Мнение за обява/конкретен автомобил

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от dido0o``` » 30 Юни 2021, 9:51

nthnl написа:Колега, не са различни инжекторите.. еднакви са за N63, S63, N74, N54. Каталожен номер 13538616079. Можеш да видиш на сайта на ecstunning. Подобрения има по разни маркучи както и е подменена електорниката на мотора. Затова и след фейса подлежат на чипиране, докато тези преди фейса се надуват само с piggy back.

Поздрави,
Михаил Великов

Всъщност подобренията са доста повече и то ключови. Мисля че в тази тема беше пускан линк, но ще го пусна пак:
https://bmwtuning.co/bmw-n63-vs-n63tu-v ... vs-n63tu3/
Updated VANOS, adopted from N55
New valve cover with updated crankcase ventilation
Pistons updated
Forged rods and crank
Timing chain updated
Oil spray nozzles for piston crown cooling
Intake manifold updated
MAP and charge air temperature sensors updated, adopted from N20
Low pressure fuel sensor deleted
New fuel injectors and HPFP
Second coolant pump added
Vacuum pump updated
New turbochargers
Addition of Valvetronic

Ако отвориш някой каталог ще видиш, че инжекторите даже на външен вид са коренно различни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 30 Юни 2021, 21:51

nthnl написа:
ekalchev написа:И да е сменен ти ще го сменяш след 80хил отново

Ей такива коментари най-много ме радват. Напълно обосновани и явно от личен опит. :clap:

Трябва ли да съм се набутал с N63 за да дам мнение? Аз си направих проучването защото и аз исках 50i но информацията в немските форуми е категорична - най счупения двигател в историята на бмв. Мнение базирано на личен опит с 1 броика двигател няма никакво значение. Важно е как тоя двигател се представя през годините в много коли и собственици. Такава информация може да се намери при немците и американските форуми. Да не говорим че и ти си потърпевш и да го хвалиш това нещо е несериозно или направо неморално спрямо другите и аз не бих го направил.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
Мечтае да кара: По пистите :)

Мнение от nthnl » 30 Юни 2021, 23:42

dido0o``` написа:
nthnl написа:Колега, не са различни инжекторите.. еднакви са за N63, S63, N74, N54. Каталожен номер 13538616079. Можеш да видиш на сайта на ecstunning. Подобрения има по разни маркучи както и е подменена електорниката на мотора. Затова и след фейса подлежат на чипиране, докато тези преди фейса се надуват само с piggy back.

Поздрави,
Михаил Великов

Всъщност подобренията са доста повече и то ключови. Мисля че в тази тема беше пускан линк, но ще го пусна пак:
https://bmwtuning.co/bmw-n63-vs-n63tu-v ... vs-n63tu3/
Updated VANOS, adopted from N55
New valve cover with updated crankcase ventilation
Pistons updated
Forged rods and crank
Timing chain updated
Oil spray nozzles for piston crown cooling
Intake manifold updated
MAP and charge air temperature sensors updated, adopted from N20
Low pressure fuel sensor deleted
New fuel injectors and HPFP
Second coolant pump added
Vacuum pump updated
New turbochargers
Addition of Valvetronic

Ако отвориш някой каталог ще видиш, че инжекторите даже на външен вид са коренно различни.

Прав си колега, изглежда съм се заблудил относно инжекторите. Не знам защо, но бях силно убеден, че са еднакви.

ekalchev написа:
nthnl написа:
ekalchev написа:И да е сменен ти ще го сменяш след 80хил отново

Ей такива коментари най-много ме радват. Напълно обосновани и явно от личен опит. :clap:

Трябва ли да съм се набутал с N63 за да дам мнение? Аз си направих проучването защото и аз исках 50i но информацията в немските форуми е категорична - най счупения двигател в историята на бмв. Мнение базирано на личен опит с 1 броика двигател няма никакво значение. Важно е как тоя двигател се представя през годините в много коли и собственици. Такава информация може да се намери при немците и американските форуми. Да не говорим че и ти си потърпевш и да го хвалиш това нещо е несериозно или направо неморално спрямо другите и аз не бих го направил.

Разбира се, че можеш да дадеш мнение - това колко е меродавно е друг въпрос. Съжалявам, но коментари от рода на - ще смениш мотор след 80 000км са несериозни. Изобщо не твърдя, че мотора е безпроблемен - ясно е, че си има болежки. Но това изобщо не означава, че ще е необходима смяна на мотор. Виж, ако слушаш Дарукар примерно - ще сменяш мотор не на 80 000км а на всеки 2 седмици. Същите тези искат и 2100лв за помпа за високо налягане, която можеш да си купиш за 330лв. Не е луд тоя яде баницата..

Информация за мотора има много. Аз съвествам всеки да седне и да прочете преди да си закупи такъв автомобил за да знае с какво си има работа. Това, че една кола е скъпа за поддръжка не я прави лоша - прави я скъпа за поддръжка.

