С какви гуми карате?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Re: С какви гуми карате?
Не искам рънфлат не заради цената, а заради това:
https://youtu.be/ZBv_JC-wGik
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://youtu.be/ZBv_JC-wGik
Sent from my iPhone using Tapatalk

Обратното, ако ударът е достатъчно силен гумата не-рфт ще се сцепи и целият удар ще е върху много малка площ от джантата. При РФТ същият удар ще се разнесе върху много по-голяма площ от джантата и или няма да стане ѝ нищо на джантата, или щетите ще са много по-малки.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Да и аз искам да пробвам с обикновенна гума да видя дали ще е по-меко, затова ги махам
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Определено ще вози по-меко спрямо rft , но не вземай goodyear f1 super sport, имат доста твърд борд. А по отношение на p zero ... пропусни го. Заложи на на michelin ps4, conti sc6 , bridgestone potenza sport. За още по-комфорт возия вземаш asymetric5 или falken 510. От най-евтини варианти nexen su1 - комфортна , но няма общо със спирането на пс4... е и с цената също 

- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
На michelin ps4 съм се спрял, това което ме кара да се съмнявам дали ще са по комфортни е че сегашните са primacy, а това е комфортна гума, тоест заменям комфортна туринг гума RFT за спортна non-rft. Не знам какво да очаквам.
- kraska
- ентусиаст
-
повече комфорт 
На ф10 -та от 18 рънфлат минах на 19 не рън флат и возията бе по-добра определено
p.s: имай в предвид ,че има и ps4s, която е с по-твърди бирдове , после cup и т.н

На ф10 -та от 18 рънфлат минах на 19 не рън флат и возията бе по-добра определено
p.s: имай в предвид ,че има и ps4s, която е с по-твърди бирдове , после cup и т.н

- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
ekalchev написа:На michelin ps4 съм се спрял, това което ме кара да се съмнявам дали ще са по комфортни е че сегашните са primacy, а това е комфортна гума, тоест заменям комфортна туринг гума RFT за спортна non-rft. Не знам какво да очаквам.
И аз бях писал оня ден, че не знам какво да очаквам от Good Year Eagle F1 Asymmetric 3, които имам и затова мислех да взема нови, но ме разубедихте и ще пробвам да карам с тях, като все пак имат 7.8 мм грайфер... Според мен ще усетиш разликата и със сигурност трябва да ти е по меко и по малко да усещаш неравностите... Не съм сигурен колко е голяма разликата в сцеплението между двата модела гуми, но все си мисля, че трябва да може да сложиш още няколко километра отгоре при повечето маневри спрямо старите...
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
kraska написа:Определено ще вози по-меко спрямо rft , но не вземай goodyear f1 super sport, имат доста твърд борд. А по отношение на p zero ... пропусни го. Заложи на на michelin ps4, conti sc6 , bridgestone potenza sport. За още по-комфорт возия вземаш asymetric5 или falken 510. От най-евтини варианти nexen su1 - комфортна , но няма общо със спирането на пс4... е и с цената също
А защо да пропусне p zero, лоша гума ли е ,че аз към нея се бях насочил....
- kraska
- ентусиаст
-
По тестовете рядко се представя добре. Като цяло бива, но си заслужава само ако по-цена бие другите модели, които посочих с доста. Малко се вманиачавам с гумите и затова за последните години доста комплекти съм сменил и постоянно следя тестовете на всички модели и честно казано мишлена винаги е бил най-балансиран като цяло от моя гледна точка.
И аз съм пред дилема какво да взема - Continental sport contact 6 или Bridgestone potenza sport и май клоня леко към втората.
Вчера говорих и с Диана и те казаха, че за тях това е по-добрата гума...
Изпратено от моят SM-N960F с помощта на Tapatalk
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
kraska написа:По тестовете рядко се представя добре. Като цяло бива, но си заслужава само ако по-цена бие другите модели, които посочих с доста. Малко се вманиачавам с гумите и затова за последните години доста комплекти съм сменил и постоянно следя тестовете на всички модели и честно казано мишлена винаги е бил най-балансиран като цяло от моя гледна точка.
Аз пък следя тестове на гуми от 12-13години и ти казвам, че всяка година е според който плати. Опитвал съм се да търся някаква логика, но няма. През годините едни и същи гуми се представят коренно резлично, уж заради разлика в размера от 1 цол.
Но като цял съм съгласен - има 5-6 топ производители на гуми , гледа се много внимателно размер, товарен и скоростен индекс и се купува най-изгодното.
Ф11ката е с Пирели Чинтурато П7 рфт с индекс 97 (препоръчва се с 101) - префектен баланс между твърдост и комфорт, чувства се ОК и на прашни пътища (грайфера е на кубчета, като Праймаси 3) и колата не е омеква прекалено, както със стандартни "дебели" гуми
Ф11 е със зимни Гудиър UGP G1 V индекс 101 - доста твърди, леко шумни, но перфектни като поведние на всичко. Огромен пробег със запазване на качествата, но гледам от доста време и - космическа цена.
Х6цата е със Пирели Скорпион Верде с индекс 107 - гумата на външен вид е 1:1 с Чинтурато - бааахти каменните гуми, а са 255х55 19ки.
Х6 е със зимни Мишлен Лейтитюд 2 - мнооого по-комфортни от Пирелите, Тихи като за зимни и с добро поведение на сухо.
Ягуара е със летни Дънлоп РТ2 и зимни TS860s (спортната версия на ТС860). - и двата комплекта са жестоки.
Следващи гуми - ако бюджета позволява Континентал или Мишлен. Често обаче има промоцина Гудиър или Дънлоп - топ гуми също. Извън тези 4 марки не виждам смисъл да излизам.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
KAG написа:И аз съм пред дилема какво да взема - Continental sport contact 6 или Bridgestone potenza sport и май клоня леко към втората.
Защото те са карали коли с такива гуми, а не защото имат по-голям бонус от Бриджстоун

