BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов

Мнение от ekalchev » 15 Мар 2021, 21:10

Явно имаш уменията и мястото да го направиш. Мисля че повечето хора са като мене, нямат желанието, инструментите, уменията и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 15 Мар 2021, 21:11

После като дойде бай тарикат, нали трябва да му покажеш сервизна история? Не вярвам отвъд океана да не ги търсите тези неща.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 15 Мар 2021, 21:15

Да, пакета е за коли над 7г мисля. Не съм се изразил правилно явно - на мен течността ми е сменена. Само че е сменена като са източили казанчето и предните пробки - тоест, от калниците назад колата е със старата течност. За мен лично това е отбий номер работа. След 2-3 седмици ще сменям задни накладки и ще си купя нова течност за да ми я направи майстора (на който имам доверие) както трябва.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 15 Мар 2021, 21:22

Моята влизаше в тоя пакет за коли над 7 години като беше на 2 години :). Явно ако модела е по-стар от 7 години, а не самия автомобил.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 15 Мар 2021, 21:56

Dextuar написа:После като дойде бай тарикат, нали трябва да му покажеш сервизна история? Не вярвам отвъд океана да не ги търсите тези неща.

Лично за моята кола нямам абсолютно никакви проблеми с историята където и да я продавам, кола с такава история трудно ще се намери. Сега аз на другите ми коли може сам да си сменям маслото, но на БМВ-то не на 10к мили както е предписано, а на 5к го сменям само във фирмения сервиз точно заради историята. Освен това последните три години и нещо откакто го имам пак във фирмения сервиз са му сменени електрическа рейка, дръжка на пасажерската врата, че комфортния достъп беше отказъл, таблото че дърпаше ток и ми точеше акумулатора, тампони на диференциала и двигателя,акумулатора и антифриза, като всичко това го има само като се допре ключа в слота на приемчика излиза цялата история през месеци и пробег. Сега обаче просто няма как да им дам около $ 2500 за смяна на накладки и дискове при положение че струват около и под $ 1000 оригиналните и мога сам да си го направя за 3-4 часа или най-много за половин след обед или пък само свещи да ми сменят искат двойно повече ако си ги купя заедно с бубините и си ги сменя сам. Да не говорим че познавам хора дето и един въздушен филтър не си сменят карат така докато не им кажат в сервиза че е за смяна, вземат им $ 120 за нещо което могат да си купят за $ 30 и сами да си го направят. И не е въпроса само в парите, а това си е много яко извиване на ръце пък и аз обичам да пипам по колите нещо много успокояващо ми действа, по къщата или двора обаче ако трябва нещо да се прави там е ужас направо ще откача, действа ми много изнервящо.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 15 Мар 2021, 22:36

peshehodetz написа:
Dextuar написа:После като дойде бай тарикат, нали трябва да му покажеш сервизна история? Не вярвам отвъд океана да не ги търсите тези неща.

Лично за моята кола нямам абсолютно никакви проблеми с историята където и да я продавам, кола с такава история трудно ще се намери. Сега аз на другите ми коли може сам да си сменям маслото, но на БМВ-то не на 10к мили както е предписано, а на 5к го сменям само във фирмения сервиз точно заради историята.
Нещо малко си противоречиш - ние тука нали също БМВ-та караме или се обърка в кой форум пишеш?

Малко по-горе питаш защо не си го сменяме сами маслото, поради същата причина като теб - заради сервизната история. Аз лично правя смяна и между сервизните интервали и тази смяна не я правя в БМВ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 15 Мар 2021, 23:35

Е ми питам щото много хора се оплакват, че уж оставяли колата за смяна на масло във фирмен сервиз пък се съмняват, че не им го били сменили нещо което поне на мен малко не ми се вярва. Та затова и им го предлагам като алтернатива. Като някой толкова мисли че са го прецакали след като е бил във фирмения сервиз си купува маслото и си го сменя сам, избира между история или да е сигурен в това което слага или и двете като го прави по на често - един път в сервиза един път сам на по кратки интервали. Ти сам си споменал че правиш междинна смяна в не БМВ сервиз, аз лично мога и сам да си я направя ако трябва. Това е, всеки решава сам за себе си.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение от fitter » 16 Мар 2021, 21:10

Някой да е добавял и предна камера към съществуващата задна? М бронята е доста ниска отпред и жената много не преценя като паркира. Та идеята е дали може да се добави камера и да е ОЕМ решение и като се включи задната да се показава и предната. Предполагам трябва да се смени модула с такъв от 360 view и да се кодира. До тук добре, ама не намирам ОЕМ предна камера за F10/11. Афтърмаркет има опция с добавяне на mmi, но и там с две камери малко не ми е ясно как ще стане.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 16 Мар 2021, 22:00

fitter написа:Някой да е добавял и предна камера към съществуващата задна? М бронята е доста ниска отпред и жената много не преценя като паркира. Та идеята е дали може да се добави камера и да е ОЕМ решение и като се включи задната да се показава и предната. Предполагам трябва да се смени модула с такъв от 360 view и да се кодира. До тук добре, ама не намирам ОЕМ предна камера за F10/11. Афтърмаркет има опция с добавяне на mmi, но и там с две камери малко не ми е ясно как ще стане.

Кажи и да спира на задна.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 17 Мар 2021, 8:45

fitter написа:Някой да е добавял и предна камера към съществуващата задна? М бронята е доста ниска отпред и жената много не преценя като паркира. Та идеята е дали може да се добави камера и да е ОЕМ решение и като се включи задната да се показава и предната. Предполагам трябва да се смени модула с такъв от 360 view и да се кодира. До тук добре, ама не намирам ОЕМ предна камера за F10/11. Афтърмаркет има опция с добавяне на mmi, но и там с две камери малко не ми е ясно как ще стане.

ОЕМ няма как да стане. F10 няма опция за предна камера, 360модула има камери само в броните (в страни Side View) и в огледалата, където пак не се вижда началото на предната броня

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 20 Мар 2021, 3:50

/
Последна промяна Вуйчо на 18 Апр 2021, 20:16, променена общо 1 път
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F11 535D M-sport

Мнение от angeles » 20 Мар 2021, 9:03

Вуйчо написа:ВЪПРОС: оригинално предлаганата патерица 17 цола за Е60, дали би станала зa F10? И ако "не", каква патерица би станала от друг модел за F10?
Благодаря.

От Е60 не става за F10, не влиза на апаратите и не отговаря на диаметъра на твоите гуми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Вуйчо » 20 Мар 2021, 9:10

.
Последна промяна Вуйчо на 18 Апр 2021, 20:16, променена общо 1 път
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F11 535D M-sport

Мнение от angeles » 20 Мар 2021, 12:15

Вуйчо написа:А от нещо друго? Примерно Х3, Х5? Просто да знам от какво друго бмв патерица да търся.

Зависи с кой двигател ти е колата, а от това зависи и колко са ти големи спирачките. Много рядко става от X3 но трябва да си с най тънките дискове и с най малките апарати и пак джантата минава на милиметър което си е рисковано.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Вуйчо » 20 Мар 2021, 15:41

,
Последна промяна Вуйчо на 18 Апр 2021, 20:17, променена общо 2 пъти
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11