С какви гуми карате?

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Re: С какви гуми карате?

Мнение от Exclusive89 » 11 Окт 2019, 19:14

За да спестят бла бла, а някои колеги може да карат по 2-3к км през зимата... И в някои части на България не вали кой знае колко сняг, за да се купуват ''премиум'' гуми. Аз например едва за седмица, две се прибирам в милата ни страна, за какво да купувам гуми за 1000 леа комплект, ще си купя такива за 500-600лв. а бай Иван, Хасан, Драган какво мисли ми е през .... :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 11 Окт 2019, 19:17

ф10 отдавна не е 40 50 60 хил. Като всички сме големите паралии според теб защо не караме масово бензин? Защото всеки сам си прави сметката. Не всички карат със супер дизел гориво, а обикновено.... защото не виждат някаква кой знае каква разлика. Така че защо да не се спестят едни пари от гуми, акo реално не виждат някакъв смисъл от премиум спрямо други?!?
A ти equipment от кой дизел слагаш на премиум колата си?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 11 Окт 2019, 20:00

equipment написа:
mopasan написа:
equipment написа:Чета достатъчно и следя това, което ме интересува. Пиша от опит за гумите, които съм ползвал. А вие, които хвалите всичко под премиум марките, си купувайте среден и нисък клас, нали трябва да има такива които да си ги купуват и да се успокояват,че са спестили 400 лв за гуми, а качеството им е премиум, че дори и по-високо : )

:OT: МНОГО Офтопик :mhihi:
Човече ти си моя идол за топ гъзар!!! Както разбирам за теб всичко което не се квалифицира с определението "премиум" не струва!!! От два дни ти чета постовете и не мога да спра да се възхищавам!
Извинявам се за офтопика, ама не успях да се въздържа!

Не съм гъзар, не подскачай :D Но тука всички карат коли за по 40-50-60 хиляди ,а накрая правят сметки как да спестят 400 лв ... МИсля,че това е за възхищение :lalala: :lalala: :lalala:

Ти май четеш ама между редовете, избирам по тестове и опит не по МАРКАТА, не съм някоя овца да купувам някоя марка гума само, защото пише Мишелин, както видя ползвал съм не съм останал доволен, за зимни също ползвах, това което се водеше премиум и най-добро, но на тези тестове Клебера излезе в пъти по-добър и го усетих и ако мислиш, че гума за 290 лв бройката е евтина (контито беше 305, мишелина беше 320), на фона на това, че си смених размекнатата дръжка на врата за 140 лв ми дреме на гъза за тия 100 лв. искам най-доброто и то далеч не идва от етикета дето е лепнат. Аман от пишман гъзари бетер Е36 форум е тука вече - Мишелин форевър. Знаеш ли, че масово си разкарват P Zero-тата от перформанс колите, защото са боклуци или пък, че Континентал преди да подобрят Блек чили сместа се ронеха на поразия на третия сезон. Та гледай тестове, чети мнение и пазарувай по това - всичко останало е голяма заблуда. Едно време Goodyear F1ките с яката шарка ги слагаха всички само, щото са гуд и са красиви, а като станеха локви бяха все едно си на ледена пързалка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от sssssl » 12 Окт 2019, 21:39

^Последните няколко изречения нямат нищо общо с истината. В стил ЕЖПК :mhihi: Понеже не се познаваме - имам 42 г. стаж и над милион и 600 000 км.

drago9205 написа:А на това, че гумите ако не са премиум свършват за 1 сезон мисля, че не може да се разчита като правило. Виждал съм китайци как за 3-4 години остават все така меки кактко в началото, също и премиум с 2-годишен дот, който е станал на пластмаса.

Ей тук можем да поспорим :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 13 Окт 2019, 17:18

kraska написа:ф10 отдавна не е 40 50 60 хил. Като всички сме големите паралии според теб защо не караме масово бензин? Защото всеки сам си прави сметката. Не всички карат със супер дизел гориво, а обикновено.... защото не виждат някаква кой знае каква разлика. Така че защо да не се спестят едни пари от гуми, акo реално не виждат някакъв смисъл от премиум спрямо други?!?

Колега ,ще ме извиняваш ама трудно да не казвам и невъзможно е да се намери читав екземпляр F10 или 11 на под 100к км. на цена под 40 хил.лв.В продължение на три месеца търсих в Германия и не успях да намеря.Така че хубавата машина на малко км все още си струва парите.
Да се върна и на темата,до скоро работих като тестов пилот в АМГ и там съответно тествахме и гуми ,не само автомобили.И учудващо Мишелина свършваше най-бавно /изкарваше най-много км около 12к.км/ но и беше най нестабилен ,а най-добро поведение имаше Контито,което не изкарваше и 8к. км. и след това беше Пирели и на опашката Дънлоп и Гудиър.
Колите ги карахме само на планински национали в югозападна Германия с макс. скорост до 130км.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraska » 13 Окт 2019, 17:58

tekabg написа:
kraska написа:ф10 отдавна не е 40 50 60 хил. Като всички сме големите паралии според теб защо не караме масово бензин? Защото всеки сам си прави сметката. Не всички карат със супер дизел гориво, а обикновено.... защото не виждат някаква кой знае каква разлика. Така че защо да не се спестят едни пари от гуми, акo реално не виждат някакъв смисъл от премиум спрямо други?!?

Колега ,ще ме извиняваш ама трудно да не казвам и невъзможно е да се намери читав екземпляр F10 или 11 на под 100к км. на цена под 40 хил.лв.В продължение на три месеца търсих в Германия и не успях да намеря.Така че хубавата машина на малко км все още си струва парите.
Да се върна и на темата,до скоро работих като тестов пилот в АМГ и там съответно тествахме и гуми ,не само автомобили.И учудващо Мишелина свършваше най-бавно /изкарваше най-много км около 12к.км/ но и беше най нестабилен ,а най-добро поведение имаше Контито,което не изкарваше и 8к. км. и след това беше Пирели и на опашката Дънлоп и Гудиър.
Колите ги карахме само на планински национали в югозападна Германия с макс. скорост до 130км.

Изобщо не говоря за коли под 100хил.км. ,гаранционни, фейсилифти и т.н. , а масовите които са в БГ и се карат. За справка - моята е продадох за 23хилки преди година и беше много читава! Мишелина го дават най-издръжлив, контито зле, но това сравнение става само за определен тип модели (Ultra high performance , touring i т.н. гуми) Доста сте ги настъпвали колите че да изкарат толкова малко. Има достатъчно сайтове с оценка от потребители, където всеки може да влезе и да си изгради представа за определен модел гума. От толкова много фактори зависи колко една гума е по-добра от друга,че няма смисъл да се задълбава и да се изказват категорични мнения за всяка една марка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 13 Окт 2019, 18:16

Както написах колега това е мое лично мнение след тестове на премиум брандовете на автомобили най-слабият от които беше 380к.с. ,максимално разрешената ни скорост беше до 130км/ч.но въртящият момент на тези коли е доста сериозен и направо гумите се размазваха ,а и само планинско каране на три смени почти 1100км на денонощие.
Аз преди два месеца си купих F11 и дадох за него 21 500 евро та за това ти писах за цените.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 13 Окт 2019, 18:47

Мишлин Алпин 5 зимна съм търкалял на мерц с220 и бяха супер.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 14 Окт 2019, 7:47

И сега мишелин и конти ако пуснат гуми на - 80% няма да си купите нали? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ще отворите да видите мнения първо ;) ;) ;)

За да не съм "оф"..с горните марки + "дънлоп" никога не съм имал драми :nono:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraska » 14 Окт 2019, 8:21

На -80 % са пълни невъзможни глупости. Нямаше нужда от този "офф". И да ... каквото и да пуснат на каквато и да е цена ще видя мнението за гумата преди да реша коя. Преди да купя нещо го проучвам. Ти твоята кола по цена ли е купува без да се заинтересуваш сполучлив модел ли е по отношение на двигател и т.н.......... Всеки сам преценя колко му се дават за консумативи като гуми. Преди седмица капарирах 4 мишлена пилот алпин 5, като се двуомях между вредщайна и него. Дадоха ми много добра цена за него и разликата се постопи с Вредщайна (няма и 200лв). Ако не бе излязал този нов модел на мишлена изобщо нямаше да се зачудя и бих взел вредщайна просто защото е нов модел и който се представя по-добре на тестовете в челните места (за съжаление континентал ts860s го няма в моя размер). Ако търсих да спестя повече пари бих заложил на kleber krisalp hp3. Но в моя случай аз не карам много (10 -12 хил, км) на година и затова така преценям нещата.
Погледнете тестовете за SUV на autobild и вижте кой е на челно място........ Apollo (тез дет знаят само мишлен, конти и гудиър сигурно не са го и чували). Нещата се променят с времето. Мерцедеса не е мерцедес и всичко останало както едно време се говореше....................

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 14 Окт 2019, 8:35

Изразих се иносказателно за -80%!

Капарирал си мишелин...кво да кажа повече.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraska » 14 Окт 2019, 8:39

toncho83 написа:Изразих се иносказателно за -80%!

Така те устройва и май четеш между редовете..................

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive

Мнение от equipment » 14 Окт 2019, 9:57

kraska написа:
toncho83 написа:Изразих се иносказателно за -80%!

Така те устройва и май четеш между редовете..................

Ами ти самия плюеш премиум марките, пък после си поръчал точно такава гума , макар и малко по-скъпа. Наистина кво да говорим повече :D Oсвен да кажа поздравления за добрия избор, няма да съжаляваш : )

А относно автомобилите, те са три марки - бмв, мерцедес и ауди. Преди да купя моята ф11, много гледах и А6 2012-2013 год., дилемата беше между двата модела, но везните наклониха към бмв и не съжалявам, защото според мен, то превъзхожда ауди във всяко отношение !

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraska » 14 Окт 2019, 10:16

Намери къде плюя марките ?!? Явно от много мнения на различни хора малко си се объркал. Пак ще повторя,че според мен има също толкова добри модели гуми на не толкова премиум марки в сравение с т.нар. премиум марки, както има модели на премиум марки които не са толкова добри спрямо други по-евтини варианти на други производители, за които човек няма да съжелява че е купил. Карах с PA4 почти 3 зими и не съм особено впечатлен като пътно поведение, където soтtozero 2 ми харесва повече (субективно ! ) Искам да пробвам как ще е новия модел който заменя стария почти на 8 години модел. Ако го нямаше този нов модел Вредщайна щеше да е моя избор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 14 Окт 2019, 11:48

Няколко души натъртихме по няколко пъти, че никой няма против премиум марките и не оспорва качествата им. Но това, че премиум марките вадят добри гуми не означава, че другите гуми за нищо не стават.
По-скоро се говори за съотношение цена/качество, под метър спирачен път разлика и прочее.

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11