Мнение за обява/конкретен автомобил

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от kraska » 04 Фев 2021, 22:57

Приеми, че разликата в спортната и не спортната е в дизайна на лоста и перата на волана. Кутиите са абсолютно еднакви.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 05 Фев 2021, 0:03

Victor93 написа:
Но цените на тези почват от 19 000 до 35 хиляди до към 2013-та
Сам си отговори защо има такива разлики в цените. Иначе за другата обява - просто си разсъждавам, но защо би сменил верига на 200к на този мотор и то в Германия. Сигурно едно БМВ няма в mobile.bg дето да не пише, че е сменена веригата :) Ако караш по 5-10к км на година може да си пробваш късмета с тези евтините има не малък шанс и да нямаш проблеми и да си доволен, и да спестиш не малко пари. Но ако искаш кола с която спокойно да минаваш 15-20-30к км на година и да я задържиш поне 3-5 години те съветвам да вземеш читав екземпляр с доказан малък пробег и сервизна история.

Потребител
Аватар

Мнение от Victor93 » 05 Фев 2021, 0:07

Така и ще направя, благодаря като по-малък се наиграх преди 4-5 години с едно ауди А6, 2005-та, което беше изящно отвсякъде, че не го проверих в по рама и ме вкара 5 бона ремонти за 3-4 месеца, оказа се на 560 000 :).

Съветвам и всеки друг просто да провери колата по рама преди покупка на такава кола.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение от fitter » 05 Фев 2021, 0:32

santorini написа:Защо точно тази хареса? Какво и е на тази примерно? https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=iu7t0l
Малко ми е съмнителна тази. Внесена 07/20 и 02/21 се продава вече. Другото е, че немеца е сменил вериги и след това я е продал? Ако е за продаване , няма да сменяват веригите според мен. Да не говорим, че в обявата пише “верига”. Да кажем, че са сменени... на тези километри повече трябва да се обърне внимание на лагерите и маслената помпа. Ако имаш интерес към нея, задължително при огледа гледайте масления филтър. Ако трябва купи един нов и неговия го разрежете и търсете стружки от лагерите. Огледайте добре и ауспусите дали не са черни. Провери и историята защото за кола 2010 година от Германия са малко. Аз така гледах една 535-ца на 220к и като я проверих се оказа, че преди 2 години е била на 330к в Германия. Дано съм бил полезен.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Victor93 » 05 Фев 2021, 10:53

fitter написа:
santorini написа:Защо точно тази хареса? Какво и е на тази примерно? https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=iu7t0l
Малко ми е съмнителна тази. Внесена 07/20 и 02/21 се продава вече. Другото е, че немеца е сменил вериги и след това я е продал? Ако е за продаване , няма да сменяват веригите според мен. Да не говорим, че в обявата пише “верига”. Да кажем, че са сменени... на тези километри повече трябва да се обърне внимание на лагерите и маслената помпа. Ако имаш интерес към нея, задължително при огледа гледайте масления филтър. Ако трябва купи един нов и неговия го разрежете и търсете стружки от лагерите. Огледайте добре и ауспусите дали не са черни. Провери и историята защото за кола 2010 година от Германия са малко. Аз така гледах една 535-ца на 220к и като я проверих се оказа, че преди 2 години е била на 330к в Германия. Дано съм бил полезен.

Мерси колега, а маслената помпа и лагерите са сериозен ремонт за тази кола ли, или са много скъпи специално тези части?

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 05 Фев 2021, 13:37

Victor93 написа:Мерси колега, а маслената помпа и лагерите са сериозен ремонт за тази кола ли, или са много скъпи специално тези части?

Колега, вчера се регистрира и зададе само въпроси, които са обсъждани многократно. Мисля че е време да започнеш да използваш търсачката!
Only dead fish follow the stream...

Потребител
Аватар

Мнение от Ivo.Nik » 06 Фев 2021, 14:50

Колеги, някой гледал ли е тази кола в Капитолия:

https://www.kapitolia.com/bg/cars/1759? ... y=priceAsc

от доста време я продават, а не изглежда зле...

има и една 5ца комби в Ауто Бавария, също интересна:
https://mobile.bg/11584618783088896

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 07 Фев 2021, 2:22

Ivo.Nik написа:Колеги, някой гледал ли е тази кола в Капитолия:

https://www.kapitolia.com/bg/cars/1759? ... y=priceAsc

от доста време я продават, а не изглежда зле...

