Мнение за обява/конкретен автомобил

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от adovet » 16 Дек 2015, 19:52

Тази дето я гледах като нова е купувана за 138600

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 16 Дек 2015, 19:52

Моя грешка, фейсова е :) Погледнах само първите 2 снимки на телефона. Принципно се познава по фаровете (pre-LCI са с ЛЕД мигачи, отделно LED фаровете са опция), навигацията (CIC vs NBT - с различни контролери са), стоповете (но там единствено от много близо можеш да направиш разлика). Изглежда спортния волан също е опция...
Последна промяна Cinder на 16 Дек 2015, 19:57, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 16 Дек 2015, 19:57

Cinder написа:Моя грешка, фейсова е :) Погледнах само първите 2 снимки на телефона. Принципно се познава по фаровете (pre-LCI са с ЛЕД мигачи), навигацията (CIC vs NBT - с различни контролери са), стоповете (но там единствено от много близо можеш да направиш разлика). Изглежда спортния волан също е опция.

Демек на LCI мигачите на фаровете не са LED, а са с обикновени крушки така ли?
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 16 Дек 2015, 19:58

Мисля, че да. Бях чел някъде тема, в която плюеха LCI ксенон фаровете, най-вече заради мигачите.

edit: дам, така изглежда - https://www.youtube.com/watch?v=hmnW5iaLA4U

тъжно :|
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 16 Дек 2015, 20:15

Огромен регрес от страна на БМВ, всичко живо минава на LED, а ние се връщаме с 10г. назад... :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 16 Дек 2015, 20:56

Е ако си платиш достатъчно имаш и лед мигачи.
https://www.youtube.com/watch?v=N3nYor4Gjb0

Ето го и pre LCI:
https://www.youtube.com/watch?v=4gbO-8fgBxg

От бмв с години си играят с лед-овете, и ги слагат на LCI в стоповете дори, все едно е голямото нещо.
На пример: стопове е90-не->лци-да->ф30 не-> лци-да.

Ужас. Какво се оказва, че ако искаш да упгрейднеш фаровете трябва да сложиш по-стари, ако не ти се дават 10 15к за лед :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 16 Дек 2015, 21:33

Пилев написа:Е ако си платиш достатъчно имаш и лед мигачи.
https://www.youtube.com/watch?v=N3nYor4Gjb0

Ето го и pre LCI:
https://www.youtube.com/watch?v=4gbO-8fgBxg

От бмв с години си играят с лед-овете, и ги слагат на LCI в стоповете дори, все едно е голямото нещо.
На пример: стопове е90-не->лци-да->ф30 не-> лци-да.

Ужас. Какво се оказва, че ако искаш да упгрейднеш фаровете трябва да сложиш по-стари, ако не ти се дават 10 15к за лед :shock:

Лично на мен повече ми харесва стария стоп при Touring. Новият фар с ксенон където мигача не е LED не си го обеснявам логически, след като при стария е със LED мигач... Може би при LCI вече няма фар без ксенон, с който съм аз и също съм с такъв мигач (като по-ефтино решение)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 16 Дек 2015, 22:38

Колеги, леко оффтопик, но понеже търсим 5-ца с много екстри за мой близък и установяваме, че почти няма екземпляри с кожено табло(шито). Е многи евтино стои с тая пластмасирия отгоре... И Ауди и Мерц+ половината японци и разни псевдо премиуми имат. Та на вас това прави ли впечатление или ние нещо се вталяваме...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 16 Дек 2015, 22:41

Koliu написа:Колеги, леко оффтопик, но понеже търсим 5-ца с много екстри за мой близък и установяваме, че почти няма екземпляри с кожено табло(шито). Е многи евтино стои с тая пластмасирия отгоре... И Ауди и Мерц+ половината японци и разни псевдо премиуми имат. Та на вас това прави ли впечатление или ние нещо се вталяваме...

Колега вземате я и след това във Vilner, там ще я направят както искате :D :D

Потребител
Аватар
Кара: 520D F10

530D/ 2012-13г.

Мнение от AbitpoweR » 17 Дек 2015, 5:33

Здравейте колеги!

Имам въпроси които не намирам във форума за този модел F10/ 530D/ 2012-13г. смятам да купя такъв на около 150-180к км.
1.Проблемите с препоръчително бързата смяна на вериги отстранен ли е, сравнение с моделите 2010-12 за които четох във форума?
2.Прибиращите се огледала като базово оборудване ли идват или екстра, ако е екстра как се казва на Анг.?
3.М - спорт пакета какво включва?

