Днес поръчах чисто нов 520xd (F10)

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Re: Днес поръчах чисто нов 520xd (F10)

Мнение от MadChicken » 05 Фев 2015, 22:46

Малък двигател с екстри като ел. щори и мултифункционално арматурно табло (особено 6WB) не ми звучи много логично. За мен по-голям двигател, спортни/комфортни седалки и навигация запазват стойността на BMW-тата от този клас...
А забравих - за България и М паркета е много вървежен :mhihi:

Сравнен с Шкодилака ще се почувстваш като в космически кораб.

Общо взето ЧЕСТИТО за новата придобивка!
Only dead fish follow the stream...

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 06 Фев 2015, 0:20

и да я нащракаш да я видим като я вземеш! :lalala:
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 06 Фев 2015, 13:46

wesko написа:И аз много искам спортните седалки 481 (1255 лв), но искат и кожен салон ~4 к още. Едно че отива вече над 5к, друго че кожата ме дразни през лятото. Вкъщи на кожения дивен винаги избягвам допира кожа с кожа. А текстила на БМВ е доста добро като изработка.

Та или ще ръсна още 5к за тая екстра, или още 3к за LED светлините (LED-a е 4к, но махам Sighta за 1к поненежа LED-a си идва с него).

Та кажете какво мислите :dunno:

При такова положение аз бих взел LED-а, въпреки че връщайки се на това кое колко се ползва - седалките ще са нон стоп, светлините само през нощта, но тогава си трябва най-много комфорт според мен, особенно за по-дълъг път, който неизменно минава малко и през нощ ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 06 Фев 2015, 14:15

Колега,
въпросът с екстрите е МНОГО индивидуално решение!
при БМВ каквото и да поръчаш като екстра от една страна винаги ще си доволен от автомобила, а същевременно винаги ще има някоя екстра, която ще мсилиш, че ти липсва или пък ще решиш, че е било по-удачно друг двигател(по-мощен или да смениш безнин/дизел) или ще излезе цялостен фейслифт или ще има възможност за комбиниране на двигател с трансмисия и екстри, които преди не е можело или просто ще има цвят, който преди е бил само за М-пакет, а сега може и за другите версии и т.н. и т.н Но това ще са само хубави ядове :lol:
Преди няколко години бяхме във филма с "хубавата музика" - и естветвено минахме от базова, на Хах-Фай, а накрая се реши, че ще е най-скъпата - Харман-Кардон и всичко беше о.к., но година след това се появи опцията за Банг и Олуфсен :lol:
Чисто практически горещо ти препоръчвам да огледаш екстрите на наличните модели на БМВ 5-та серия в Шоурума на БМВ (или по-точно под шоурума в мазето има поне 5-6 петици), както и Премиум Селекшъна отсреща, за да усетиш на място дали няма нещо, което ти се струва много важно за теб!
Ако лично аз те съветвах - кожата+спортни седалки е задължителна, а ЛЕД е изключително безмислено и то не, че нещо им има на ЛЕД, а просто серийния КСЕНОН е уникален и при реална експлоатация няма много плюсове за ЛЕД.
А за колегата, който му се вижда "малък" двигателя, да огледа техн. характериситки и да види, че като динамика се доближават до 530 д от предни поколения, а разхода е като на 120 д. Да не говорим, че е Х-драйв...
И колега в заключение - автомобилът ще е страхотен, каквито и екстри да вземеш - не се "вталявай" много на тази тема :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320d Sport Line

Мнение от TurboDieselComby » 06 Фев 2015, 14:54

Даже гледам става дума за LED фарове за мъгла!

А не видях да е сложена Автоматична скоростна кутия.

Аз бих ги подредил така пък докъдето стигне бюджета:

Автомат, Адаптивно окачване, спортни седалки (ако останат пари и комфортни може), ксенони, кожен салон, стъклен покрив, доплащане за цвят, навигация ...... X-drive

А тези, само ако се чудя какво да правя тези пари:

2K2 - 18" Алуминиеви джанти тип V-spoke 328
5A1 - LED фарове за мъгла
3AP - Предно стъкло със сив слънцезащитен кант
415 - Електрическа щора на задното стъкло
416 - Ролкови щори

Ама едно отопление на седалки и волан са ми по смислени.

18ки с рън флет гуми, не мерси. 17ките са напълно достатъчни ако караш в БГ основно.

Вътрешно и странични огледала с автоматична функция против заслепяване - това може и без него - и защо да се затъмнява вътрешното ако ще си викаш щора!?
Аз бих викнал затъмнени всички стъкла, или за по-малко пари тук да ги затъмня после.

