BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
За мен това почистване е пълна измама. Химичната реакция която протича трябва да продължи много часове за да може да разгради големите отлагания въглерод. Да държиш двигателя на високи обороти часове или дни е абсурдно. За 1 час нищо не се случва. По-добре си свали ДПФ и го занеси на машина да го изчистят.
Кодиране на седалки с обдухване
Здравейте,
Както знаете, при ф10 обдухването на седалките е доста слабо, но намерих тема в която се описва че може да се променят стойностите на градусите за вентилаторите:
https://www.bimmerfest.com/threads/new- ... ent.682664
Знаете ли какъв софтуер ми е нужен за това - имам CarlyPro но според мен няма да свърши работа. Предполагам нещо като ISTA ?
Благодаря !
Както знаете, при ф10 обдухването на седалките е доста слабо, но намерих тема в която се описва че може да се променят стойностите на градусите за вентилаторите:
Знаете ли какъв софтуер ми е нужен за това - имам CarlyPro но според мен няма да свърши работа. Предполагам нещо като ISTA ?
Благодаря !
- mrwrong
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 LCI 530xD
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: Убава йе. Има 4 колелета.
Re: Кодиране на седалки с обдухване
sk8 написа:Здравейте,
Благодаря !
Променя се със ESYS.
Здравейте,
Искам да попитам, до колко може да се вярва на заводския теглич на Ф07 530д (този дето се прибира под бронята) ?
Видях че на самата кола и дават да тегли до 2000кг, но малко ми е съмнителен този теглич да издържи толкова.
Налага ми се инцидентно за 1 път теглене на такава маса не за по принцип.
Поздрави!
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
Искам да попитам, до колко може да се вярва на заводския теглич на Ф07 530д (този дето се прибира под бронята) ?
Видях че на самата кола и дават да тегли до 2000кг, но малко ми е съмнителен този теглич да издържи толкова.
Налага ми се инцидентно за 1 път теглене на такава маса не за по принцип.
Поздрави!
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Aз не съм сигурен колко си заслужава да теглищ 2 тона с този автомобил, особено ако е автомат... по-добре си плати за платформа или тегли с друго... по-евтино ще ти е за напред във времето.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
^ what he said. Тия тегличи са да закачиш някой джет отзад да идеш до морето, не са за recreational vehicles 
Sent from my iPhone using Tapatalk

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Re: Кодиране на седалки с обдухване
sk8 написа:Здравейте,
Благодаря !
Даже засилено, на моменти пак се усеща слабо. Много важно е да има студен въздух по пода, за да се усеща добре. С Карлито по спомен може да му се дадат 10% бонус на 3 степен. Сега по навик засилих 3 степен с OBD11, но по-скоро за бързо охлаждане понеже по принцип си е доста студено и не се трае дълго време...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- vankata 1296
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: С TOYO
- Мечтае да кара: F11 ///М
Здравейте, F11 на задно питам за фланци отзад 10мм или 20мм ще има ли някакъв проблем, ако сложа? Джантите са 19” 8,5j et33 Насочил съм се към Н&R но по спомен имаше българска фирма за производството им с добри отзиви, или ми препоръчайте от къде и какви фланци да купя. Благодаря.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
vankata 1296 написа:Здравейте, F11 на задно питам за фланци отзад 10мм или 20мм ще има ли някакъв проблем, ако сложа? Джантите са 19” 8,5j et33 Насочил съм се към Н&R но по спомен имаше българска фирма за производството им с добри отзиви, или ми препоръчайте от къде и какви фланци да купя. Благодаря.
Ferrous - български - аз съм с такива отпред. Не съм имал проблеми 3г
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Дисплеите на навигацията всички ли са еднакви.. говоря за 10".. Интересува ме има ли разлика между първите NBT и последните.. 2015-2016-та . Сребристите лайстни на фрейма не са от значение.. говоря за самия дисплей. Всички ли са толкова зле откъм качество на картината (динамиката и контраста) ... и ако - да... дали има измислени аналози за замяна на фабричния с някой LED/OLED .. kaто нямам в предвид скапан андроид, а просто дисплей 

Имам един въпрос и ше се радвам, ако някой сподели мнение. Смених телефона от android на iphone и вече колата не ми изписва имената/записит на контатите, с които говоря. Дали е нещо нормално, или мож да с накара колата освен номер да визуализира и име?
Благодаря предварително
Изпратено от моят SM-N960F с помощта на Tapatalk
Благодаря предварително
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
По-скоро трябва да изчакаш да се синхронизират
Иначе блутута си работи на същия принцип (или поне аз не съм правил нищо различно от както съм с айфона).

Ок, ще му дам време 

- vankata 1296
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: С TOYO
- Мечтае да кара: F11 ///М
Здравейте, ползвам двигателно масло Castrol 5w30 LL, препоръчват ми Castrol 5w30 M.
И двете масла са LL04, C3. Някой с отзиви за 5w30 M?
Всеки втори казва за въпросните Кастрол, че са менте незнам вече какво масло да слагам?! От Интер карс го вземам Кастрола…
И двете масла са LL04, C3. Някой с отзиви за 5w30 M?
Всеки втори казва за въпросните Кастрол, че са менте незнам вече какво масло да слагам?! От Интер карс го вземам Кастрола…
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Скоро преглеждах каталога и за N57 дават Castrol Edge M, сега го преглеждам и дават Castrol Edge LL (който е с титаний), странно.
На друго място пък пише:
По принцип щом е от такъв официален магазин (склад), не би трябвало да има проблем. Скоро преглеждах кастрола в хипермаркет и изглеждаше истински.
На друго място пък пише:
Castrol Edge 5W30 M is designed for BMW. Castrol Edge 5W30 LL is designed for VW group and carries the Spec VW507
По принцип щом е от такъв официален магазин (склад), не би трябвало да има проблем. Скоро преглеждах кастрола в хипермаркет и изглеждаше истински.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.