Мнение за обява/конкретен автомобил

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от fitter » 20 Фев 2021, 3:17

equipment написа:На мен четвъртата обява ми хареса най-много - 530d с 258 к.с. Много красив автомобил, кожата е много яка плюс елементите, които имитират дърво ,въобще много добро съчетание. Цветът е супер - светло сив металик. Джантите също са красиви. Моят съвет е да не се нахвърляш на обяви с прекалено високи цени както онази 520ка със салона от плат :!: А и да не забравяме,че колата е с М пакет, което не е маловажно, ако един ден решиш да я продаваш . Между другото , какво караш сега :?:
На колата от четвъртата обява и имам италианския талон на смс. Октомври 2020 когато търсех кола мислех да ходя да я гледам - WBA5K11090D940940. М пакета е слаган, не е така от завода. Няма много екстри и задължителните за мен 226 и 229.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears

Мнение от Alben » 20 Фев 2021, 21:15

equipment написа:На мен четвъртата обява ми хареса най-много - 530d с 258 к.с. Много красив автомобил, кожата е много яка плюс елементите, които имитират дърво ,въобще много добро съчетание. Цветът е супер - светло сив металик. Джантите също са красиви. Моят съвет е да не се нахвърляш на обяви с прекалено високи цени както онази 520ка със салона от плат :!: А и да не забравяме,че колата е с М пакет, което не е маловажно, ако един ден решиш да я продаваш . Между другото , какво караш сега :?:

"Цветът е супер - светло сив металик'"
E нЕма що, този сив миши цвят е от ''най-суперските''.

ПП. Колата да не е твоя случайно?

Потребител
Аватар

Мнение от Goldberg » 21 Фев 2021, 17:39

Здравейте.

Нов съм във форума и в момента си търся читаво F10, защото семейството се разрастна и имам нужда от семеен автомобил. Търся предимно бензинови двигатели (528 xDrive), защото така ме посъветваха в един от БМВ сервизите в София, а бюджета е около 28 000 лв. Загледах няколко обяви и ще съм благодарен, ако ми дадете мнението си. Напълно възможно е някой колега от тук да ги е гледал и да е запознат с въпросните автомобили.
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=j2rbjj

Благодаря Ви.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Range Rover

Мнение от santorini » 22 Фев 2021, 10:10

Goldberg написа:Здравейте.

Нов съм във форума и в момента си търся читаво F10, защото семейството се разрастна и имам нужда от семеен автомобил. Търся предимно бензинови двигатели (528 xDrive), защото така ме посъветваха в един от БМВ сервизите в София, а бюджета е около 28 000 лв. Загледах няколко обяви и ще съм благодарен, ако ми дадете мнението си. Напълно възможно е някой колега от тук да ги е гледал и да е запознат с въпросните автомобили.

Благодаря Ви.

ако трябва да е 528, гледай да е европейска. аз бих взел втората.

Потребител
Аватар

Мнение от Goldberg » 22 Фев 2021, 10:33

santorini написа:

Благодаря Ви.

Благодаря, колега. Спрях се на 528i xDrive, защото ми казаха, че е здрав двигател, а и съотношението - мощност и разход е прилично. Ако съм в грешка, ще се радвам да ме поправите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E30driver » 22 Фев 2021, 11:33

santorini написа:

Благодаря Ви.

Присъединявам се към мнението да се търси европейска. Както многократно е дискутирано, американските са имали винаги някакъв по-голям или по-малък проблем/удар преди да дойдат тук. Хубавото е, че по Карфакс и ВИН може да се провери какъв е бил проблема. Аз 4 цилиндров бензинов двигател + xdrive на това голямо и тежко купе не бих препоръчал. Карам редовно (служебна) 430i xdrive, купувана нова от тук. Става за джиткане из града, но навън се напряга. Разход под 11 не мога да докарам (без да я юркам), на дълъг път с 130-140 си харчи 13 и повече. За мен за 5 серия ако трябва да е бензин търси 6 цилиндъра, иначе ще се разочароваш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с удоволствие
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017

Мнение от g_mihalev » 22 Фев 2021, 11:52

kraska написа:Салона от плат е от алкантара!!!, виж го на живо и после прецени спрямо кожата ,които на всички коли на тези години е леко схрускана къде повече къде по-малко боядисвана особено ако не е мерино кожа. На тези километри и ако е човек който иска комфорта на колата, а не да се фука по светофарите и на магистралите с по-голям двигател е повече от всичко което желае......

Абсолютно съ мсъгласен с теб, не визирах тази с алкантарата, а други обяви които бяха с обикновен текстил, но за съжаление тази кола я няма вече, докато се наканя да отида до Шумен.

