Мнение за обява/конкретен автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Мнение за обява/конкретен автомобил
Eliyan написа:mbemo написа:Здравейте, спрял съм се на един автомобил ,който смятам да огледам идната седмица. Дали някой е ходил да го гледа и евентуално някакви насоки към какво да наблегна при огледа?
https://mobile.bg/11577108220842354
Сподели мнение ако отидеш на оглед, че и аз съм й хвърлил око от бая време
Здравейте, явно има защо да стои бая време.
Колата е доста добре оборудвана(като повечето М550),но има доста неща за правене.
Отивайки при колата я виждам закачена на зарядно устройство и в безобразно мръсно състояние.
Въпреки мърсотията веднага се вижда ударената предна броня (на две места),фарове набити от камъчета, чукната шофьорска врата и жулната задна броня.Цялата кола е пастиране.
Колата е без каско и съответно ремонта е за сметка на новия собственик.Няма ГО и ГТП.
Предни спирачни дискове с Брутален ръб и задни една идея по-доре.
Колата е за обслужване масло и филтри. Свети инспекцията за смяна на спирачна течност.
Но пък за сметка на това направиха добра отстъпка от цената 1000 лв.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Както си описал - да си я държат със здраве тая кола още 2 години, май от АутоБавариа имат температура.
Тя има близо 5к лв. на гърба си преди да излезе на пътя.
Тя има близо 5к лв. на гърба си преди да излезе на пътя.
Първо от автохит и порше София забелязах, наскоро и от автобавария, тези хора режат главата от кръста и това само защото има кой да плаща премиум, защото са оторизирани...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Отиваш и си правиш устата, че тези забележки не отговарят на условията за Premium Selection и ще ги отстранят за тяхна сметка поне техническите.mbemo написа:Eliyan написа:mbemo написа:Здравейте, спрял съм се на един автомобил ,който смятам да огледам идната седмица. Дали някой е ходил да го гледа и евентуално някакви насоки към какво да наблегна при огледа?
Колата е доста добре оборудвана(като повечето М550),но има доста неща за правене.
Отивайки при колата я виждам закачена на зарядно устройство и в безобразно мръсно състояние.
Въпреки мърсотията веднага се вижда ударената предна броня (на две места),фарове набити от камъчета, чукната шофьорска врата и жулната задна броня.Цялата кола е пастиране.
Колата е без каско и съответно ремонта е за сметка на новия собственик.Няма ГО и ГТП.
Колата е за обслужване масло и филтри. Свети инспекцията за смяна на спирачна течност.
Dextuar написа:Отиваш и си правиш устата, че тези забележки не отговарят на условията за Premium Selection и ще ги отстранят за тяхна сметка поне техническите.mbemo написа:Eliyan написа:mbemo написа:Здравейте, спрял съм се на един автомобил ,който смятам да огледам идната седмица. Дали някой е ходил да го гледа и евентуално някакви насоки към какво да наблегна при огледа?
Колата е доста добре оборудвана(като повечето М550),но има доста неща за
Това с пзаренето няма как да стане при наличието на толкова много коли на пазара. Тази кола просто отпадна от полезрението ми и толкова. Хубавото е ,че е с 2 години гаранция,но пък те връзват да смениш всички тези наща при тях за около 6000лв. Като сложиш и козметичните неща от вън и .... просто няма смисъл.
И още една подробност която забравих.
Не е август 2016 а 09.2015 година
- Eliyan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 3.0D LCI
- Мечтае да кара: M550D
mbemo написа:Eliyan написа:mbemo написа:Здравейте, спрял съм се на един автомобил ,който смятам да огледам идната седмица. Дали някой е ходил да го гледа и евентуално някакви насоки към какво да наблегна при огледа?
Благодаря ти че сподели мнение

- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
marto7777777 написа:Здравейте,
Пак съм аз![]()
Реших да хвърля едно око и на дизеловите f10.
По конкретно https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11603870503872636
Благодаря!
Здравей Марто! Автомобила не излежда лошо и има приятни екстри. Според мен цената е малко височка, и половината неща които този "бако" изброи като "екстри" са стандартно оборудване за всяка (или поне почти всяка) кола от този модел (като парктрониците отпред и отзад). Адски лошо впечатление ми направи това, че на едва затоплил двигател я "тумби" на 4000 об. ДисКтроника няма да го коментирам

За конкретният автомобил - ако има история в дилърство, значи нещата наистина са сменени (ЕГР охладителя се сменя по акция и за него не се плаща). За веригата се сваля кутията, не двигателя. Тоя филм с изтеглянето като на Мерцовете го няма - свалят се бая неща вкл картера и се гледат и сменят много работи.
Неща които трябва да гледаш: да няма течове (хидравлика, турбо, капак клапани [капака клапани е консуматив в него се намира филтъра за картерни газове], скъсани тампони по окачването и диференциалите, грешки на диагностика (тук може да видиш страшно много неща ако знаеш как, вкл. дали ДПФа работи добре), дали кутията сменя добре (не трябва да рита силно). Има доста сервизи, които предлагат услугата преглед на автомобил преди покупка. Няма да правя реклама тук, но мисля че си заслужава човек да инвестира 50-100лв за да спести доста повече след това.
Успех!

