Мнение за обява/конкретен автомобил

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от Пилев » 30 Апр 2016, 21:07

В 5-цата:
HARMAN/KARDON 2000лв.
B&O e 8000 лв.

В 7-цата мисля беше към 11к. Сега новата е 12.

Май се явява като най-скъпата екстра.

Потребител
Аватар
Кара: e90 330XD
Мечтае да кара: М

Мнение от Joresko » 08 Май 2016, 9:21

Здравейте,

карам е90 от 2006 г. 330xd. без навигация, ръчка. Колата е на 140 000 км. по километраж, но иначе е на около 220 000 км. (след проверка в официален представител). Колта си е супер, аз я поддържам стриктно и работи без отказ или някакъв проблем.

Работата е там, че ми се ще да мина на F10, може би 530d (фен съм на големите мотори) и се чудех дали е възможно да я бартеросам някъде по къщите или и аз не знам къде за една читава петица от 2011 г. например.

Какво е вашето мнение.

Благодаря и поздрави,

Жоро

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 08 Май 2016, 16:09

Joresko написа:Здравейте,

карам е90 от 2006 г. 330xd. без навигация, ръчка. Колата е на 140 000 км. по километраж, но иначе е на около 220 000 км. (след проверка в официален представител). Колта си е супер, аз я поддържам стриктно и работи без отказ или някакъв проблем.

Работата е там, че ми се ще да мина на F10, може би 530d (фен съм на големите мотори) и се чудех дали е възможно да я бартеросам някъде по къщите или и аз не знам къде за една читава петица от 2011 г. например.

Какво е вашето мнение.

Благодаря и поздрави,

Жоро

Ще трябва бая да доплатиш за читава Ф10 530д

Потребител
Аватар
Кара: e90 330XD
Мечтае да кара: М

Мнение от Joresko » 09 Май 2016, 14:23

adovet написа:
Joresko написа:Здравейте,

Какво е вашето мнение.

Благодаря и поздрави,

Жоро

Ще трябва бая да доплатиш за читава Ф10 530д

Да, определено ще трябва да доплатя. Просто не мога да имам едновременно две коли, а искам да сменя старата.

Потребител
Аватар

Мнение от kivanov » 16 Май 2016, 11:13

Здравейте,

Фен съм на друга марка, но БМВ нещо ме дръпват с този Преимум Селекшън. В момента продават 520d xDrive с рама WBA5B91080D565301 с първа регистрация 10.2013 в Германия. Колата е на 28000км, служебна на някой в БМВ. Същата конфигурана нова е 135000лв, а цената на тази 65000лв (има я в сайта на М-КАР в Пловдив, а сега е на изложението в Експото) Има възможност за закупуване на допълнителна гаранция 2-3 години. Какви са ви отзивите за мотора и кутията и изобщо като цяло? Колко им е стандартната гаранция на БМВ? Защото ми казаха, че уж била изтекла, което ме съмнява колата е на 2.5 години.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 16 Май 2016, 12:20

kivanov написа:Здравейте,

Фен съм на друга марка, но БМВ нещо ме дръпват с този Преимум Селекшън. В момента продават 520d xDrive с рама WBA5B91080D565301 с първа регистрация 10.2013 в Германия. Колата е на 28000км, служебна на някой в БМВ. Същата конфигурана нова е 135000лв, а цената на тази 65000лв (има я в сайта на М-КАР в Пловдив, а сега е на изложението в Експото) Има възможност за закупуване на допълнителна гаранция 2-3 години. Какви са ви отзивите за мотора и кутията и изобщо като цяло? Колко им е стандартната гаранция на БМВ? Защото ми казаха, че уж била изтекла, което ме съмнява колата е на 2.5 години.

Нали рекламират 5г. или 200 000 километра...

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 16 Май 2016, 12:24

Фабричната гаранция е 2г, като може да се удължава до 5. Ако фабричната гаранция изтече, не може да бъде удължавана след това. Premium Selection гаранцията обикновено важи само за въпросното представителство, което продава колата.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kivanov » 16 Май 2016, 12:33

Cinder написа:Фабричната гаранция е 2г, като може да се удължава до 5. Ако фабричната гаранция изтече, не може да бъде удължавана след това. Premium Selection гаранцията обикновено важи само за въпросното представителство, което продава колата.

Предложиха ми още 3 години, които започват да текат от 2015, когато е изтекла гаранцията всъщност. Въпросът е дали си заслужава парите. Макар, че се намират края на 2011-та отново коли продавани от БМВ за близо 20 000лв по-малко на около 90-100хил., която за тези коли е нищо според мен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 16 Май 2016, 12:56

Нямам идея за какви пари става въпрос, допълнителната БМВ гаранция също не е евтина принципно. За 3г. вероятно ще е към 5-6к лева.

Поинтересувай се каква точно е гаранцията, която ти предлагат и какво точно покрива. Най-вероятно е 3rd party гаранция към фирма, която предлага такива услуги и е възможно да има елементи, които не се покриват. В началото на годината взех на жената една А6-ца 2012г. от представителство на Авди в Германия и 5 пъти ги питах дали колата има гаранция. Е има, ама не е към Ауди :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kivanov » 16 Май 2016, 13:18

Cinder написа:Нямам идея за какви пари става въпрос, допълнителната БМВ гаранция също не е евтина принципно. За 3г. вероятно ще е към 5-6к лева.

