Висок разход на гориво n47
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Здравейте, колата харчи над 7 литра на 100км извънградско с нормално каране (2к оборота, 110-115 на 6-та). Погледнах я с диагностика и както ме съмняваше изкочи грешка за замърсен яко дпф и няколко други:
25c800 - sensor drift outside of tolerance
278600 - air temperature sensor
245700 - particulate filter system, heaviliy loaded
255b00 - exhaust gas reciculation control closed too far
272e00 - exhaust gas reciculation valve defective near closed position
Колата е 2ка дизел, 2011, 184кс. Бихте ли ми дали съвет?
25c800 - sensor drift outside of tolerance
278600 - air temperature sensor
245700 - particulate filter system, heaviliy loaded
255b00 - exhaust gas reciculation control closed too far
272e00 - exhaust gas reciculation valve defective near closed position
Колата е 2ка дизел, 2011, 184кс. Бихте ли ми дали съвет?
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Re: Висок разход на гориво n47
Сменяш температурния датчик (с оригинален) сваляш и чистиш EGR -ако не помогне нов .DPF вероятно е задръстен ,може да се опита регенерация за прочистване но съм скептичен .Успех
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Напълни я до горе и с нафта, карай 600-700 км. и зареди пак до горе.
Виж реалния разход по този начин. С тези грешки показанията на борд компютъра са нереални.
DPF-а и EGR-а долу за инспекция и почистване
Всички грешки се инспектират една по една.
Виж реалния разход по този начин. С тези грешки показанията на борд компютъра са нереални.
DPF-а и EGR-а долу за инспекция и почистване
Всички грешки се инспектират една по една.
Аз я карах над 500км вече не гледам разхода на компютъра а колко слагам. Днес направо ми даде грешка на дисплея на навито drivetrain нещо си, прочетох я пак и изкочиха още грешки за егр, та определено е за сваляне и чистене, въпроса ми е за дпф-а дали да не го махна, тъй като предния собтсвеник карал основно градско и каза че г/д редовно го чистил но според мен е просто отишъл. Ако го махна и по-късно реша да поставя друг, може ли да стане лесно това?
Пробвай да го изчистиш, има разни места които го чистят, мисля доста успешно. Ако не е стопен, би трябвало да стане. Ама не регенерация през диагностиката, а сваляне и чистене с химия.
- Alben
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears
Здравейте.
Да споделя и аз.
При мен с четири човека, багаж и климатик, спазване на ограниченията , по компютър 6,9 л., на колонка 5,6 л.(засичал съм го 2-3 пъти).
Да споделя и аз.
При мен с четири човека, багаж и климатик, спазване на ограниченията , по компютър 6,9 л., на колонка 5,6 л.(засичал съм го 2-3 пъти).
Днес отворих егр-а, имаше сиг 1-2 см мръсотия, но изглежда да се движи добре, не ми остана време да го почистя та утре ще го видя. Ще видя да изолирам и вихровите ама нещо не мога да намеря правилната тапа в нета. Уговорих се да ми погледнат и дпф-а след няколко дни и после ще тествам пак.
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Колега, ДПФ-а рядко е талкова заминал, че да се налага махане. Проблемите обикновено са другаде, просто там е капризно и излиза наяве. Оправи си другите неща и чак тогава пипай ДПФ, защото иначе като мен ще те излъжат да го махнеш и да ти вземат парите, после ще си отстраниш и реалните проблеми. Успех!
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
Ами днес ще почистя егр и ще затапя вихровите, също смятам да сменя четките на алтернатора че ми дава грешки за напрежението а акумулатора мисля, че е нов. Дпф-а другата седмица отивам да го видят, но мисля да го махна, стария собственик я е карал градско основно и каза че през месец/два давал пари да го чистят, та мисля че си е заминал не знам? Освен като се отвори ще си покаже.
Сега видях че егр е свързан със 2 маркуча за охлаждане, може ли някой да сподели дали трябва да ги махна или мога да го почистя на място, и ако ги махна после как да обезвъздушя системата? Не съм сигурен но двигателя май е с механична водна помпа и процедурата със педала на газта за 10 секунди няма да работи май
едит:толкова беше затлачен егр-а че едвам го извадих дори без маркучите, дори е напукан яко, сега ще взимам нов и явно ще трябва да се обезвъздушава
едит:толкова беше затлачен егр-а че едвам го извадих дори без маркучите, дори е напукан яко, сега ще взимам нов и явно ще трябва да се обезвъздушава
Колега, защо не провериш по VIN дали случайно колата ти не влиза кампанията за подмяна на EGR клапана и охладителя му?
Не съм сигурен от кои години са засегнати, но не ти пречи да видиш.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не съм сигурен от кои години са засегнати, но не ти пречи да видиш.
Ами аз вече го свалих, та не знам дали ще я приемат така? Иначе как става това с проверката?
пс: Четох в нета, явно след като влезне въздух в системата трябва да ходя сега специално на вакуум вливане.
пс: Четох в нета, явно след като влезне въздух в системата трябва да ходя сега специално на вакуум вливане.
Разкачен няма да стане. Иначе, звъниш на някои от дилърите или пробвай тук онлайн:
https://www.bmwofreading.com/bmw-recalls/
https://www.bmwofreading.com/bmw-recalls/
Смених в крайна сметка егр с оригинален, ходих да сложат нов антифриз, на прибиране алтернатора сгъна, та сега се занимавам с него. Да попитам и друг въпрос, махнах вихровите клапи - бяха много замърсени и не се движеха, само че в интернет дават да се маха всичко пръта и пластмасите, а аз имам този дизайн:
11617812938
Като цяло пръта не може да се махне, та го оставих ътре закачен за актуатора, тъкмо да не слагам и тапа. Дали е окей така според вас?
11617812938
Като цяло пръта не може да се махне, та го оставих ътре закачен за актуатора, тъкмо да не слагам и тапа. Дали е окей така според вас?
Не знам защо ги махаш клапите. Ако не се лъжа в тези ревизия на N47 клапите може да се купят като отделна оригинална част, т.е. не са заедно с колектора, както на N57, a и са евтини. Сменяш с нови и си готов.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2