Мнение за обява/конкретен автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Закупуване BMW 520D F10 от Белгия
alexander.gavrailov написа:Здравейте,
Нов съм във форума и ми предстои важно решение, затова исках да се допитам до хора с повече опит. Харесал съм едно BMW 5 серия 2010год от Белгия. Обадих се в автокъщата и разпитах за него. Питах продавача дали може да го закарам до независим сервиз за технически преглед и той отказа. Каза че това не било практика и те сами си правили прегледите. Давал уж и гаранция ама само ако колата се кара в Белгия. Понеже този отговор малко ме смущава искам да питам дали това е обща практика и до колко е рисковано да се вземе кола без да мине пред очите ти преглед? После за какво най-вече да се оглеждам при този модел? Има ли слаби страни, които след 5-6 години може да се обадят и трябва да се внимава с тях? Като цяло също така ме интересува какви са процедурите за купуване и изнасяне на кола от Белгия ако някой го е минавал тоьи път?
Благодаря предварително
Вземаш и рамата и пробваш в БМВ или тук във форума да ти я проверят, до голяма степен си личи кога една кола е карана и поддържана добре по сервизната история и ако няма несъответствия с обявата. Вижда се кога е обслужвана, състоянието и е когато последно е прочетен ключа и тн и тн, ред неща. Ако няма детайли значи е карана от някой мизерник който дори гаранционна е скатавал и е ходил при бате гошо от квартала да и сменя маслото, съответно не се занимаваш

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил
Привет.Нов съм тук и никога не съм карал БМВ,но покарах един такъв http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=ewv2g0. И доста ми допадна.Ще помоля за повече мнения за конкретния автомобил да добия по обща представа.За което благодаря предварително.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
alex0378 написа:Привет.Нов съм тук и никога не съм карал БМВ,но покарах един такъв http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=ewv2g0. И доста ми допадна.Ще помоля за повече мнения за конкретния автомобил да добия по обща представа.За което благодаря предварително.
Това нали си го дочел...
...стават още 34 вноски 630 лева + остатъчна стойност 4950 лева
Да .Видях го.Интересуваше ме как е с разхода и какви са най-честите болежки тук.
Здравейте,
И на мен ми предстои покупка на автомобил, и от доста време се оглеждам за читав екземпляр, и все се двуумя между 7ма серия и 5та ГТ. Единственото което ме спира да не е 7ма серия съм чувал от колеги, че там подръжката е по 3 спрямо 5ката. Поправете ме ако греша.
Екземпляра който си търся е с Bang&Olufsen, Графично арматурно табло, дистроник, Hud, асистент за мъртва точка и напускане на пътното платно, комфортни седалки, обдухване, . Night visiona много се двуумя за него, дали е хубава екстра, и дали има смисъл от нея. Тука в България почти няма такъв, и да има е над 100к.
В германия все се разминавам на хубава цена поради липса на една или две екстри на които държа да ги има.
Това е примерно добър екземпляр без графичното арматурно табло. Много е орязан избора заради музиката, но нещо съм се запалил по нея, и държа да си я има.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=229834497&isSearchRequest=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&scopeId=C&minFirstRegistrationDate=2013-01-01&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=66&makeModelVariant1.modelDescription=b%26o&pageNumber=1&fnai=prev
Ето я и седмицата, която вече е със всичко желано от мен.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=226355813&isSearchRequest=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&scopeId=C&minFirstRegistrationDate=2013-01-01&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=40&makeModelVariant1.modelDescription=b%26o&pageNumber=1
Бюджета ми е около 40к евра.
Все пак си търся надежден автомобил, със хубави екстри. Предполагам че изгодната поддръжка ще клони към 5ката, но нека и колеги които са притежавали такива автомобили, или притежават все още да споделят мнение, кой двигател е за предпочитане, и за какво да внимавам като си купувам такава кола ?
По добре питай патило
Поздрави,
И на мен ми предстои покупка на автомобил, и от доста време се оглеждам за читав екземпляр, и все се двуумя между 7ма серия и 5та ГТ. Единственото което ме спира да не е 7ма серия съм чувал от колеги, че там подръжката е по 3 спрямо 5ката. Поправете ме ако греша.
Екземпляра който си търся е с Bang&Olufsen, Графично арматурно табло, дистроник, Hud, асистент за мъртва точка и напускане на пътното платно, комфортни седалки, обдухване, . Night visiona много се двуумя за него, дали е хубава екстра, и дали има смисъл от нея. Тука в България почти няма такъв, и да има е над 100к.
В германия все се разминавам на хубава цена поради липса на една или две екстри на които държа да ги има.
Това е примерно добър екземпляр без графичното арматурно табло. Много е орязан избора заради музиката, но нещо съм се запалил по нея, и държа да си я има.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=229834497&isSearchRequest=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&scopeId=C&minFirstRegistrationDate=2013-01-01&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=66&makeModelVariant1.modelDescription=b%26o&pageNumber=1&fnai=prev
Ето я и седмицата, която вече е със всичко желано от мен.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=226355813&isSearchRequest=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&scopeId=C&minFirstRegistrationDate=2013-01-01&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=40&makeModelVariant1.modelDescription=b%26o&pageNumber=1
Бюджета ми е около 40к евра.
Все пак си търся надежден автомобил, със хубави екстри. Предполагам че изгодната поддръжка ще клони към 5ката, но нека и колеги които са притежавали такива автомобили, или притежават все още да споделят мнение, кой двигател е за предпочитане, и за какво да внимавам като си купувам такава кола ?
По добре питай патило