Поинтересувай се каква точно е гаранцията, която ти предлагат и какво точно покрива. Най-вероятно е 3rd party гаранция към фирма, която предлага такива услуги и е възможно да има елементи, които не се покриват. В началото на годината взех на жената една А6-ца 2012г. от представителство на Авди в Германия и 5 пъти ги питах дали колата има гаранция. Е има, ама не е към Ауди :mhihi:

Ами удължена гаранция за 3 години, в която влиза и обслужване (не покривала оплътнения на вратата, но покрива двигател, кутия и т.н.). Цена около 2500лв, в които влиза и някакво обслужване.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 16 Май 2016, 19:45

Значи 100% е 3rd party гаранция и това, че важи от "2015" са пълни глупости. Сключват я с фирма, която предоставя такива услуги - на Аудито на жената гаранцията е към CarGarantie, които имат и БГ филиал. Няма да се учудя и БМВ да пазаруват от там. Провери към коя фирма е гаранцията (със сигурност не е от БМВ) и виж дали не можеш да сключиш по-изгодна сделка с въпросната фирма - не съм сигурен, че работят с крайни клиенти обаче.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530xd

Мнение от Chicho J » 17 Май 2016, 8:50

Колега,

Както Cinder спомена, много е важно какво покрива гаранцията.
Важно е да покрива ДВГ, Скорости, електроника и drivetrain - в твоя случай раздатка и предни полуоски като по-рискови. Това са неща, които могат да те притеснят с по-голям разход в бъдеще и си струва да са покрити.

От друга страна, за тези пари би могъл да си намериш от Германия, на малко повечко км, много по-набухана и пак с гаранция афтър-дилърска. Въпросът е дали ти се впуска в това приключение, защото е по-енергоемко.

Вина видях,
Колата е прилично оборудвана. Но не видях кожен салон, както и по-високо ниво салон - тип спорт/комфорт. За този модел и тези пари, мое мнение кожата е задължителна като минимум.:)

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 17 Май 2016, 9:37

Chicho J написа:Колега,

Вина видях,
Колата е прилично оборудвана. Но не видях кожен салон, както и по-високо ниво салон - тип спорт/комфорт. За този модел и тези пари, мое мнение кожата е задължителна като минимум.:)

за този вин ли? WBA5B91080D565301

Upholstery code: LCOX - LEDER DAKOTA/OYS

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530xd

Мнение от Chicho J » 17 Май 2016, 10:26

kraska написа:

Вина видях,

Sorry - къде съм гледал... :oops:
Прав си - така е. При това положение, колата си е супер, колегата да прецени дали иска повече км с повече екстри и разправии от Г-я или с този ДВГ, добри екстри, на близо от БГ:)
При всички положения, добър търговец и гаранция си е предимство, особено за тия нови и все пак не евтини хубави коли:)

Потребител
Аватар

Мнение от kivanov » 17 Май 2016, 10:52

Chicho J написа:
kraska написа:

Вина видях,

Sorry - къде съм гледал... :oops:
Прав си - така е. При това положение, колата си е супер, колегата да прецени дали иска повече км с повече екстри и разправии от Г-я или с този ДВГ, добри екстри, на близо от БГ:)
При всички положения, добър търговец и гаранция си е предимство, особено за тия нови и все пак не евтини хубави коли:)

Има кожа и т.н. намерих обявата в мобиле. http://www.mobile.bg/11422091185927312 На експото цената е 65000лв, защото се била "застояла". Мисля си, че ще свалят още. Гаранцията покрива споменатите неща, като момчето обясни, че тя е като удължена гаранция от БМВ, но ще тече от датата на изтичане на заводката. Като цяло мислех, че колата е постна, но после конфигурирах същата от сайта на БМВ и то общо взето има голяма част от гъделите. Макар, че преди това си търсех w221 S клас. В момента обаче оглеждам БМВ защото при същите пари колата е по-нова. Има 7ма серия 750 бензин на 100 хил. закупена от БГ през 2011 за 45000лв. И разликата от 20000лв не виждам как ще я изгоря при каквато и да е разлика в горенето. Въпросът е заслужава ли си. Аз лично бих предпочел да дам по-малко пари и колата да е около 100хил (макар, че 5-тицата на изложението е като нова). По работа пътувам понякога до Берлин. Има там кой да помага с търсене и т.н., но тъй като не искам да наливам кеш парите би било много трудно с лизинг там и т.н. За мен идеалната кола е около 100хил, 2011-2013 с пълна история в БГ. Преди 3 месеца купих Нисан Патфайндър по същата схема и мисля, че кола с история в БГ е по-лесна за придобиване и договорка на цената отколкото схемата да се вземе от Германия.
Благодаря на всички, които се включват в дискусията. Някой знае ли как стоят нещата с този Connectdrive (интернет през вградената sim карта), защото колата е била за германия и май активирането ще е по-сложно, а без него е малко постно.

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11