С какви гуми карате?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: С какви гуми карате?
kraska написа:Ако не бях избързал да поръчам michelin ps4 S преди 2 седмици, щях да поръчам bridgestone potenza sport от чисто любопитство, т.к е най-новото което излиза сега сред перформанс гумите. Така направих с Goodyear f1 supersport преди година. Моето мнение за goodyear- a e, че малко прекалено директна идва за кола като ф10. Недостатък е твърдите бордове, заради които вози по-твърдо. Иначе лепне на асфалта.
Разликите идват не от кой какво плаща ( не че няма и такива тестове, т.к. в повечето случаи нещата са много субективни) , а защото всяка година има промяна на сместа от която се изработват, cs6 бяха със смес която гума изкараваше има няма 10к, после я оправиха. Други гуми стават по-добри на мокро, но губят други качества. Дори сега мишлен пс4с в размер 225 40 19 имат нов вариант, но модела си е този. Представянето на гумите също има значение в кой размер гуми се провежда теста и т.н.
Ти гледаш топ3, но виж какво става назад. Уж Ханкок бях много добри и топ гуми, даже Ауди ги сложиха на РС ...и после на пистите - dms Audi

По другата тема - Колкото и твърда да е една стандартна гума, винаги ще е по-мека от стандартен рънфалт. Ако се говори и нископрофилни гуми, там рънфлат ебава мамата на кофморта. Без адаптивно окачване е абсурдно твърдо.
Но по-важния въпрос - хубаво, гумата няма да е рънфлат, но като спукаш гума КАКВО ПРАВИШ

Мен спрей с компресор ме е спасявал 2 пъти, проблеми с чистене на гумата не е имало след това. Лепи си се с лепенка като нормална гума.
Драма е когато гумата е сцепена/срязана и спрейчето не работи.
Драма е когато гумата е сцепена/срязана и спрейчето не работи.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
kraska написа:Ако не бях избързал да поръчам michelin ps4 S преди 2 седмици, щях да поръчам bridgestone potenza sport от чисто любопитство, т.к е най-новото което излиза сега сред перформанс гумите. Така направих с Goodyear f1 supersport преди година. Моето мнение за goodyear- a e, че малко прекалено директна идва за кола като ф10. Недостатък е твърдите бордове, заради които вози по-твърдо. Иначе лепне на асфалта.
Разликите идват не от кой какво плаща ( не че няма и такива тестове, т.к. в повечето случаи нещата са много субективни) , а защото всяка година има промяна на сместа от която се изработват, cs6 бяха със смес която гума изкараваше има няма 10к, после я оправиха. Други гуми стават по-добри на мокро, но губят други качества. Дори сега мишлен пс4с в размер 225 40 19 имат нов вариант, но модела си е този. Представянето на гумите също има значение в кой размер гуми се провежда теста и т.н.
Michelin-a вози скандално добре - 10-15% по-добра возия спрямо аналози. Пърформанса е ясен, има го. Не си сбъркал. Брат ми сега взе едни 20-ки за Олроуда Pilot Sport 4. Аз понеже не признавам друга гума ще си взимам 21-ци 285/40/21 Pilot Sport 4 SUV. Ценичката леко бъзика 2100лв за 4 гуми, но манията си е мания...
Всичко, което си написал като детайли за гумите е вярно. Като цяло най-много дразни да се надереш за топ гума и да изкара малко км. Нещо, което е невъзмножно с Мишелин, но се случва с Континентал...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
И аз взех лепило с компресор. За 20 години шофиране не съм пукал гуми, или търкалям рънфлат или патерица. Мисля че мога да поема риска, щом ми се случва толкова рядко. Единственото което ме притеснява с нормални гуми е да не гръмне гума в движение на магистрала с голяма скорост и да загубя управление.
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
Колеги може ли да се сложат гуми на F11 с размер 245/50/18? И по-точно отпред да са 225/50/18, а отзад 245/45/18
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
equipment написа:Колеги може ли да се сложат гуми на F11 с размер 245/50/18? И по-точно отпред да са 225/50/18, а отзад 245/45/18
за можене може , ако не си ексдрайв нямаш грижи. С 3мм ше се вдигне теоретично отпред което няма да окаже никакво значение. Само виж ширината на джантата ти отпред да е най много 8,5j , че на 9 много стреч ще стои.
- equipment
- младши ентусиаст
-
kraska написа:equipment написа:Колеги може ли да се сложат гуми на F11 с размер 245/50/18? И по-точно отпред да са 225/50/18, а отзад 245/45/18
за можене може , ако не си ексдрайв нямаш грижи. С 3мм ше се вдигне теоретично отпред което няма да окаже никакво значение. Само виж ширината на джантата ти отпред да е най много 8,5j , че на 9 много стреч ще стои.
Джантата ми е на 8 J ,но идеята е да увелича комфорта и не знам дали ,ако сложа 225\50\18 отпред, колата ще подобри возията и ще обира по-леко дупки и неравности. Иначе в този сайт https://www.amazon.de/s?k=245+45+18&i=a ... _nr_p_76_1 ми се струва, че гумите са с по-ниски цени от сайтовете в БГ
- kraska
- ентусиаст
-
Кой знае каква разлика няма да усетиш, на 18'' ако не си на рънфлат и не ти е комфортна возията не знам .....
Иначе като цена тук в БГ излизат най-евтини впредвид безпл. транспорт, а и гумаджийниците правят по някога и по-добри цени от нашите онлайн магазини с безплатен монтаж от тях.
Иначе като цена тук в БГ излизат най-евтини впредвид безпл. транспорт, а и гумаджийниците правят по някога и по-добри цени от нашите онлайн магазини с безплатен монтаж от тях.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Аз благославям adaptive drive-a всеки път като се кача в колата, след като се друсах години в е60 с 18-ки и спортни пружини.
- equipment
- младши ентусиаст
-
kraska написа:Кой знае каква разлика няма да усетиш, на 18'' ако не си на рънфлат и не ти е комфортна возията не знам .....
Не съм на рънфлат и нямам адаптив драйв, но си усещам колата, че вози твърдо, особено предницата... 3 пъти ходя да я гледат и уж нищо няма за смяна... Иначе мога ли и отзад да сложа 225\50\18

