BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- krissso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
MMG написа:11 са при Hifi (S676) - 4 отпред във вратите, 4 отзад във вратите, 2 под седалките, 1 център в таблото.chris_barnes написа:4 вида са като при е60. Базово: 6 говорителя, хай-фи 10 (мисля), топ хайфи (еквивалента на лоджик) 16 говорителя, банг и олуфсен (нещо като индивидуала) пак 16 говорителя.
Хайфито и при е60 и при ф10 е с усилвател, който обаче е аналогов а не получава сигнала по оптика.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Бъркаш.. 12 са при Hifi (S676) - 4 отпред във вратите, 2 двойни (среда + пищялка) = 4 на кората на задното стъкло (поне при ф10 седан), 2 баса под седалките и 1 централен в таблото, който също броят като 2 понеже е среда + пищялка.
BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
На f07 няма на кората, има в задните врати.
Edit: Сега разбтах какво имаш предивд - централната я броиш като две.
Edit: Сега разбтах какво имаш предивд - централната я броиш като две.
Последна промяна MMG на 11 Фев 2021, 14:17, променена общо 1 път
- Stan85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 520xd lci 2016
Колеги, знаете ли дали HSD кабелите за камерите имат разлика в подредбата на пиновете или само дължината е различна?
Кабел за странична камера, ще стане ли за задна камера?
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Stan85 написа:Колеги, знаете ли дали HSD кабелите за камерите имат разлика в подредбата на пиновете или само дължината е различна?
Тези за бронята и за багажника са еднакви, само трябва да видиш буксите дали ще влязат или ще иска преправяне.
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
bereta написа:chris_barnes написа:Неговата кола е била полицейска и е възможно да има разлики. Бяха му монтирали един винт, който заключва капачката за крушката на ксенона.
След дълго отлагане (и гледане на този и още няколко клипа) днес и аз смених ксенона. Бях купувал Осрам night breaker laser, надявам се да е правилния избор. Много се зарадвах, че на левия фар капачката се отви лесно и нямаше драма. Оптимистично подходих към десния фар, който е сменян преди две години, но там имаше допълнително капаче за законтряне на капачката хванато с два болта тип еврейски глави. С мъка отвих долния, поне се виждаше и имаше някакъв достъп и с повече напън свалих капачката. После пак мъка докато завия болта на законтрящата капачка, но стана. Все още не съм карал колата по тъмно, само на смрачаване. Мисля, че сега ще имам перфектната видимост, смених и чистачките ::)).
Колега, аз смених само лявата, която бе изгоряла, с обикновена osram. Гледах ги тия найт брейкър лазер мазер и т.н...Всичко е пунта мара. На клиповете, разликата с обикновената крушка е много ,много малка, едва забележима и не оказва никакво влияние върху осветеността на пътя. А дясната светлина, н е я смених. Като изгори тогава. Сега новата свети по-бяло, а другата повече синее. И всичко това се забелязва само и единствено, ако се вгледаш детайлно. 80 лв. я взех с 4 години гаранция в сайта на Osram

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Аз пък моите оригинални osram ги смених с Philips Extreme vision gen2 и разликата определено се усеща. Щом жена ми ме пита дали не съм сменял фаровете 

.
Последна промяна Вуйчо на 18 Апр 2021, 20:22, променена общо 1 път

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
10mm навън са нищо, отзад поема 20мм без проблем ,а отпред поне 10. Аз карах с 9J 25 ,които са +19мм на стоковите, а предните са 9 32, +7мм отпред.
Твоите 123 4-те ли са с ет20?
Твоите 123 4-те ли са с ет20?
Да, мога да потвърдя че има разлика . Слагал съм същите на Philips и определено светят повече.kraska написа:Аз пък моите оригинални osram ги смених с Philips Extreme vision gen2 и разликата определено се усеща. Щом жена ми ме пита дали не съм сменял фаровете
.
Последна промяна Вуйчо на 18 Апр 2021, 20:22, променена общо 1 път

поклощо двигателя f10 520d
Здравейте! От скоро имам колата и ми прави впечатление, че на място като подам леко газ поклаща двигателя на ляво на дясно.
Не тресе нищо без да се подаде газ. Може и да е нормално това, никога не съм имал БМВ.
Не тресе нищо без да се подаде газ. Може и да е нормално това, никога не съм имал БМВ.
- Eliyan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 3.0D LCI
- Мечтае да кара: M550D
Re: поклощо двигателя f10 520d
paaco написа:Здравейте! От скоро имам колата и ми прави впечатление, че на място като подам леко газ поклаща двигателя на ляво на дясно.
Голям шанс да са тампоните на двигателя, ако не са сменяни
- Eliyan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 3.0D LCI
- Мечтае да кара: M550D
Колеги да попитам, смяната на shift knob-a показани тук -> https://prnt.sc/zhsl1c само plug in and play ли е?
П.С. Искам от 1 да сменя на 2
Нещо трябва ли да се пипа по софтуера?
Здравейте колеги,
Имам едно питане и моля за мнение:
Скоро се наложи да сменя един инжектор (в официален сервиз) - след проверка сложоха такъв евро 5. Малко след това установих, че в КАТ са пропуснали да отбележат евро категорията в талона. Т.к. не ми се плащат 1000 лв. данък на година отново се обърнах към дилър на bmw, който ми издаде документ, че колата е евро 6.
Въпросите ми са: нормално ли е това; какъв е варианта да са ми сложили грешен инжектор и какви биха могли да бъдат последствията от това?
Колата е F10, 535xi, LCI (2014).
Благодаря предварително.
Изпратено от моят SM-N960F с помощта на Tapatalk
Имам едно питане и моля за мнение:
Скоро се наложи да сменя един инжектор (в официален сервиз) - след проверка сложоха такъв евро 5. Малко след това установих, че в КАТ са пропуснали да отбележат евро категорията в талона. Т.к. не ми се плащат 1000 лв. данък на година отново се обърнах към дилър на bmw, който ми издаде документ, че колата е евро 6.
Въпросите ми са: нормално ли е това; какъв е варианта да са ми сложили грешен инжектор и какви биха могли да бъдат последствията от това?
Колата е F10, 535xi, LCI (2014).
Благодаря предварително.
Изпратено от моят SM-N960F с помощта на Tapatalk
- Stan85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 520xd lci 2016
Eliyan написа:Колеги да попитам, смяната на shift knob-a показани тук -> https://prnt.sc/zhsl1c само plug in and play ли е?
Според мен са p&p. Ако си pre-lci е необходимо кодиране за да показва на коя предавка си s1, s2...s7.