Може ли да кажеш каква е тази мерино кожа?

fitter написа:
На колата от четвъртата обява и имам италианския талон на смс. Октомври 2020 когато търсех кола мислех да ходя да я гледам - WBA5K11090D940940. М пакета е слаган, не е така от завода. Няма много екстри и задължителните за мен 226 и 229.
Sent from my iPhone using Tapatalk

До колкото рабизрам не си стигнал да я гледащ на място. Гледам от доста време стои обявата.

Иначе точно се засилих да ходя да гледам тази, че много ми хареса:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=j35sr8

Оказа се че километрите са други, ако на някой му е от полза:

40934

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 22 Фев 2021, 12:13

Скъпата и постна 20-ка първа замина... все пак са останли хора, които не пазаруват сортирайки по цена и екстри. Колега продължавай да се оглеждаш и рано или късно ще се появи нещо. Бюджета ти е адекватен и можеш да си купиш добра кола, не се подлъгвай с някоя "лъскачка" от автокъщите.
А по темата със салоните, според мен: вентилирана кожа > алкантара/плат > естествена кожа > изкуствена кожа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от g_mihalev » 22 Фев 2021, 12:25

nero_ написа:Скъпата и постна 20-ка първа замина... все пак са останли хора, които не пазаруват сортирайки по цена и екстри. Колега продължавай да се оглеждаш и рано или късно ще се появи нещо. Бюджета ти е адекватен и можеш да си купиш добра кола, не се подлъгвай с някоя "лъскачка" от автокъщите.
А по темата със салоните, според мен: вентилирана кожа > алкантара/плат > естествена кожа > изкуствена кожа.

БМВ имат ли с изкусвена кожа? Мислех че дори обикновения кожен салон (този с не с комфортни седалки) е с естествана кожа. Ще трябва да явно с VIN-a да се гледа и това.
Благодаря за съвета!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 22 Фев 2021, 12:37

kraska написа:на всички коли на тези години е леко схрускана къде повече къде по-малко боядисвана особено ако не е мерино кожа

Мерино-то най-бързо се амортизира. Предишната ми кола беше с мерино и на 160хил. кожата изглеждаше като Дакота на кола на 500хил км. Даже когато я продавах, купувача като гледаше кожата не искаше да повярва, че колата която купува е на 160хил. реални км.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 22 Фев 2021, 12:43

g_mihalev написа:БМВ имат ли с изкусвена кожа? Мислех че дори обикновения кожен салон (този с не с комфортни седалки) е с естествана кожа. Ще трябва да явно с VIN-a да се гледа и това.
Благодаря за съвета!

Имат изкуствена кожа, нарича се SensaTec. Това за салоните го казах по-общо, не конкретно в контекста на F10. Не съм сигурен SensaTec дали се предлага или само в по-ниските 3-та и 1-ва серия.

Иначе генерално BMW кожите са подредени така: Sensatec<Dakota<Nappa<Merino.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от g_mihalev » 22 Фев 2021, 13:27

Благодаря за разяснението за видовете салони, не ги знаех тези подробности :)

Един друг въпрос, къде бихте препоръчали да се направи предварителен оглед на колата, в кой сервиз - Дару, М-кар или някой друг? (За София става въпрос)
Къде ще бъде най-достоверна проверката по лични впечатления, ако ви се е налагало?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 22 Фев 2021, 14:57

g_mihalev написа:
Един друг въпрос, къде бихте препоръчали да се направи предварителен оглед на колата, в кой сервиз - Дару, М-кар или някой друг? (За София става въпрос)
Къде ще бъде най-достоверна проверката по лични впечатления, ако ви се е налагало?

Аз бих го направил в някой от големите след-гаранционни сервизи специализирани в BMW - Mirafiori/Mopart/DSC. Бил съм на огледи като продавач и като купувач и правят много обстойни и професионални проверки и познават слабостите на моделите.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 22 Фев 2021, 21:09

Зависи за кой град питаш, в София - Мирафиори и DSC Performance, Пловдив - Ацалов, Варна/Дорич - Илко,
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 23 Фев 2021, 0:23

Пак засягам темата относно екстрите... Защо след като е разисквано N на брой пъти продължава да има хора, които пускат ликове към коли, без половината екстри ? Може би трябва да се направи списък с нещата, които трябва да има като гледаш снимките или... ? От последните 3 линка на 2 от тях колите нямат нито едно от копчетата в ляво за асистенти ! Ясно ми е, че даже и търговците го знаят това, че тези неща се гледат и когато нещо от екстрите липсва е снимано така, че мястото на липсата да е извън кадър или поне това са моите впечтления от повечето обяви, които съм гледал... В крайна сметка според мен разчитат на това, че ще отидеш да видиш колата на живо и може да кльвнеш, като така или иначе си отишъл вече :twisted: Хора гледайте ги тия неща бре ! Все пак когато купувате кола втора ръка екстрите не се доплащат, както когато купувате от магазина нова :dummy:

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11