- kraska
- ентусиаст
-
Да, но не мисля ,че това ще ти реши проблема. По-скоро вземи touring гума като michelin primacy4, goodyear efficient grip performance нещо беше, а ако не караш спортно nexen nfera su1 е много комфортна гума и тиха ,а също така цената и няма аналог.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
equipment написа:kraska написа:Кой знае каква разлика няма да усетиш, на 18'' ако не си на рънфлат и не ти е комфортна возията не знам .....
Не съм на рънфлат и нямам адаптив драйв, но си усещам колата, че вози твърдо, особено предницата... 3 пъти ходя да я гледат и уж нищо няма за смяна... Иначе мога ли и отзад да сложа 225\50\18
Размерите са 225х55R17 и 245х45R18. Тези 18ки са супер комфортни и ако колата не ти е строшена, трябва да вози повече от добре. За какво са ти 225 на 18ки джанти???
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
equipment написа:kraska написа:Кой знае каква разлика няма да усетиш, на 18'' ако не си на рънфлат и не ти е комфортна возията не знам .....
Забелязах, че в началото написа 245/50/18 и от един момент нататък започна за пишеш 225 вместо 245 и другите колеги явно не отчетоха тоя факт

- equipment
- младши ентусиаст
-
Всъщност идеята ми бе да разбера дали размер 225 50 18 може да се сложат за Предни , но нали все търся 245 размер и по инерция съм написал пак 245
Но като гледам и новите 225 на 50 на 18 са същите пари,че дори и по-скъпи ,специално премиум марките. Та няма да си правя експерименти. Но логично е предните гуми ,ако са по-високи, да обират по-леко неравностите. А относно NEXEN ,малко ме притеснява това,че на тях има следния надпис: MADE IN KOREA

Но като гледам и новите 225 на 50 на 18 са същите пари,че дори и по-скъпи ,специално премиум марките. Та няма да си правя експерименти. Но логично е предните гуми ,ако са по-високи, да обират по-леко неравностите. А относно NEXEN ,малко ме притеснява това,че на тях има следния надпис: MADE IN KOREA
- kraska
- ентусиаст
-
A made in turkey, slovenia, romania... как ти звучи за мишлен , гудиър, бриджстон