С какви гуми карате?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: С какви гуми карате?
msch написа:Четох отзиви, разглеждах ревюта и накрая се спрях на Continental SportContact 6. Днес ги монтирах и съм минал около 5км. и още нямам впечатления. Следващите дни ми предстоят около 1К км и ще мога да споделя, ако някой го вълнува поведението им.
Отпред сложих 245/40/19, а отзад 275/35/19. Тия задните гуми са брутални, изглеждат доста широки. Като видях как изглежда колата с тях -> ефекта беше![]()
![]()
![]()
До сега карах с 245/45/18.
Това, което колегата @ekalchev е написал за adaptive drive-a напълно го споделям. За пръв път карам кола с толкова мека возия и същевременно много добра стабилност в завой.
Аз също взех SportContact 6 още ноември и за малкото км които изминах съм доволен, най-вече от сцеплението - струва ми се по-добро от Pilot supersport, с който карах преди. Дано впечатленията ми да останат и след повече километри. Избрах ги най-вече заради ниския treadwear и ниското тегло.

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
sport contact 6 е гумата която свършва най бързо. някои казват че за 12000км е аут.
- msch
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: '12 BMW F11 535d xDrive
Здравейте, след около 500км впечатленията ми са много добри от SportContact 6. Сцеплението е уникално, дори и при не толкова висока температура на настилката. По завоите на Ришкия проход се отпуснах малко повече
, докато жената не ме 
Поведението на колата се подобри, т.е. волана стана една идея по-директен при положение, че почти постоянно карам в режим comfort извън града.
Малко шумни ми се виждат, особено на по-грапав асфалт.
Това за износването за 12000км няма как да е вярно, освен ако не са правени дрифтове и други подобни. Това е моето мнение....

Поведението на колата се подобри, т.е. волана стана една идея по-директен при положение, че почти постоянно карам в режим comfort извън града.
Това за износването за 12000км няма как да е вярно, освен ако не са правени дрифтове и други подобни. Това е моето мнение....
Ясно е и е нормално да свършват по-бързо, показателен за това е treadwear-a. Но предпочитам да имам повече сцепление, макар да е за сметка на пробега (все пак съм само на задно).
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
msch написа:Здравейте, след около 500км впечатленията ми са много добри от SportContact 6. Сцеплението е уникално, дори и при не толкова висока температура на настилката. По завоите на Ришкия проход се отпуснах малко повече, докато жената не ме
SportContact 6 ги имам от 2017г. когато се появиха на пазара, тази година ще им е трета. Свършва бързо ама "друг път".. Единствената ми забележка е за шума - аз го усещам когато отнемам от газта и аз имам впечатлението че при различен асфалт веднъж е по осезаем, друг път по-малко. Иначе във всичко друго - ТОП.
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
Избора на гуми нерънфлат размер 245 45 18 се сведе до:
Michelin Pilot sport 4 - 280лв
Pirelli pzero 4 - 220лв.
Съвети?
Мерси
Pirelli pzero 4 - 220лв.
Съвети?
Мерси
- kraska
- ентусиаст
-
bossorange написа:Избора на гуми нерънфлат размер 245 45 18 се сведе до:
Pirelli pzero 4 - 220лв.
Съвети?
Мерси
Continental Sport contact 6
Goodyear Assymetric 5
Goodyear Super Sport
pirelito го остави
Асиметрика 5 е най добре като цена. Какво търсиш ? Комфорт или спортно усещане ?
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
kraska написа:bossorange написа:Избора на гуми нерънфлат размер 245 45 18 се сведе до:
Pirelli pzero 4 - 220лв.
Съвети?
Мерси
Goodyear Assymetric 5
Goodyear Super Sport
pirelito го остави
Асиметрика 5 е най добре като цена. Какво търсиш ? Комфорт или спортно усещане ?
По-скоро спортно.
Асиметрика и Конти са по 260лв.
Супер спорт незнам дали има моя размер.
Защо Пирели не е добре?
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Кой от изброените гуми предлагаш ако търсиш комфорт?
- kraska
- ентусиаст
-
bossorange написа:kraska написа:bossorange написа:Избора на гуми нерънфлат размер 245 45 18 се сведе до:
Pirelli pzero 4 - 220лв.
Съвети?
Мерси
Goodyear Assymetric 5
Goodyear Super Sport
pirelito го остави
По-скоро спортно.
Асиметрика и Конти са по 260лв.
Супер спорт незнам дали има моя размер.
Защо Пирели не е добре?
Supersport ти е около 300лв в този размер , а контито май верно го няма в този размер.
- kraska
- ентусиаст
-
ekalchev написа:Кой от изброените гуми предлагаш ако търсиш комфорт?
от изброените pilot sport 4 и асиметрик 5 и conti super sport 6 , но не знам за кой размер говориш. Иначе повече комфорт отиваш на bridgestone , nexen, falken.
uuhp гумите са си по не комфортни , но доста по-предвидими, всичко друго е комфорт, но лагово управление. Много зависи кой как кара и на какво се кефи....
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Бриджстон и комфорт
За комфорт неспортни гуми с индекс V - Premium contact, Efficient grip, от тая боя. Или Барум/Петлас/Клебер.

За комфорт неспортни гуми с индекс V - Premium contact, Efficient grip, от тая боя. Или Барум/Петлас/Клебер.
Never mistake motion for action...
- kraska
- ентусиаст
-
Leon написа:Бриджстон и комфорт![]()
Bridgestone T005 e комфортна в сравнение с други UHP гуми. Аз дори michelin pilot sport 4 не го намирам за комфортен. primacy4 и дето казваш efficient grip и т.н. , но това са вече гуми с различна насоченост....т. нар. touring гуми, каквато е и t005.
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
Сложих ги още преди 2 месеца. Перфектни и за скоростно каране и за айляшко. В завоите посока Бачково и Смолян влизам с 90-100 и колата не мърда...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Колеги мога ли да очаквам повече комфорт ако премина на RFT primacy 3 към non-RFT pilot sport? Тоест да сменя рън флат тоуринг гума с uhp не рънфлат гума?