- kraska
- ентусиаст
-
Ако не бях избързал да поръчам michelin ps4 S преди 2 седмици, щях да поръчам bridgestone potenza sport от чисто любопитство, т.к е най-новото което излиза сега сред перформанс гумите. Така направих с Goodyear f1 supersport преди година. Моето мнение за goodyear- a e, че малко прекалено директна идва за кола като ф10. Недостатък е твърдите бордове, заради които вози по-твърдо. Иначе лепне на асфалта.
Разликите идват не от кой какво плаща ( не че няма и такива тестове, т.к. в повечето случаи нещата са много субективни) , а защото всяка година има промяна на сместа от която се изработват, cs6 бяха със смес която гума изкараваше има няма 10к, после я оправиха. Други гуми стават по-добри на мокро, но губят други качества. Дори сега мишлен пс4с в размер 225 40 19 имат нов вариант, но модела си е този. Представянето на гумите също има значение в кой размер гуми се провежда теста и т.н.
Разликите идват не от кой какво плаща ( не че няма и такива тестове, т.к. в повечето случаи нещата са много субективни) , а защото всяка година има промяна на сместа от която се изработват, cs6 бяха със смес която гума изкараваше има няма 10к, после я оправиха. Други гуми стават по-добри на мокро, но губят други качества. Дори сега мишлен пс4с в размер 225 40 19 имат нов вариант, но модела си е този. Представянето на гумите също има значение в кой размер гуми се провежда теста и т.н.
Последна промяна kraska на 20 Мар 2021, 11:13, променена общо 1 път
Не отричам, че това е първото, което ми мина през главата и на мен. Все още го обмислям и аз...acho.rs написа:KAG написа:И аз съм пред дилема какво да взема - Continental sport contact 6 или Bridgestone potenza sport и май клоня леко към втората.
Защото те са карали коли с такива гуми, а не защото имат по-голям бонус от БриджстоунСпорт Контакт 6 го няма в размер под 19цола, май само ограничени широки 18ки. Цената на тия гуми започва от 2000лв, така че само са слушали за Спорт Контакт 6. Реалния конкурент е само Мишлен PS4S и PZero Trofero, макар че последните май са горния клас.