Мнение за обява/конкретен автомобил

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от djvice » 26 Авг 2016, 12:59

Благодаря на колегата dextuar! Този автомобил някой ходил ли е да го гледа,гледам че стои от януари,но мисля другата седмица да отида и да го видя. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=f820bh

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 26 Авг 2016, 14:21

То тук повечето хорица са с по-високи от базовите изисквания а тази колица е гола горкичката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d, Qashqai 1.6dCi CVT
Детайли за колата: BMW F10 530d
Nissan Qashqai 1.6dCi CVT

Мнение от drianov » 26 Авг 2016, 15:32

dextuar написа:За 6 лева оттук може да провериш.

http://www.bmwdecoder.com/

Супер колега! От колко време търся нещо такова, а не да се моля през познати! Хиляди благодарности!
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 26 Авг 2016, 15:36

icog написа:То тук повечето хорица са с по-високи от базовите изисквания а тази колица е гола горкичката.

Не виждам какво й е голото. Сега не е FULL FULL, но като гледам си е прилична откъм екстри. Моята ако видиш колко е гола, ама на мен ми харесва... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от djvice » 26 Авг 2016, 17:32

Тези бутони спорт и комфорт около скоростния лост,означават ли че е с adaptive drive или не? доста четох за тази система и останах с впечатление че не се разваля по нашите пътища,понеже съм имал мерцедес с въздушно окачване и повече за него не искам да чуя.

Потребител
Аватар

Мнение от alex0378 » 27 Авг 2016, 9:19

Миналата седмица бях там май я нямаше тази

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от djvice » 27 Авг 2016, 16:54

alex0378 написа:Миналата седмица бях там май я нямаше тази

вчера говорих със собственика на къщата каза че стои

Потребител
Аватар

Мнение от alex0378 » 28 Авг 2016, 9:01

icog написа:То тук повечето хорица са с по-високи от базовите изисквания а тази колица е гола горкичката.

А какво по точно и липсва,че вече се обърках и незнам с какакво трябва да е оборудвана като цяло

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW M4

Мнение от taseve » 08 Сеп 2016, 15:34

Здравейте може ли мнение за тази ф10-ка http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=fgvmce :wave: :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 08 Сеп 2016, 18:36

taseve написа:Здравейте може ли мнение за тази ф10-ка http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=fgvmce :wave: :wave:

А какво по-точно те интересува?

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW M4

Мнение от taseve » 08 Сеп 2016, 20:42

icog написа:
taseve написа:Здравейте може ли мнение за тази ф10-ка http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=fgvmce :wave: :wave:

А какво по-точно те интересува?

Най-вече дали е читава и дали си струва да ходя да я гледам :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530xd

Мнение от Chicho J » 08 Сеп 2016, 23:06

Здравейте колеги, ще се опитам да дам малко гледна точка, с която не ангажирам, но се опитвам да помогна. Все пак, накрая всичко е сторго субективно;)
* 30K лв за Ф10, за мен си е трън в гащите. Това е много ниска цена за тази кола. За мен е индикация за:
- старо поколение - първите от 2010, други двг или настройки, по-малко коне и по-ниска ефективност. Например 525 от 2010 е стария двг 3л. А след това става 2 л с две турбини ако не бъркам... 2011 почва новото поколение двг на Ф10;
- въртяни км, удар и т.н.
- италиянка = голям шанс за кофти поддръжка;

* малко екстри. Това е 5та серия. И ако взимаш 5та серия, взимаш с екстри - тази категория автомобили, това е водещо. Иначе ако са ти друи приоритетите, взимаш друга серия:)
- първата на тази страница от форум си е гола. Няма дори отопление на седалките, което е скандални за този клас и марка. Тук подкрепям напълно icog :)
- за какви екстри да се гледа... Тази кола е толкова разтеглива на понятие екстри, че темата е неизчерпаема:) а при втората ръка, все ще направиш компромис, докато чакаш да получиш своя желан микс и всичко ще са в различна комбинация...То са нива на музика, климатични системи, видео-аудио, хед-ъп дисплеи, всевъзможни варианти на окачване, хдрайв/задно....
- е, като база - нави, двигател,кожа, автомат си е задължително. После всеки сам решава - седалките имат пет нива, музиката няколко, окачването няколко...
- къде да гледаме за екстри - по таблото на климатика, по копчетата на волана и под ключа за фаровете - ще го кажа, малко като блондинка :) ,че колкото повече копчета имате на тези места, толкова повече:) а като имате черни пластмасови празноти - значи си е опоскана:)
*на въпроса за мнение за кола - колеги, важно е състоянието, което няма как да каже някой по снимки, а си трябва експертен оглед в сервиз. Аз поне не бих изръсил торба с пари и да я купя по усещане и цвят:)))А за другата част от мнението - трябва всеки сам да знае какво иска:).
Надявам се, че е било полезно и не Ви объркало повече:) Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d, Qashqai 1.6dCi CVT
Детайли за колата: BMW F10 530d
Nissan Qashqai 1.6dCi CVT

Мнение от drianov » 09 Сеп 2016, 16:54

Не мисля, че има нормален човек, който да предпочете 4 цилиндрово БМВ пред 6 цилиндрово!
А при т.нар. "ново поколение двигатели" новото е старт-стоп система, която да се чудиш после как да изключиш :kuku:
Не че не е за предпочитане по-нов двиагтел с повече коне но ти така го описа че все едно 2011-та година е паднала мана небесна...
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 10 Сеп 2016, 7:11

drianov написа:Не мисля, че има нормален човек, който да предпочете 4 цилиндрово БМВ пред 6 цилиндрово!
А при т.нар. "ново поколение двигатели" новото е старт-стоп система, която да се чудиш после как да изключиш :kuku:
Не че не е за предпочитане по-нов двиагтел с повече коне но ти така го описа че все едно 2011-та година е паднала мана небесна...

това за цилиндрите по принцип е вярно, но и не чак толкова, защото и 520и и 528и вече са с еднакъв турбиниран Н20Б20 двигател, 4 цилиндъра, 2 литра. преди доста време някой беше постнал драг между 528и със стария Н53Б30 и новия Н20Б20 и по-малкия го би съвсем категорично. имах възможност да покарам едно 2013 520и преди време и не бих казал че беше зле, а 528 със сигурност би задоволило всеки фен на редовия шестак. какъвто съм и аз :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530xd

Мнение от Chicho J » 11 Сеп 2016, 2:02

drianov написа:Не мисля, че има нормален човек, който да предпочете 4 цилиндрово БМВ пред 6 цилиндрово!

Да, не е манна небесна, но е от 245 на 258 коня при тройката и това е форматът и до момента. Не е много, но все ще да са се постарали да подобрят нещо по представянето на машината.

Колкото до шестака - прав си, звукът и усещането са много по-приятни (за мен) спрямо четири цилиндъра.
Все пак при 525 е въпрос на приоритет, защото след 2011 ти дава: повече коне и бързина (218 спрямо 204) при същия торк от 450 нм, две турбини за доста добра динамика и еластичност( лекуваш турбо лага) и по-нисък разход от по-малката кубатура.
Така че има помва човек да се замисли и да вземе решение, което му е най-присърце ;)

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11