Дали N63 е набутване - това е въпрос на гледна точка. За мен лично е страхотен автомобил и за парите си трудно можеш да намериш нещо доближаващо се по комфорт/мощност/звук/тн. Не знам защо ме смяташ за потърпевш - аз лично не се чувствам такъв. Не съжалявам за покупката на автомобила ни най-малко. Ако се върна във времето - бих ли си купил пак 550и? - не, не бих. Сигурно се питате защо? Бих си купил М5, поради факта че поддръжката е почти същата, но за разлика от М5, 550-ката е обезценява като камък.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 30 Юни 2021, 23:43

Те навремето и тдс-а всички само го оплюваха и проклетисваха ма като гледам съвременните пластелинови мотори направо си е читав М51-то :mhihi: Гледай само какъв еднократен боклук ще е следващия им мотор и ще разбереш колко си е хубав тоя текущо строшения
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 01 Юли 2021, 13:38

DLVasilev написа:Те навремето и тдс-а всички само го оплюваха и проклетисваха ма като гледам съвременните пластелинови мотори направо си е читав М51-то :mhihi: Гледай само какъв еднократен боклук ще е следващия им мотор и ще разбереш колко си е хубав тоя текущо строшения

За TDS-a само съм чувал разни глупости... Още повече преди да си купя Е39 с 2.5 TDS мотор... Взех я 2007-ма, на 11 години, като нямам идея на колко реални километра е била 8) В крайна сметка всичко си остана само на думи след като я карах 5 години и единственото нещо, което съм правил около мотора е профилактика на ГНП с ремонтен комплект и след това палеше от 1/4 оборот и на студено и на топло :) Двигателя беше с ремап на 173 к.с., когато я купих и си вървеше прилично :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 01 Юли 2021, 14:59

Стига сте се чепкали като малки деца, Ф-ките вече са достатъчно стари, че да се знаят болежките на всеки един мотор от-до.
Наистина е глупаво да се лепят етикети на дадени мотори, правилно е да се насочи вниманието на търсещия към отправни точки, от там нататък той сам ще си проследи нещата по чужди форуми и ще си вземе решението.
Генерализациите са несериозни, както от само четено в нета, така и от оунършипа на само един от тия патиланци.

Потребител
Аватар

Мнение от XuMuHuKa » 08 Юли 2021, 18:11

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=kpc8p3

Виждате ли нещо което Ви притеснява в тази кола от снимките ?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 08 Юли 2021, 20:11

XuMuHuKa написа:https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11617721410135250&slink=kpc8p3

На снимки изглежда топ.
Две наблюдения. Таблото е в мили а не колометри и повечете хора в БГ това ги дразни. Километрите са нереалистично ниски за 6 годишна кола. Шанса да са реални не е висок.

Потребител
Аватар

Мнение от XuMuHuKa » 08 Юли 2021, 21:57

Alek_SV написа:
XuMuHuKa написа:https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11617721410135250&slink=kpc8p3

На снимки изглежда топ.
Две наблюдения. Таблото е в мили а не колометри и повечете хора в БГ това ги дразни. Километрите са нереалистично ниски за 6 годишна кола. Шанса да са реални не е висок.

Е ще се провери задължително в официалното представителство , в този ред на мисли пълната проверка на автомобил там някой знае ли колко излиза 200-300лв ?

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 08 Юли 2021, 22:02

С това табло най-вероятно е внос от Щатите. Вземаш рамата и търсиш първо в гугъл, после в платени сайтове за история и евентуално снимки от търг.

Бронята най-вероятно е сменяна т.к. няма светлоотразители.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 08 Юли 2021, 22:20

Това че таблото е в мили а не в км означава че колата е от щатите и сега е очаквано някои експерти веднага да ти кажат че или е наводнена или удрана. Аз пък първото нещо което бих те посъветвал е да вземеш вин-а, да си платиш колкото трябва и да я провериш само и единствено в carfax.com и не се занимавай с разни измислени сайтове. Там ще ти излезе цялата история и реалните мили/км на които е била колата докато не е излязла от щатите. Ако излезе нещо от рода на total loss ili savage title бягай далече и не се занимавай независимо дали е удар или каквото и да било. Ако е minor accident това са предимно леки подпирания, ужулвания на паркинг или подобни така че това не е проблемно. После искай със собственика да и направите преглед само в БМВ официалните сервизи, като тракнете ключа в слота отново ще излезе пълната история на колата за всичко което е правено във фирмените сервизи на БМВ както в чужбина така и в БГ ако има такива и ако откриете голяма разлика между години и пробег особено за времето когато е внесена тогава наистина километрите са под съмнение. За сведение аз имам такава, същата година само че с по малко екстри и без М пакет на 45к само че не км а мили, та дилърите тук им искат на такива около $ 23-25к, аз ако си я продам на частно лице вървят безпроблемно около $21-22к, та нещо не ми се връзва някой да я докарва с цел препродажба. Единствено ако частно лице е вкарал да си я кара само докато е на почивки в БГ, така че хипотези всякакви.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 09 Юли 2021, 8:52

Total loss и salvage не са едно и също нещо . От salvage до salvage има голяма разлика , на база на конкретна щета, щат в който се случва събитието, клиент и застраховател. Не разпространявай този погрешен мит. Всичко е до конкретната кола и ситуацията с нея.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от fitter » 09 Юли 2021, 12:08

dido0o``` написа:

С това табло най-вероятно е внос от Щатите. Вземаш рамата и търсиш първо в гугъл, после в платени сайтове за история и евентуално снимки от търг.

Бронята най-вероятно е сменяна т.к. няма светлоотразители.
https://en.bidfax.info/bmw/535/2718963-bmw-535-i-2015-black-30l-6-vin-wba5b1c56fd921036.html

С VIN номера в bimmerwork излизат екстрите както и снимки на интериор и екстериор.

Имала е удар отпред в ляво, затова е сменявана бронята. Имало е и отворени бегове. Километрите са толкова.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 09 Юли 2021, 12:18

По това което се вижда, и какво е било, е екстра колата :yes:
Виж я на живо, провери си я в сервиз или сам ако можеш, и се яхвай /ако те устройва разбира се/.
Изображение

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 09 Юли 2021, 13:15

Че то това удар ли е ... нищо и няма на колата, тук в България викате не се чукват колите, или в Италия и дори Германия може би също никой не прави леки катастрофи ...
Ако са възстановени, а не забранени всички гръмнали еърбеци, другото са ламарини някакви.
Only dead fish follow the stream...

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11