има и една 5ца комби в Ауто Бавария, също интересна:
https://mobile.bg/11584618783088896

Много ми е интересно как ги намираш такива обяви :mrgreen: Едната няма грам копче отляво за асистенти и при това положение е нормално да седи без да се продаде... А другата и тя горката няма нищо и седалките са и като за бог да прости и двигателчето колкото да има там нещо :roll:

Айде сега аз на мой ред да питам за мнение относно тази:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=iuznl8

VIN-а : WBA5K71050D296338 , го има и в обявата и ако някой може да направи проверка, въпреки, че има надлежно всички документи по дати през годините :) Във Фейсбук има 50 снимки като над 5 са на документи и фактури по колата :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive

Мнение от equipment » 07 Фев 2021, 11:32

Абсолютно споделям последното мнение на колегата: горните 2 обяви са ебати дъраците.. А последната 535d е мн хубава. Липсва само М волан и спортния лост, за да кажем, че е префект :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение от fitter » 07 Фев 2021, 11:57

equipment написа:Абсолютно споделям последното мнение на колегата: горните 2 обяви са ебати дъраците.. А последната 535d е мн хубава. Липсва само М волан и спортния лост, за да кажем, че е префект :)
Само лошото е, че е на километрите за големите ремонти....което означава още едни 3-4к за да стане перферктна за следващите 4-5 години. Това че е обслужвана в БМВ редовно не я спасява от тези неща, ако ще и 20 документа да покажат.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kartoff » 07 Фев 2021, 12:18

equipment написа:Абсолютно споделям последното мнение на колегата: горните 2 обяви са ебати дъраците.. А последната 535d е мн хубава. Липсва само М волан и спортния лост, за да кажем, че е префект :)

И на мен ми се иска другия лост, защото и на двете E61 бях с обикновения и да е по различно, но и този върши работа :) Пък и не е сив, което пак е разлика ;) А за волана никога не съм имал претенции, важното е да има копчета по него ха ха :mrgreen:

fitter написа:Само лошото е, че е на километрите за големите ремонти....което означава още едни 3-4к за да стане перферктна за следващите 4-5 години. Това че е обслужвана в БМВ редовно не я спасява от тези неща, ако ще и 20 документа да покажат.

Идеята ми относно документите е, че би трябвало километрите да са реални... Гледах една друга, която по табло беше на 180 и нещо хиляди, но се оказа, че последно е влизала в сервиз на 340 или 350к преди година някъде... Както и да е, в понеделник се надявам да разбера какво е правено по колата в BMW сервиз... Пък може и предишния собственик да е сменял някои от нещата, за които говориш :)

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от chris_barnes » 07 Фев 2021, 13:10

@картоф: колега, за начало трябва да решиш няколко много важни неща, преди да се впуснеш в даване на пари за огледи:

1) комби или седан да е (доста са различни)
2) дизел или бензин

В бюджета който си определил (съдейки по обявите които споделяш) можеш да намериш със сигурност поне кола с нормална professional навигация. Тези които си посочил даже не са с навигация. Имат някакъв малък дисплей, който служи за бордовия компютър.

Успех с търсенето!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kartoff » 07 Фев 2021, 14:02

chris_barnes написа:@картоф: колега, за начало трябва да решиш няколко много важни неща, преди да се впуснеш в даване на пари за огледи:

1) комби или седан да е (доста са различни)
2) дизел или бензин

В бюджета който си определил (съдейки по обявите които споделяш) можеш да намериш със сигурност поне кола с нормална professional навигация. Тези които си посочил даже не са с навигация. Имат някакъв малък дисплей, който служи за бордовия компютър.

Успех с търсенето!

По това, което си написал съдя, че малко май си се объркал и не си чел всички мнения явно ;) Никъде не съм определял бюджет... За мен е важното да има колкото се може повече от по важните екстри, седалките трябва да са комфортни електрически без липсващо копче и т.н. Когато попадна на такава и ми хареса я купувам :mrgreen: Тези неща много от колегите във форума ги знаят защото съм споделял много пъти какво искам да има в една кола, когато я купувам... Затова и обърнах внимание на колегата относно онези две обяви, които беше пуснал и не стават за нищо... Преди карах E61-та 535d и ми се искаше F-ката да е 550d, като в начлото не се замислях много относно това дали да е LCI или не. Но в крайна сметка като купуваш кола за предпочитане се взима LCI и ако вземем под предвид, че неопределения ми бюджет е някъде между 25 и 40 000 лева, 550-ката го надхвърли... Иначе съм пуснал линк на тази която си харесах и продавача беше прав, че на живо колата е много по хубава от на снимките и ще се влюбя и се оказа прав :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 07 Фев 2021, 16:58

@Kartoff не знам защо ама съм гледал обявите на колегата над теб и като съм писал съм отговарял по-скоро на него за тях.

Тази която ти си споделил е хубава, одеве като видях беше капарирана. Надявам се ти да си щастливецът, който ще я кара.

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Ivo.Nik » 07 Фев 2021, 17:02

@Kartoff, @chris_barnes, Мерси, вече поне няма да ги мисля тези двете и продължавам търсенето.

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11