Не е лесно да избереш кое да не си викнеш :winky:

Legendary
Аватар

Мнение от MadChicken » 06 Фев 2015, 15:17

Не ми се вижда малък, колега - той си Е малък! И ако ще и 300кс да изкарат от 4-те цилиндъра, нали не се опитваш да убедиш някой, че е по-добър избор от 6 цилиндровия вариант, който и да е той.
Те и седма серия ще пускат с малолитражка, но това са си цифри в тефтерите на BMW, а не са в полза на клиента...
Пробвай после да продадеш двулитровия миксер да видим какво ще се случи.

П.С. Убеден съм че под твоя капак не се мъчат 4 цилиндъра :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 06 Фев 2015, 18:28

TurboDieselComby написа:Даже гледам става дума за LED фарове за мъгла!

А не видях да е сложена Автоматична скоростна кутия.

Аз бих ги подредил така пък докъдето стигне бюджета:

Автомат, Адаптивно окачване, спортни седалки (ако останат пари и комфортни може), ксенони, кожен салон, стъклен покрив, доплащане за цвят, навигация ...... X-drive

А тези, само ако се чудя какво да правя тези пари:

2K2 - 18" Алуминиеви джанти тип V-spoke 328
5A1 - LED фарове за мъгла
3AP - Предно стъкло със сив слънцезащитен кант
415 - Електрическа щора на задното стъкло
416 - Ролкови щори

Ама едно отопление на седалки и волан са ми по смислени.

18ки с рън флет гуми, не мерси. 17ките са напълно достатъчни ако караш в БГ основно.

Вътрешно и странични огледала с автоматична функция против заслепяване - това може и без него - и защо да се затъмнява вътрешното ако ще си викаш щора!?
Аз бих викнал затъмнени всички стъкла, или за по-малко пари тук да ги затъмня после.

Не е лесно да избереш кое да не си викнеш :winky:

Колега, автоматика е сериен при 520 Х-драйв, както и ксенон,стъклен покрив - само при комби и ГТ, при седаните си е шибедах и е безсмислено според мен за 2 к, а отопление на волана е супер. Ако сутрин карам малко, без да включвам парно си мие топло, защото освен волана друго реално не пипам :)
Иначе тази електрическа щора на задното стъкло ако някой ми каже за какво служи и помага ще съм много благодарен да ми каже :mrgreen:
Едно време знам, че беше много гъзраско на Лада и Москвич да имаш щора, макар и не електрическа :mrgreen:

Потребител
Аватар

Мнение от wesko » 06 Фев 2015, 22:33

Виждам че голяма дискусия стана с моята нова кола :D Това само ме радва, благодаря на всички :bowdown:

Ето и отговори на някои въпр
> Иначе тази електрическа щора на задното стъкло ако някой ми каже за какво служи и помага ще съм много благодарен да ми каже :mrgreen:

Така - аз имам друг въпрос: някой возил ли е малко дете отзад и лепил ли е всякакви шантави изобретения за да направи сянка? Така - за тази цел поръчах 416 Ролкови щори - тези са на страничните стъкла. И заедно с тях идва като бонус гъзарската щора отзад позната от Лада и Москвич :mhihi: Нещо като безплатен обяд...

За автоматичното затъмняване на огледалата - и то идва като бонус от пакет ZP5 Advantage. Този пакет включва и прибирането на страничните уши / огледалата. Така че затъмняването пак е натресено без да го искам. Но ако поръчам само каквото искам от ZP5, излиза по-скъпо отколкото целия пакет.

За Мултифункционалното арматурно табло - е извинявай MadChicken, но това е нещо, което гледаш нон-стоп. Кефи ме как се сменят цветовете при различните режими, кефи ме как цифрово се чертаят стрелките. Ето това ми доставя удоволствието :driving:

Но за двигателите MadChicken е прав. Направих следната лесна справка в mobile.bg:

- 520 diesel след 2010: 19 обяви
- 530 diesel след 2010: 77 обяви

Но някак си не знам дали това оправдава разликата от 15к между двата двигателя. Като сложим и разликата в разхода на гориво вече става доста дебело. Но нека видим за каква разлика става въпрос: 190 срещу 258 коня. Така, със сигурност този който си взима 258 коня, че и повече, определено има много различни изисквания от преживяването с колата. Аз обаче не съм фен на мощните коли - поне засега 8) , но след 5-6 години като стане време да сменям колата може пък да тръгна да търся предизвикателството на мощната кола. В момента съм убеден, че с 190 коня ще успея да "издухам" (в кавички понеже не съм човек, който ще го прави) 90% от колите по нашите пътища. Така че това напълно ми доставя удоволствието от каране на чисто ново BMW, че то и 5-ца :winky:

Иначе за LED headligths - разубедих се. Но кажете за кожения салон и спортните седалки - заслужават ли си 5-те К, а?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 06 Фев 2015, 22:46