Поздрави,
- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
Колега за такива суми като говориш задължително се ориентирай към представители на БМВ. Особено за тези с ГТ-то, като видя в описанието, че говорят турски и браузерът ми сам се затвори!
от тези двете конкретни обяви, аз бих се спрял на седмицата, макар че двата модела като цяло са доста различни чисто функционално, едното по- бие на семеен автомобил, докато другото очевидно не 
за тези пари не бих си взел нещо над 100хкм, и по тази линия петицата веднага отпада. не знам защо държиш толкова на БО озвучаването, скъпа екстра е определено, на като тръгнеш да я продаваш някой ден други неща ще натежат в твоя полза, а именно километрите, това най много се гледа в БГ
50д модела е твърде рядък, още много скъп и след време много ще се търси. като цяло на пазара има малко ГТ-а, които много рядко се търсят и ще ти е трудно да я продадеш. след време 7мицата ще струва поне 20к повече от ГТ-то, и това не е за подценяване. обслужването не е толкова драстично различно като цена, така че това не би било фактор за мен.
карал съм и 5ГТ и 7ица, макар и преди фейслифта, и усещането от двете е коренно различно, не бих се колебал между тези двете ако знаех какво точно искам да получа от колата си.

за тези пари не бих си взел нещо над 100хкм, и по тази линия петицата веднага отпада. не знам защо държиш толкова на БО озвучаването, скъпа екстра е определено, на като тръгнеш да я продаваш някой ден други неща ще натежат в твоя полза, а именно километрите, това най много се гледа в БГ

карал съм и 5ГТ и 7ица, макар и преди фейслифта, и усещането от двете е коренно различно, не бих се колебал между тези двете ако знаех какво точно искам да получа от колата си.
Със 7ката винаги е по лесно да се намерят екстрите които ги искам. А и на мен повечко ми харесва. Единственото нещо ме спираше може би тройната поддръжка, спрямо 5гт
А какво ще кажете за двигателите, тези които сте по навътре в материала. За това тежко купе 30 ката с автомата ще е мудничко. Доколкото знам двигателя е един и същ, с 40 ката и 50ката, като 40ката е с 2 турбини, а 50ката с три. А за другите екстри колегите които са притежавали такъв автомобил могат ли да споделят дали си струват всичките.

А какво ще кажете за двигателите, тези които сте по навътре в материала. За това тежко купе 30 ката с автомата ще е мудничко. Доколкото знам двигателя е един и същ, с 40 ката и 50ката, като 40ката е с 2 турбини, а 50ката с три. А за другите екстри колегите които са притежавали такъв автомобил могат ли да споделят дали си струват всичките.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Съвсем наскоро бях пред същата дилема. При мен се реши в полза на F02. Пробвах и няколко различни F07, защото уж са на една база и т.н., но са си съвсем различни коли. F07 е първото BMW, в което се качих и не получих усещането за нещо познато и за нещо близко. Много странен автомобил ми се стори и като пътно поведение, и като управление. В F01/F02 веднага получаваш усещането за BMW. На мен лично освен калпавото управление, F07 ми се струва и доста грозно. Единствено след фейслифта, с М пакет изглежда читаво, ако е с LED фаровете. Ако сравняваш F07 с F01 - F07 е по-широко отзад и създава по-приятно усещане, съответно е по-подходящо за семеен автомобил. Багажникът и на двете обаче леко ме разочарова откъм размер - Х3-ката ми има по-голям и практичен багажник.
WBASP61030DV47260-Ето рамата на конкретен автомобил.Беше споменал някои,че тук може да ми кажете подробности ако дам рама.Благодаря предварително.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Напиши последните 7 символа от рамата в http://bimmer.work и ще ти излезе справка за екстрите на колата.
Only dead fish follow the stream...
alex0378 написа:WBASP61030DV47260-Ето рамата на конкретен автомобил.Беше споменал някои,че тук може да ми кажете подробности ако дам рама.Благодаря предварително.
09.01.2014 - 157898 km последно е влизал във Виа Интеркар
17.10.2013 - 145 044 км има много сериозен ремонт по окачването, включително потрошен картер. сменяни са амортисьори и тн., оправено е, но ако ще я вземаш трябва да се прегледа много внимателно.
Благодаря много.Пожелавам ви здраве и да сте все така усложливи
А с последните седем цифри пробвах нищо не излиза,незнам защо.
alex0378 написа:А с последните седем цифри пробвах нищо не излиза,незнам защо.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.