Мнение за обява/конкретен автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
Re: Мнение за обява/конкретен автомобил
Giorceto написа:
Никога не бих дал толкова пари за тая кола, реалната и цена е не повече от 40к - 45к според мен.
Абсолютно споделям мнението ти. А явно и собственикът лека полека го осъзнава : )
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Dextuar написа:Ти обобщи манталитета на всички българи в едно изречение. Някъде там има по-нов модел на повече км, но на същата цена, следователно тази кола не може да струва колкото собственика й иска![]()
Каква е гаранцията че на автомобила за който се пита това са му реалните километри. Лично за мен е по вероятно бензинова Г30 на 3 години да е на 130к км от колкото дизелова Ф10 на 5 години на 83к км. Иначе собственика може да си иска колкото си пожелае негово право си е, че и още 10к отгоре ако иска да сложи, а дали това е реалната цена зависи само и единствено от факта дали ще се намери някой да му плати въпросните пари.
P.S. Само ми е интересно този собственик като си е купил дизел, т.е. платил е повече пари като нов отколкото за равностойния бензин, дали е успял за 83к км да избие разликата от икономията на гориво.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Колега расъжденията ти са странни. Има различни причини да си купиш дизел, не само икономия. Примерно липса на по бърз или надежден бензинов двигател. Това дали са реални км. лесно ще се разбере на 5 годишна кола, защото тя е била извън гаранция само 1 година и може да се очаква собственика последната година да я е карал същите км. като предишните години. Точно това е плюса да си купиш кола малко след изтичане на гаранцията. Ако беше 10 годишна кола сменила 4 собственика и свършила в горубляне пробега трудно ще се хване. Цената е малко висока но според мен но винаги може да се пазариш
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
И на мен са ми нелогични. Сигурно има хора които си купуват Ф10 нова и да си смятат бензин или дизел да вземат и кое ще е по-изгодно. Но, мисля, че повечето избират двигател според това как върви, носи ли удоволствие шофирането без значение дали минават 5 и 20 хил. км за година. Аз карам по 7 на година средно, даже понякога 5 само. И пак бих си взел това което ме кефи как върви и звучи , а не колко гори. Да имам пари за кола за близо 200 000 лв и да и смятам дали ще пестя 500лв на година е малко смешно ,в предвид цената на каското само. М550д не се взема от икономична гледна точка
10-15 на година е един среден пробег за повечето хора.
Не съм разглеждал цените на по-новите ф10 , но кола на 5 години и 83000км наблъскана с много екстри ??? Колко да струва , като тези по автокъщите ли? Получаваш толкова, колкото даваш. А и едва ли цената е твърда.

Не съм разглеждал цените на по-новите ф10 , но кола на 5 години и 83000км наблъскана с много екстри ??? Колко да струва , като тези по автокъщите ли? Получаваш толкова, колкото даваш. А и едва ли цената е твърда.
Последна промяна kraska на 09 Яну 2021, 14:48, променена общо 2 пъти
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
Ето тази обява смятам, че е по-добра и истинска https://m.mobile.bg/details/11605431916 ... id=1&pid=1 от обявата, качена преди няколко дена. Тук също колата е от първи собственик : )
- Green_Label
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Все по-рядко :(
- Мечтае да кара: нещо поне 5.7 V8
И двете 535-ци изглеждат ОК на снимки. Въпросът е купувачът какво търси като дизайн.
Почти 50к км разлика в пробега също не е за пренебрегване. Защото това е повече от половината км, които е минала черната досега. Разбира се, ако не са манипулирани.
За ауспусите от 550д на 535д, мисля че ще е добре ако пази фактурата. Защото по спомен е доста стабилна цифра

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk
Почти 50к км разлика в пробега също не е за пренебрегване. Защото това е повече от половината км, които е минала черната досега. Разбира се, ако не са манипулирани.
За ауспусите от 550д на 535д, мисля че ще е добре ако пази фактурата. Защото по спомен е доста стабилна цифра