А. Ако съм разбрал правилно, предна броня, задна лайсна на багажника, предни луксозни седалки и буквата "м" разхвърлена из купето?
Б. М- седалките по удобни ли са от базовите или просто е екстрата с удължаване на подложката под краката?
В. Единствено което ме впечатлява и ме блазни са седалките, заради повечето време което ще прекарвам в автомобила и от там удобството, но пък разликата в този "М" пакет е грубо 5500€ оправдават ли ги тези седалки според вас?

4. Не мога да си обясня как точно работи start/stop/auto бутона?
А. Когато спреш автомобила и бутона е на auto" мотора изгася и като подадеш газ се включва или нищо общо?
Б. Логично го свързвам това auto-start/stop с както казах в точка А, ако е така имали лаг при включването на двигател. Полезно ли е големи задръствания, светофари и тн...
В. Придържам се все още на точка А, в този случай при изгасен двигател в задръстване на трябвали двигателя да е на неутрална скорост?

Някакви препоръки, какво да внимавам с този модел преди да го купя (като пример при заводските болести на 550i )?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 17 Дек 2015, 8:56

Всичко е въпрос на поръчка. Хората масово не смятат тази екстра за нужна. Между другото колко пък Е класи или а6-ци си видял с кожено табло? Да не говорим за лексус или дори инфинити. При мерцедес само ЦЛС има, но там пък нямат дори вакум на вратите като опция (нещо, което мерцедес първи внедриха)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 17 Дек 2015, 10:03

stasko5 написа:Всичко е въпрос на поръчка. Хората масово не смятат тази екстра за нужна. Между другото колко пък Е класи или а6-ци си видял с кожено табло? Да не говорим за лексус или дори инфинити. При мерцедес само ЦЛС има, но там пък нямат дори вакум на вратите като опция (нещо, което мерцедес първи внедриха)

Ами около 90% от А6 и Е клас, които гледаме(както казах търсим да е с много екстри) я имат, а при 5-цата досега само на една попаднахме.Лексус всички са с кожено табло...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 17 Дек 2015, 10:19

Koliu написа:
stasko5 написа:Всичко е въпрос на поръчка. Хората масово не смятат тази екстра за нужна. Между другото колко пък Е класи или а6-ци си видял с кожено табло? Да не говорим за лексус или дори инфинити. При мерцедес само ЦЛС има, но там пък нямат дори вакум на вратите като опция (нещо, което мерцедес първи внедриха)

Ами около 90% от А6 и Е клас, които гледаме(както казах търсим да е с много екстри) я имат, а при 5-цата досега само на една попаднахме.Лексус всички са с кожено табло...

Това кожено табло мисля, че е само при Individual. Аз лично не намирам тази "екстра" като нещо много важно и специално, но това всъщност е въпрос на вкус.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 17 Дек 2015, 10:33

tihomair написа:
Koliu написа:

Това кожено табло мисля, че е само при Individual. Аз лично не намирам тази "екстра" като нещо много важно и специално, но това всъщност е въпрос на вкус.

Колега, прав си принципно, но просто като имаш на едната кола и привикваш на хубавото и после другите ти изглеждат някак постни...
То навремето като почвах да правя секс не бяхме и и чували за свирки и др. екстри, но като видях какво е- сега класически секс без други екстри не признавам

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 17 Дек 2015, 14:12

Аз наистина много коли гледах и аз търсех с повече екстри, но Е класа или а6 или а7 само 1 а6 с-лайн фейслифт видях с кожено табло. Но може би за 7-8 месеца са се променили нещата и вече внасят и от другите модели по-специални. Иначе мен от 6-цата много ме кефи коженото табло, но никога не ми е било цел. Виждал съм и на една ф30-ка уникална, но я изпуснах. Иначе както каза колегата с хубавото се свиква. И аз никога не съм очаквал подгряването на волана да е толкова кеф или да ползвам нощното виждане, или комфортния достъп и автоматичното отваряне и затваряне на багажника(дори с крак), или системите за мъртва зона, или системата за сблъсък, която между другото на 2 пъти ми помогна, или изпращането на локация към картата от телефона ми, или интернет уиджетите, или това, че картата има стрийт вю около точката, която евентуално търся, и още много неща. Просто веднъж като вдигнеш мерника после е трудно.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11