Мнение за обява/конкретен автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Мнение за обява/конкретен автомобил
Някой с наблюдения в немското мобиле или където и да е с читава обява за дизелова F серия?
Ако някой е попаднал на такава нека даде линк. Търси се с възможно най-много екстри до към 21-24к евро /сумата е само за автомобила - без обслужванията, регистрации и т.н./
http://ww3.autoscout24.de/classified/28 ... ation=true
http://ww3.autoscout24.de/classified/28 ... rc=st%7Cas
http://ww3.autoscout24.de/classified/27 ... ation=true
http://ww3.autoscout24.de/classified/27 ... rc=st%7Cas
За тези някакво мнение?
Ако някой е попаднал на такава нека даде линк. Търси се с възможно най-много екстри до към 21-24к евро /сумата е само за автомобила - без обслужванията, регистрации и т.н./

http://ww3.autoscout24.de/classified/28 ... ation=true
http://ww3.autoscout24.de/classified/28 ... rc=st%7Cas
http://ww3.autoscout24.de/classified/27 ... rc=st%7Cas
За тези някакво мнение?

Последна промяна doomy525 на 31 Дек 2015, 13:04, променена общо 2 пъти
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
Аз лично бих заложил на последната обява 

- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
Само това отговаря на идеята за много екстри. Ама за комби с такъв километраж е много скъпо според мен!
Само това отговаря на идеята за много екстри. Ама за комби с такъв километраж е много скъпо според мен!
Кое му е многото? 250к ли?
Относно последната обява, която колегата по-горе каза, че най си заслужава ме притеснява навигацията най-вече
Относно последната обява, която колегата по-горе каза, че най си заслужава ме притеснява навигацията най-вече

enjoy life and drink cold beer

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Навито да ви е проблема...
Далеч по важно е да е механично здрава и с екстри, които в последствие е много трудно и/или скъпо да се добавят.
Далеч по важно е да е механично здрава и с екстри, които в последствие е много трудно и/или скъпо да се добавят.
Only dead fish follow the stream...
- AbitpoweR
- Потребител
-
- Кара: 520D F10
520D или 530D 2013г
Здравейте колеги! Нуждая се от съвети, след като реших вече, че 5та серия, дизел, 2013г. ще е търсения автомобил. Не мога да реша кой двигател от двата 520 или 530
До колкото прочитам/разбирам тук там, 530 е предпочитан заради по големия/мощен мотор. Да но, това с мотора мен не ме блазни, не съм любител на газта, а и цената е с около 30-50% разлика.
Предполагам годишно минимум 100к км. ще се кара както градско, така и извън. Периода в който искам да експлоатирам автомобила е 5-6 години.
Приоритет ми е:
Икономията като цяло
Това е между двата мотора, уточнявам за да не става недоразумение с друг мотор или марка автомобил.

Предполагам годишно минимум 100к км. ще се кара както градско, така и извън. Периода в който искам да експлоатирам автомобила е 5-6 години.
Приоритет ми е:
Икономията като цяло
Това е между двата мотора, уточнявам за да не става недоразумение с друг мотор или марка автомобил.
- tihomair
- младши ентусиаст
-
Re: 520D или 530D 2013г
AbitpoweR написа:Здравейте колеги! Нуждая се от съвети, след като реших вече, че 5та серия, дизел, 2013г. ще е търсения автомобил. Не мога да реша кой двигател от двата 520 или 530До колкото прочитам/разбирам тук там, 530 е предпочитан заради по големия/мощен мотор. Да но, това с мотора мен не ме блазни, не съм любител на газта, а и цената е с около 30-50% разлика.
Приоритет ми е:
Икономията като цяло
Не виждам защо се чудиш тогава, явно 520 е твоя автомобил.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
AbitpoweR написа:Здравейте колеги! Нуждая се от съвети, след като реших вече, че 5та серия, дизел, 2013г. ще е търсения автомобил. Не мога да реша кой двигател от двата 520 или 530До колкото прочитам/разбирам тук там, 530 е предпочитан заради по големия/мощен мотор. Да но, това с мотора мен не ме блазни, не съм любител на газта, а и цената е с около 30-50% разлика.
Приоритет ми е:
Икономията като цяло
Koлега за такси ли ще го ползваш та ще караш по 100к годишно