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk
Искам да съм дизел и да съм такси, Лепа Брена с мен в едно легло да спи!
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Малко офтопик въпрос, но последната обява ме подсети да питам: Кой е дилъра с номер 45072? 31519 е Ауто бавария, но имам един запис и от 45072 в историята на колата и ми е любопитно.
- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Здравейте, преди бях собственик на Е36 и Е39, а сега карам мерцедес Е класа 211. Спрял съм се на:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... LfwQeHo_0o
Моля, някой да сподели какво мисли за въпросната кола...?
Чувам за проблеми с дюзи, помпи и вериги. С осем скорости ли са всички?
Мисля пак да се върна към БМВ, защото Ф10 много ми харесват.
От старите БМВ-та имам само хубави спомени...
Надявам се новите да не стане
От старите БМВ-та имам само хубави спомени...

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
kluna_ написа:Здравейте, преди бях собственик на Е36 и Е39, а сега карам мерцедес Е класа 211. Спрял съм се на:
От старите БМВ-та имам само хубави спомени...![]()
На тази цена е голяма вероятността за изненади
- santorini
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Range Rover
Мда, няма и xdrive което може би е добре като се има предвид възрастта, и минимум двойните километри. Веригите гаранция са сменяни за да изкара досега, ако е смянян и двигателя - пей сърце! И 3-4к да налееш, пак е ок, за работна кола е перфектна.
- Alben
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears
'Айдееее, почнаха съчиненията по картинка.
Това ако нямало добре, онова ако е било така още по-добре и т.н., големи специалисти 'ей.
Взема се рамата, проверява се докъдето и колкото е възможно, и какво има повече да се разтягат локуми.
Това ако нямало добре, онова ако е било така още по-добре и т.н., големи специалисти 'ей.
Взема се рамата, проверява се докъдето и колкото е възможно, и какво има повече да се разтягат локуми.
- santorini
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Range Rover
Alben написа:'Айдееее, почнаха съчиненията по картинка.
Не го приемай лично ;. 10годишно комби 520д, с малко екстри, явно е спукана от каране, мисля че няма две мнения. N47 двигател отгоре на това, какво да си мисля? че е цвете за без пари, рядък диамант в калта на Горубляне?

Не е диамант, но за мен съотношението стойност/цена е окей. За някой работна, за друг мечта.
Каквато и кола да вземеш от премиум марките в графа ''под 25к лева, над 7 години'' винаги ще й четеш историята с едно на ум, което я обезсмисля поначало.
Конкретната - по-скъпо става ако изрита кутията, ама това се гледа на място, другото е ''стотинки''.
N47 e чудесен мотор, просто на всеки 100к км се искат едни 1200лв за вериги, което ако на 120д на цената на два айфона е проблем, то за ф10 не би трябвало да е кой знае какво, мисля.
Каквато и кола да вземеш от премиум марките в графа ''под 25к лева, над 7 години'' винаги ще й четеш историята с едно на ум, което я обезсмисля поначало.
Конкретната - по-скъпо става ако изрита кутията, ама това се гледа на място, другото е ''стотинки''.
N47 e чудесен мотор, просто на всеки 100к км се искат едни 1200лв за вериги, което ако на 120д на цената на два айфона е проблем, то за ф10 не би трябвало да е кой знае какво, мисля.
- A9A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: V12
kluna_ написа:Здравейте, преди бях собственик на Е36 и Е39, а сега карам мерцедес Е класа 211. Спрял съм се на:
От старите БМВ-та имам само хубави спомени...![]()
"Отличен външен вид и интериор. Безупречна работа на двигател, скорости и ходова част. Всичко по колата работи перфектно. С валидна застраховка , преглед и данък. Възможен коментар на цената, бартер за друг автомобил на изгодна цена." Явно Кентавър са мега глупави да пуснат супер кола на супер ниска цена. Ако колата ставаше някой техен познат щеше да я е отнесъл.
Имаш ли познати майстори, които няма да те товарят и ти се "реставрира" 10 годишна кола, скачай.
п.с. Сменяйте вериги даже на 60-80к км, че да не се скъсат на 100%

Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.