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Къде-къде е по-добре да се е лашкала 9 години по италианските магистрали с 2 смени на маслото...chris_barnes написа:Обърни внимание, че тази кола е в БГ от чисто нова, тоест 9 години се лашка вече по БГ пътищата![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
- chris_barnes
- ентусиаст
-
Мнение за обява/конкретен автомобил
Dex такова нещо не съм твърдял 
Ти само това ли видя от целият ферман, дето съм изписал? Помогни му на човека да си намери автомобил, мен италиански кучета ме яли.

Ти само това ли видя от целият ферман, дето съм изписал? Помогни му на човека да си намери автомобил, мен италиански кучета ме яли.

Да гледа да се ''влюби'', че вървят по-безболезнено парите, иначе е голяма мъка и псуване, а БМВ на 10 г. си е вадене... тръгнал ли е по тоя път - трудно ще се опази.
Вариантът е само един и кара БМВ ентусиасти, пюристи и ценители на ОЕМ-ското изпълнение да се изприщват само при мисълта
Вариантът е само един и кара БМВ ентусиасти, пюристи и ценители на ОЕМ-ското изпълнение да се изприщват само при мисълта

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Dextuar написа:Къде-къде е по-добре да се е лашкала 9 години по италианските магистрали с 2 смени на маслото...chris_barnes написа:Обърни внимание, че тази кола е в БГ от чисто нова, тоест 9 години се лашка вече по БГ пътищата![]()
По-добре да ти смъкнат 800 000 от пробега на талианкта, карана последните 0.5млн км от сърбин, отколкото да си купиш кола на реални 220к км. BTW по родните пътища имам 70к км с Ф11 с ужасяващите конспиративни РФТ и познай какво се повреди по окачването - нищо!
- chris_barnes
- ентусиаст
-
Ае менове, вий май ептен за мезе мЪ взехтИ! Декстъра не го знам какви италианки сънува, че и Ачо се включи втора китара
Сигурно на декстъра 4ката е купувана от БГ. Сакън някой да не изкаже мнение и веднага се почва
ДА стоя си зад думите, и дупките не са единственият проблем в БГ. Хората които броят над 100 хиляди лв за чисто нова кола рядко са ентусиастите дето си чешем пръстите в петък вечер по форумите. Но за сметка на това доста хора пилотират например с нафта със съмнителен произход и тн.
Ако е толкова идеална и екстрова таз каляска как тъй се продава от Октомври и не е ударил някой кьоравото вече?!

Ако е толкова идеална и екстрова таз каляска как тъй се продава от Октомври и не е ударил някой кьоравото вече?!

- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
И 2те ми бмв-та са които съм имал са карани само в БГ. Първото е купувано от дилър, сегашното е било вкарано на 12хил км. Е60-ката на 170 хил. км не беше пипвано нищо по окачването и беше перфектно, без ремонти по двигатели или каквито е други повреди освен стандартните детски болести за модела. Знам че 1,2 коли не са представителна извадка но все ми се струва че това че се кара с по-ниски скорости в БГ е по-добре за двигателя, въпреки по-скапаната нафта.
Аз когато търсех кола ми направи впечатление, че в Германия добрите и запазени коли са доста по-скъпи от добрите коли в БГ. Според мен просто у нас се вкарват боклуците на Италия и Германия и те натискат средната цена надолу. Пазара като е наводнен с евтини и скапани коли, собствениците с добри коли не могат да и искат двойно спрямо курниците от Италия и така може да си намериш доста добра кола от БГ на по-ниска цена от Германия. Аз така си продадох е60-ката, 13 годишна, както казах на 170хил, много запазена, individual, с merino leather. Всички ми обясняваха във форума как тая кола е уникат, да и искам поне 15 бона. Така стоя на пазара няколко месеца и никой не се обади на тая цена. В крайна сметка я продадох за 10к. Та мисълта ми е ако искаш да си купиш добра кола от БГ, ще я намериш на много по-добра цена в БГ, защото пазара е малък.
Аз когато търсех кола ми направи впечатление, че в Германия добрите и запазени коли са доста по-скъпи от добрите коли в БГ. Според мен просто у нас се вкарват боклуците на Италия и Германия и те натискат средната цена надолу. Пазара като е наводнен с евтини и скапани коли, собствениците с добри коли не могат да и искат двойно спрямо курниците от Италия и така може да си намериш доста добра кола от БГ на по-ниска цена от Германия. Аз така си продадох е60-ката, 13 годишна, както казах на 170хил, много запазена, individual, с merino leather. Всички ми обясняваха във форума как тая кола е уникат, да и искам поне 15 бона. Така стоя на пазара няколко месеца и никой не се обади на тая цена. В крайна сметка я продадох за 10к. Та мисълта ми е ако искаш да си купиш добра кола от БГ, ще я намериш на много по-добра цена в БГ, защото пазара е малък.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
chris_barnes написа:Ае менове, вий май ептен за мезе мЪ взехтИ! Декстъра не го знам какви италианки сънува, че и Ачо се включи втора китараСигурно на декстъра 4ката е купувана от БГ. Сакън някой да не изкаже мнение и веднага се почва
ДА стоя си зад думите, и дупките не са единственият проблем в БГ. Хората които броят над 100 хиляди лв за чисто нова кола рядко са ентусиастите дето си чешем пръстите в петък вечер по форумите. Но за сметка на това доста хора пилотират например с нафта със съмнителен произход и тн.
![]()

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Да, да, великите коли от дилърствата, 10 поста нагоре не са писали за скандалната ф10ка за 70 бона без гражданска, на която от Ауто бавария дори маслото не са сменили, какво остава за 3 детайла и дискове с накладки.
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk