebay (enet cable), програмиоте могат да се свалят и инсталират безплатно (e-sys, e-sys launcher premium + rearm script, psdzdata files и няколко клипчета в youtube за да видиш как реално се правят нещата).
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
1. Фаровете са ми Халоген- добре ли е да се сложи китайски LED и може ли да се сменят фаровете с други - има ли смисъл и има ли коли на части за да се вземе по- евтино - Ако искаш да завиват и да са ОЕМ е скъпо, дори и 2ра употреба.Китайски лед предполагам няма да имаш проблем.Те трябва да заменят халогена (plug and play).Там вече е въпрос на вкус...
2. Салона ми е бежов кожен обикновен(за мен), искам да го сменя с такъв който има опори?какви са цените горе долу? на стария колко мога да взема?- Изтъркан ли е?Опори?
3. Искам повече бас да направя кой е най- оптиманият вариант- изцяло ли се сменят- и съвместимо ли е или бас каса? - Взима се "сигнал" от някои от басите под седалките и после стъпало и каса и ще имаш бас.Другото е изцяло да смениш системата с по-висок клас аудио.
2. Салона ми е бежов кожен обикновен(за мен), искам да го сменя с такъв който има опори?какви са цените горе долу? на стария колко мога да взема?- Изтъркан ли е?Опори?
3. Искам повече бас да направя кой е най- оптиманият вариант- изцяло ли се сменят- и съвместимо ли е или бас каса? - Взима се "сигнал" от някои от басите под седалките и после стъпало и каса и ще имаш бас.Другото е изцяло да смениш системата с по-висок клас аудио.
Обновяване на софтуера
Здравейте колеги, нов съм в форума и от скоро съм притежател на F10 2012 520d. Колата я закупих от един човек в Бургас. Отидохме в официалното представителство (Бова кар), за да видим километрите и когато провериха колата ми казаха, че съм имал правото на безплатен преглед на EGR и обновяване на софтуера в което и да е представителство в България. Аз съм от София. Чудех се някои колега възползвал ли се е от тези услуги, има ли нещо за което да внимавам и кой от официалните сервизи тук в София бихте ми препоръчали?
toncho83 написа:1. Фаровете са ми Халоген- добре ли е да се сложи китайски LED и може ли да се сменят фаровете с други - има ли смисъл и има ли коли на части за да се вземе по- евтино - Ако искаш да завиват и да са ОЕМ е скъпо, дори и 2ра употреба.Китайски лед предполагам няма да имаш проблем.Те трябва да заменят халогена (plug and play).Там вече е въпрос на вкус...
2. Не е изтъркан. Искам да има опори отстрани и отрпед лумбална опора.
3. По- висикоят клас аудио plug and play Ли е?
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
3. По- висикоят клас аудио plug and play Ли е? - не точно...има подробна тема в раздела със снимки и обяснения
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Вода при акумулатора
Дайте идея от къде може да се пълни с вода. Източих близо 3 литра чиста си вода. Колата е ф10
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Re: Вода при акумулатора
http://forum.bmw5.co.uk/topic/126167-f1 ... stow-area/
https://www.bimmerfest.com/forums/showt ... p?t=926588
Виж ще ти свърши ли работа.
https://www.bimmerfest.com/forums/showt ... p?t=926588
Виж ще ти свърши ли работа.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Здравейте, колеги,
при смяна на филтри, какви предпочитате/поръчвате да ви слагат?
Mahle, Bosch, Lucas, Fram?
До сега на Е90ката ми слагаха Фрам, но за F11 ще сменям за първи път и майсторът ми оставя избор

при смяна на филтри, какви предпочитате/поръчвате да ви слагат?
Mahle, Bosch, Lucas, Fram?
До сега на Е90ката ми слагаха Фрам, но за F11 ще сменям за първи път и майсторът ми оставя избор

- xclusive
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 LCI 530XD
Един бърз въпрос и от мен.
Карам ф10 2015 530, жена ми забеляза преди няколко дни, че от задните отвори на климатика духа само хладен въздух, въпрреки, че колата е загряла и от пред си топли както трябва.
Прочетох тук, че ако нямаш контроли за климатичните отвори отзад, винаги си духа студено.... истина ли е това или имам някакъв проблем с климатичнмата система.
Ако имам проблем, ще е странно, защото колата няма никакви грешки записани а и преди 7 дни бях в мкар и ми казах, че към моемнта няма нищо за правене по колата...
Благодаря предварително!
Карам ф10 2015 530, жена ми забеляза преди няколко дни, че от задните отвори на климатика духа само хладен въздух, въпрреки, че колата е загряла и от пред си топли както трябва.
Прочетох тук, че ако нямаш контроли за климатичните отвори отзад, винаги си духа студено.... истина ли е това или имам някакъв проблем с климатичнмата система.
Ако имам проблем, ще е странно, защото колата няма никакви грешки записани а и преди 7 дни бях в мкар и ми казах, че към моемнта няма нищо за правене по колата...
Благодаря предварително!
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Точно така колега
Правилно си разбрал и нямаш проблем.

"Чемодан, вокзал, Москва"
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Не е така, и при мен го забелязах това, но и забелязах че ако са закопчани коланите от зад и настроя климатика на 28 почва да духа като от пред. Също така и до като загрява колата и има голяма разлика от зададената температура и от зад духа топло.