Всеки си има лични предпочитания - аз съм от феновете на М волан с пера или цял М - пакет и отопление седалки.Ако колата се държа в гараж,отопление волан не е необходим,а и на мен се потят ръцете доста често - но виж за жена шофьор е направо задължителна екстра :mhihi: .Ел.щорите е най-безсмислената опция,която аз маркирах при поръчката на моят автомобил,но ако човек има малки деца положението се сменя на 360градуса :!:
Един от колегите спомена,че може да се пропусне авт.затъмняване на огледалата - "гадовете" са го сложили удобно в пакет за над 1000лв с авт.прибиране на огледалата и затова повечето хора я поръчват...
п.п.някой по-горе попита за отстъпката,всеки дилър може да направи различна отстъпка - затова например доста софиянци си купуват нови автомобили през Мкар или Бова Кар (друг е въпросът,че ТИМ са собственици на половината дилъри в Бг и няма толкова опции като преди,но и сега отстъпките като че ли са по-големи).Процентната отстъпка се калкулира след крайната цена през конфигуратора,а не при базовата+екстрите!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 06 Фев 2015, 23:11

Субективно мнение, ако поръчвах точно 520d:

Сложи хедъп дисплей и махни мултиф. табло. Като имаш хедъп, изобщо няма да поглеждаш таблото.
Сложи по-добри седалки - ако не са кожени може и без подгряване. Това е кола за дълъг път и седалките са важни.
Махни всички щори, по-натам може да се сложи фолио за 200лв.
Махни 3AP - Предно стъкло със сив слънцезащитен кант - като слагаш фолиото, ще ти добавят тази лента за 20лв.
Махни лед фаровете за мъгла/ако се доплащат/.

Добави динамични амортисьори, защото това променя цялото усещане от колата.

Проучи Интернет опцията дали работи в БГ, че за последно имаше проблеми някакви.
Цветът е въпрос на вкус, но бялото неметалик е без пари и е актуално в момента.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 07 Фев 2015, 19:11

Колега, возя деца всекидневно и за страничните щори си абсолютно прав, но тав задната гъзарската се чудех за какво е..А приказките за слаби/силни двигатели са предрасъдаци...Който е карал 184 /190 коньово х-драйв, автоматик е останал супер доволен.То вече и на Х5 го има тоя 4-цил дизел и дори на този камион си е супер.Относно Хед-ъп дисплей-бях го пропуснал-наистина супер екстра, обаче не знам дали не изисква поръчване на още няколко екстри, за да го поръчаш.

Legendary
Аватар

Мнение от MadChicken » 07 Фев 2015, 19:35

Взимам си думите назад тогава ...

Винаги съм си мислел, че шофьора ТРЯБВА да гледа основно пътя, т.е. през предното стъкло, а не арматурното табло (то затова е измислен и хедъп-а). Несъмнено е супер гъзария и радва анимираното табло, но не е must have когато парите са основен фактор.

Предрасъдъци или не: 2l + 4x4 + AT != супер доволен
което пък означава че ти явно не караш 3 и нагоре литрово и поне 6 цилиндрово BMW или се правиш на интересен.

X5 с 4 цилиндъра е ОГРОМНО недоразумение и недопустим компромис :banghead:

Потребител
Аватар

Мнение от wesko » 07 Фев 2015, 20:16

Колеги, кажете какво мислите за Динамичния контрол на амортисьорите / Dynamic Damper Control (223). Както се оказа, Adaptive Drive не се предлага за 520d, но има ли смисъл от DDC? Ако има някой който е карал със и без него ще се радвам да сподели. Ще "спаси" ли колата по родните дупки или по-скоро ще осигури повече стабилност на път със завои?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 09 Фев 2015, 13:48

wesko написа:Колеги, кажете какво мислите за Динамичния контрол на амортисьорите / Dynamic Damper Control (223). Както се оказа, Adaptive Drive не се предлага за 520d, но има ли смисъл от DDC? Ако има някой който е карал със и без него ще се радвам да сподели. Ще "спаси" ли колата по родните дупки или по-скоро ще осигури повече стабилност на път със завои?

Колега няколко пъти го пиша, ТОВА Е ПЪРВАТА ЕКСТРА, която ВСЕКИ трябва да поръча, за което и да е БМВ 2013 г. + !!! Всеки, който е карал със и без, знае за какво става въпрос :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 09 Фев 2015, 13:53

MadChicken написа:......
Предрасъдъци или не: 2l + 4x4 + AT != супер доволен
което пък означава че ти явно не караш 3 и нагоре литрово и поне 6 цилиндрово BMW или се правиш на интересен.

X5 с 4 цилиндъра е ОГРОМНО недоразумение и недопустим компромис :banghead:

Колега, карам 4 -, 6- и 8- цилиндрово :D Изборът на двигател е важен спрямо употребата на автомобила, а не спрямо какъв модел е. То затова има по 20 варианта моторизация. Колегата ще кара спокойно и ще си вози децата - 190 к.с., ускорение 0-100 за ок. 8 сек, V макс ок.210 км/ч - повече от достатъчно (ако ще и на Х5 да е ). Ако взима спортно купе или кабрио - нямаше да са.

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11