BMW F07/F10/F11 - разход на гориво на нашите автомобили
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Golden Boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540 d, Е 93 320 d
Re: BMW F07/F10/F11 - разход на гориво на нашите автомобили
adovet написа:Колега през тунела по бързо ли е от колкото през мостовете, че сега съм в Анталия и мисля на връщане да мина през тунела?Golden Boy написа:Даже реално над 3000 км минахме, няма никакви проблеми, децата се кефят и някакси им понася по леко пътя. Багажа-в сакове, за да се тъпче по добре, никога куфари и също така под краката на децата пълним.
Ти по новата магистрала ли кара??Аз много се въодушевих като прочетох, въобще Турция с всяка година ме изненадва положително. Виж какво пише-от 8 на 4 часа Истанбул-Измир.
Без това ме дразнат маляките, вместо Халкидики, може да си правим Кушадъсъ вече:):)
https://www.dailysabah.com/business/201 ... ir-highway
Изпратено от моят TA-1024 с помощта на Tapatalk
НЕ! Тунелът е само ако си минал за нещо през топ центъра-около площада с джамиите, или си спал там и тръгнеш рано! Иначе е ужас, от него само да излезеш до магистралата ще са 2 часа.Най-добре през втория мост, посока Черно море. Минавал съм и през последния, там е абсолютно празно, но караш нагоре поне 40 минути.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
BMW F07/F10/F11 - разход на гориво на нашите автомобили
А със 70 може да сложиш една туба в багажника, че като почне да връща нафтата, да има къде да я съхранявашTaruno написа:Alben написа:520д., 190к.с., ,Ф11, ръчни скорости.
6,4л./100, София-Мюнхен-София(през Унгария, общо около 3000км.)
Никъде не съм спазвал ограниченията, като имам и едно 5-часово(другите до един час не ги броя) висене на Унгарско-Сръбската граница на връщане.
Сърбия 140-150-160, Унгария също, Австрия на места 180-190-200км., Германия където няма ограничения(макар , че вече и там е пълно с ограничителни знаци), също като в Австрия съм карал.
Такива разходи под 5л./100км., може и да са възможни, но ако караш с 80-90км.през целият този маршрут, което е невъзможно според мен.
Не знам как ги давате тези малки разходи на 6 цил.мотори с х-драйв, или само се намирате на приказки тук.
Аз съм карал и 530д.,х-драйв и неможах да сваля под 9л./100км. извънградско., а за градско окло 12-13л./100км..
Или лъжете или карате някакви ДРУГИ БМВ-та.,които са правени по поръчка за вас.
Опитвам се да бъда максимално обективен.
ПС.:Същият маршрут съм го минавал многократно и с ПЕЖО 607 3.0 бензин 207к.с.- 11л./100км.
Брато ти явно караш неразумно цитираш ебати скоростите и кажи речи гордо заявяваш как навсякъде караш с много над разрешеното и после обвиняваш другите, че лъжат.
Ми хайде карай нормално и ще ти падне ченето. Специално на твоята със 140 на автопилот разхода ще е под 6, а със 100 под 5.

Sent from my iPhone using Tapatalk
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Благодаря за инфото, и аз се си минавам през втория ама викам я да попитам, ще си джиткам пак от тамGolden Boy написа:adovet написа:Колега през тунела по бързо ли е от колкото през мостовете, че сега съм в Анталия и мисля на връщане да мина през тунела?Golden Boy написа:Даже реално над 3000 км минахме, няма никакви проблеми, децата се кефят и някакси им понася по леко пътя. Багажа-в сакове, за да се тъпче по добре, никога куфари и също така под краката на децата пълним.
Ти по новата магистрала ли кара??Аз много се въодушевих като прочетох, въобще Турция с всяка година ме изненадва положително. Виж какво пише-от 8 на 4 часа Истанбул-Измир.
Без това ме дразнат маляките, вместо Халкидики, може да си правим Кушадъсъ вече:):)
https://www.dailysabah.com/business/201 ... ir-highway
НЕ! Тунелът е само ако си минал за нещо през топ центъра-около площада с джамиите, или си спал там и тръгнеш рано! Иначе е ужас, от него само да излезеш до магистралата ще са 2 часа.Най-добре през втория мост, посока Черно море. Минавал съм и през последния, там е абсолютно празно, но караш нагоре поне 40 минути.

- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Alben написа:520д., 190к.с., ,Ф11, ръчни скорости.
6,4л./100, София-Мюнхен-София(през Унгария, общо около 3000км.)
Никъде не съм спазвал ограниченията, като имам и едно 5-часово(другите до един час не ги броя) висене на Унгарско-Сръбската граница на връщане.
Сърбия 140-150-160, Унгария също, Австрия на места 180-190-200км., Германия където няма ограничения(макар , че вече и там е пълно с ограничителни знаци), също като в Австрия съм карал.
Такива разходи под 5л./100км., може и да са възможни, но ако караш с 80-90км.през целият този маршрут, което е невъзможно според мен.
Не знам как ги давате тези малки разходи на 6 цил.мотори с х-драйв, или само се намирате на приказки тук.
Аз съм карал и 530д.,х-драйв и неможах да сваля под 9л./100км. извънградско., а за градско окло 12-13л./100км..
Опитвам се да бъда максимално обективен.
ПС.:Същият маршрут съм го минавал многократно и с ПЕЖО 607 3.0 бензин 207к.с.- 11л./100км.
520 д 184 к.с. автомат на 130 км/ч, режим еко-про ми дава около 5/100 и леко надолу по колонка. На спортен режим и скорости около 200 км/ч в Германия около 7/100.
Колега в Австрия караш много смело - не те ли притесняват глобите им?
И според мен 6 цил. двигатели във форума се оказват доста икономични, но колегите карат под ограниченията и за това са тия подкаталожни данни

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Alben написа:Аз съм карал и 530д.,х-драйв и неможах да сваля под 9л./100км. извънградско., а за градско окло 12-13л./100км..
Колега, естествено, че лъжем. Искаме всички да карат 6-таци, не само на нас да ни е гадно колко МНОГО горят

"Чемодан, вокзал, Москва"
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
bai_ILIA написа:Alben написа:Аз съм карал и 530д.,х-драйв и неможах да сваля под 9л./100км. извънградско., а за градско окло 12-13л./100км..
Колега, естествено, че лъжем. Искаме всички да карат 6-таци, не само на нас да ни е гадно колко МНОГО горят
Ама той колегата с това каране с 530д е вдигал много повече от тази 2.0..... после 9-ка било малко и всички лъжат ....
- Alben
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears
'Айде да поспамим малко.bai_ILIA написа:Alben написа:Аз съм карал и 530д.,х-драйв и неможах да сваля под 9л./100км. извънградско., а за градско окло 12-13л./100км..
И аз искам да карам шестак, но всичко опира до кесиятя, а моята е от по-плитките.Наистина Ви завиждам, но поне веднъж напишете реални показания, стига с тези7,7- 7,9л./100км.Може ама на неутрална по инерция.
Изпратено от моят SM-N960F с помощта на Tapatalk
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Недей моля те и този лъже, fake news!
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Около - в смисъл на приблизително. Който кара в Германия знае, че няма как да караш 200км с 200 км/ч , въпреки перфектните пътища. Така, че няма смисъл да се хващаме за думата....Все пак написах като отговор на колегата относно неговото пътуване и във връзка с написаното му.
Писал съм в първите страници на темата за разхода, няма смисъл да се вади от контекста