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
tihomair написа:AbitpoweR написа:Здравейте колеги! Нуждая се от съвети, след като реших вече, че 5та серия, дизел, 2013г. ще е търсения автомобил. Не мога да реша кой двигател от двата 520 или 530До колкото прочитам/разбирам тук там, 530 е предпочитан заради по големия/мощен мотор. Да но, това с мотора мен не ме блазни, не съм любител на газта, а и цената е с около 30-50% разлика.
Приоритет ми е:
Икономията като цяло
Добре де, този 2-ка мотор не е ли прекалено слаб за това купе, при положение. че при Ф30 същата година, което е значително по-леко, върви добре, но не е да кажеш, че става изтребител. И като е по-слаб за купето, даваш повече газ, за да върви колата и разходът се качва. Според мен 530-ще ти е по-добре, щом ще имаш и извънградско.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
adovet написа:AbitpoweR написа:Здравейте колеги! Нуждая се от съвети, след като реших вече, че 5та серия, дизел, 2013г. ще е търсения автомобил. Не мога да реша кой двигател от двата 520 или 530До колкото прочитам/разбирам тук там, 530 е предпочитан заради по големия/мощен мотор. Да но, това с мотора мен не ме блазни, не съм любител на газта, а и цената е с около 30-50% разлика.
Приоритет ми е:
Икономията като цяло
Koлега за такси ли ще го ползваш та ще караш по 100к годишно
Аз винаги съм се чудел как непрофесионални шофьори правят по 30-40к на година, че и доста повече, но явно ползвам прекалено често самолет.
- tihomair
- младши ентусиаст
-
dextuar написа:tihomair написа:AbitpoweR написа:Здравейте колеги! Нуждая се от съвети, след като реших вече, че 5та серия, дизел, 2013г. ще е търсения автомобил. Не мога да реша кой двигател от двата 520 или 530До колкото прочитам/разбирам тук там, 530 е предпочитан заради по големия/мощен мотор. Да но, това с мотора мен не ме блазни, не съм любител на газта, а и цената е с около 30-50% разлика.
Приоритет ми е:
Икономията като цяло
Добре де, този 2-ка мотор не е ли прекалено слаб за това купе, при положение. че при Ф30 същата година, което е значително по-леко, върви добре, но не е да кажеш, че става изтребител. И като е по-слаб за купето, даваш повече газ, за да върви колата и разходът се качва. Според мен 530-ще ти е по-добре, щом ще имаш и извънградско.
Колегата ясно е написал, че "не е любител на газта"

Чувал съм от човек който е имал 520д, че мотора след 300000км не бил същия, докато 530д си минава спокойто 500-600к км. На мен със зимните 17-ки ми дава около 8.4 смесен разход, а със летните 19-ки около 9.4
- tihomair
- младши ентусиаст
-
kodomir написа:Чувал съм от човек който е имал 520д, че мотора след 300000км не бил същия, докато 530д си минава спокойто 500-600к км. На мен със зимните 17-ки ми дава около 8.4 смесен разход, а със летните 19-ки около 9.4
Това с разхода и зимни 17-ки зависи от градусите, че до онзи ден разхода ми стана 14-15 градско(Ф11 - 530д)...колкото бяха и температурите де ама с минус

Последна промяна tihomair на 29 Яну 2016, 10:20, променена общо 2 пъти
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Според мен, кола, която ще се кара 100к на година, със сигурност ще се кара доста извънградско, а там по-големият мотор има много повече предимства, а и не вярвам да е фрапанта разликата в разхода, пък и винаги като изпреварваш е хубаво да имаш повече мощност. Пък и казваш, ще я караш 5-6 години, след това с този двигател ще е по-трудно да я продадеш, все си мисля, че никой не купива 5-та серия заради икономията й. 

- AbitpoweR
- Потребител
-
- Кара: 520D F10
tihomair написа:Не виждам защо се чудиш тогава, явно 520 е твоя автомобил.
И аз така си помислих, но не съм на "ти" с техническата част по автомобилите, а и BMW до сега не съм карал.