BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
Ползвайте търсачката :
MadChicken написа:Аз лично мога да говоря за 530D, тъй като минах по този път - правилно си се ориентирал, 135/90/17 5х120 ЕТ18 е твоята гума или още казано патерицата на X3 E83![]()
Не мога да кажа за други двигатели, тъй като не знам разликите в спирачните апарати. Аз съм с 258кс, мисля че на 245кс не би трябвало да има разлика. Джантата влиза на косъм, но е точно. Патерица от Е60 не става - размера на гумата е различен. Търси единствено 135/90/17.
Вуйчо написа:530d автомат, 245 коньове, 2011 само на задно е колата.
Търси си 135/80/18 става на всички спирачни апарати включително на 535D и M550D, аз съм с такава и става и отпред и отзад
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Вуйчо написа:530d автомат, 245 коньове, 2011 само на задно е колата.
Аз съм със същата кола и патерицата ми е от Х3
- vankata 1296
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: С TOYO
- Мечтае да кара: F11 ///М
Здравейте, някой сменял ли е централната решетка на въздуховода? Как се сваля?
В Алиекспрес ги видях по ~12$ стават ли изобщо или да търся употребявана ОЕМ?
В Алиекспрес ги видях по ~12$ стават ли изобщо или да търся употребявана ОЕМ?
.
Последна промяна Вуйчо на 18 Апр 2021, 20:16, променена общо 1 път

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Вуйчо написа:dido0o``` написа:Вуйчо написа:530d автомат, 245 коньове, 2011 само на задно е колата.
Аз съм със същата кола и патерицата ми е от Х3
Какъв размер е въпросната гума на патерицата? Питам, защото се обърках - МадЧикен е написал за 135/90/17, а "angeles" е написал за 135/80/18 и вече се обърках коя от двете да търся
Тази от х3 е 17ка, 135/90 , предполагам 18ката, която са ти написали също ще влезе , но цената и сигурно ще е по-висока, защото най-вероятно ще е от х5/х6
- Eliyan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 3.0D LCI
- Мечтае да кара: M550D
Момчета, я ми обяснете нещо, като пусна спорт и съответно спорт+ и после спра ДСЦ-то задържайки го няколко секудни, за да спре тотално, колата излиза от който и да е спорт да съм пуснал.
Приятел ми спомена, че когато спра ДСЦ-то напълно, това е еквивалентно на спорт+ но със напълно спрян тракшън, това така ли е?
П.С. Имате ли добри отзиви за някои тапицери в София? Бихте ли споделили някои момчета, дето биха свършили добра работа за претапицирване на волан?
Благодаря!
Приятел ми спомена, че когато спра ДСЦ-то напълно, това е еквивалентно на спорт+ но със напълно спрян тракшън, това така ли е?
П.С. Имате ли добри отзиви за някои тапицери в София? Бихте ли споделили някои момчета, дето биха свършили добра работа за претапицирване на волан?
Благодаря!
Eliyan написа:Бихте ли споделили някои момчета, дето биха свършили добра работа за претапицирване на волан?
Аз все още не съм виждал претапициран волан, който да не личи от километри, че е претапициран... препоръчвам ти комплекта на автореновация и да си го боядисаш сам. Елементарно е, направил съм вече няколко и става супер.
И аз бях на това мнение, докато не сложих един волан с пера, но претапицитан с кожа отгоре, а отсрани с перфорирана кожа. Правен е в Англия от Royal steering, кожата е много мека и приятна, много ми харесва как се усеща.
(p.s. старият се продава)
Sent from my iPhone using Tapatalk
(p.s. старият се продава)
- Eliyan
- кандидат ентусиаст
-
grkv написа:Eliyan написа:Бихте ли споделили някои момчета, дето биха свършили добра работа за претапицирване на волан?
Аз все още не съм виждал претапициран волан, който да не личи от километри, че е претапициран... препоръчвам ти комплекта на автореновация и да си го боядисаш сам. Елементарно е, направил съм вече няколко и става супер.
Като цяло не ме притеснява факта, че ще изгледжда претапициран на някой, в крайна сметка защо се приема претапициран волан като нещо лошо, след като отделяш средства, за да го подобриш естетически и на допир?
Търся ефекта на тази снимка и ми предловиха за 180 лв в Пловдив да го направят - вие какво мислите?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Ако снимката е на Ненко, защо не попиташ него, или не се видите (щом сте градски) и ти да си прецениш окей ли е 
Ето един геврек от мен, боядисан, нетапициран.

Ето един геврек от мен, боядисан, нетапициран.

- Eliyan
- кандидат ентусиаст
-
От някъде я бях скрийншотнал, чак сега видях че е от Ненко
Не се бях загледал, иначе ще се чуя с него 

Eliyan написа:Като цяло не ме притеснява факта, че ще изгледжда претапициран на някой, в крайна сметка защо се приема претапициран волан като нещо лошо, след като отделяш средства, за да го подобриш естетически и на допир?
Защото първата асоциация е ''тоя варел е убит от каране, щом и волана му е изтрит, та са го претапицирвали''. Другото е, че претапицирвани волани винаги ''мърдат'' отгоре като хванеш на 12 часа. Аз съм против, поне до преди няколко години нямаше някой в БГ да претапицира читаво без да иска една чанта с пари.
Добре боядисан волан си изглежда фабрично, перфектно... разправията е половин следобед и 35лв.
- Eliyan
- кандидат ентусиаст
-
grkv написа:Eliyan написа:Като цяло не ме притеснява факта, че ще изгледжда претапициран на някой, в крайна сметка защо се приема претапициран волан като нещо лошо, след като отделяш средства, за да го подобриш естетически и на допир?
Защото първата асоциация е ''тоя варел е убит от каране, щом и волана му е изтрит, та са го претапицирвали''. Другото е, че претапицирвани волани винаги ''мърдат'' отгоре като хванеш на 12 часа. Аз съм против, поне до преди няколко години нямаше някой в БГ да претапицира читаво без да иска една чанта с пари.
Добре боядисан волан си изглежда фабрично, перфектно... разправията е половин следобед и 35лв.
И ти имаш право, макар че нямам нужда за боядисване/претапицирване, просто ми се искаше ( да не прозвучи по друг начин) да е по-дебел волана, една идея като М-ковия

- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
Тази боя дали с времето няма да започне да пада? Аз основно поради това притеснение съм за претапициране. Все пак някой ги тапицира и за БМВ, така че според мен е въпрос до майстор и качествени материали.grkv написа:Eliyan написа:Като цяло не ме притеснява факта, че ще изгледжда претапициран на някой, в крайна сметка защо се приема претапициран волан като нещо лошо, след като отделяш средства, за да го подобриш естетически и на допир?