- Alben
- кандидат ентусиаст
-
Taruno написа:
Недей моля те и този лъже, fake news!
За какво лъжа, че съм показал този разход ли?
Нямам никакво градско каране за 3-те хил.км., само излизането от София и влизането в Мюнхен(там се движа с метро).
Ще бъда още по-точен:Тези скорости които съм написал са поддържани , но не постоянни.
Както съм отбелязал не е възможно с такива скорости да се кара постоянно.
Но както знаете в Сърбия са вдигнали максималната скорост по магистралата на 130км./ч.(мисля, че още от миналата година),като на мен не ми пречеше да фиксирам автопилота на 150, като на места и повече съм правил с газта, а и съм намалявал също, защото самите сърби си карат по-бавно и като тръгне да изпреварва по 5 минути.
В А встрия също са вдигнали макс.скорост на места до 140км./ч.(също мисля от ЛАНИ), и също съм карал с по-висока скорост над тези 140км./ч., защото като видя знак за край на скоростта , тогава правя тези 180-190, като може и да съм бъркал, защото знаех , че в Австрия беше до 130км./ч.
Не ми пречи да обменяме опит, но ще ни изтрият администраторите, защот го обърнахме на приказки.
Благодаря Ви отново.
- Alben
- кандидат ентусиаст
-
toncho83 написа:
Около - в смисъл на приблизително. Който кара в Германия знае, че няма как да караш 200км с 200 км/ч , въпреки перфектните пътища. Така, че няма смисъл да се хващаме за думата....Все пак написах като отговор на колегата относно неговото пътуване и във връзка с написаното му.
Писал съм в първите страници на темата за разхода, няма смисъл да се вади от контекста
Добре, извинявайте ако съм засегнал някой.
Това пътуване беше за първи път с 520-ката , затова кажи-речи съм я пробвал какво може.
Със сигурност в бъдеще(понеже ходя около двапъти в годината до Мюнхен), нямам намерение да си мъча повече колата(както съм отбелязал не е спортен модел), и надявам се и разхода да падне още.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Да беше пуснал снимка с разхода и средната скорост, щото и аз сега в Турция карам на моменти с 200 ама средната ми е 90. Това че си вдигнал 200 или си карал 100км на темпомат на 140 нищо не значи. Пускайте снимки и от къде до къде, пък който е минавал по този маршрут веднага ще му стане ясно как си карал.
- Alben
- кандидат ентусиаст
-
За каква средна скорост ми говориш, като по-горе съм написал, че само на Унгарско -Сръбската граница висях 5 часа в петък срещу събота, даже унгарската винетка ми изтече в плунощ.А другите граници на отиване Българо-Сръбската 50мин. и после Србско-Унгарската 1ч.и 30мин.,Аз тука математическо уравнения трябва да реша за да ти изчисля ср.скорост.Ако се заяждаме е най-лесно, целта е да си помагаме тук, мисля.adovet написа:Да беше пуснал снимка с разхода и средната скорост, щото и аз сега в Турция карам на моменти с 200 ама средната ми е 90. Това че си вдигнал 200 или си карал 100км на темпомат на 140 нищо не значи. Пускайте снимки и от къде до къде, пък който е минавал по този маршрут веднага ще му стане ясно как си карал.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Alben написа:За каква средна скорост ми говориш, като по-горе съм написал, че само на Унгарско -Сръбската граница висях 5 часа в петък срещу събота, даже унгарската винетка ми изтече в плунощ.А другите граници на отиване Българо-Сръбската 50мин. и после Србско-Унгарската 1ч.и 30мин.,Аз тука математическо уравнения трябва да реша за да ти изчисля ср.скорост.Ако се заяждаме е най-лесно, целта е да си помагаме тук, мисля.adovet написа:Да беше пуснал снимка с разхода и средната скорост, щото и аз сега в Турция карам на моменти с 200 ама средната ми е 90. Това че си вдигнал 200 или си карал 100км на темпомат на 140 нищо не значи. Пускайте снимки и от къде до къде, пък който е минавал по този маршрут веднага ще му стане ясно как си карал.
То няма нужда от математика, тя колата сама си го смята

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti