Някой да сподели впечатления за 550i (408 HP)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Някой да сподели впечатления за 550i (408 HP)
Здравейте колеги,
Интересува ме дали някой колега от форума притежава или употребява такъв екземпляр , а именно 550i...
Този разход (15.4) дали ще е верен за София?!
Fuel consumption combined: 10.4 l/100 km
Fuel consumption (urban): 15.4 l/100 km
Fuel consumption (extra-urban): 7.5 l/100 km
Интересува ме дали някой колега от форума притежава или употребява такъв екземпляр , а именно 550i...

Този разход (15.4) дали ще е верен за София?!

Fuel consumption combined: 10.4 l/100 km
Fuel consumption (urban): 15.4 l/100 km
Fuel consumption (extra-urban): 7.5 l/100 km
Re: Някой да сподели впечатления за 550i (408 HP)
дали този, който си купува такава кола го интересува разхода?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
мечтата ми е Служебна 7-ца с 5 литров дългата база Черна уникално красив автомобил... Возил съм се във е60 550 Комби и от тогава моята 2,8 ца ми изглежда като на сестра ми Туингото 1.1
Бях я помолил да го покарам него около седмица после за да ми се струва моята по -добра...
Уникален звук ,не ти трябва радио или жена до теб а за динамиката няма какво да кажа хем беше комби....

Бях я помолил да го покарам него около седмица после за да ми се струва моята по -добра...
Уникален звук ,не ти трябва радио или жена до теб а за динамиката няма какво да кажа хем беше комби....
- scaramush2010
- Потребител
-
Имат проблем с дюзите , промиват цилиндрите с бензин и води до големи поразии трябва да се провери дали са сменяни с подобрените .
- ICE
- Ледения
-
@2bar написа:дали този, който си купува такава кола го интересува разхода?
Колега,
Мен лично много ме интересува, иначе нямаше да питам. Не схващам какво искаш да кажеш с твоя пост, но явно няма да е свързано с темата.
Колега, баш по темата е.
Че разхода няма да е толкова е ясно, че ще е повече също е ясно.
Само не мога да разбера разход на гориво и топ мотор по отношение на мощност на едно място. Както са казали хората - кеф, цена няма.
Че разхода няма да е толкова е ясно, че ще е повече също е ясно.
Само не мога да разбера разход на гориво и топ мотор по отношение на мощност на едно място. Както са казали хората - кеф, цена няма.
- ICE
- Ледения
-
Напълно си прав - "Кеф цена няма!", но това не означава, че трябва да сме като слепи в тъмното!
Все пак съм притежавал Е60 550i, и пак се интересувам, колкото и да е непонятно за теб...
Успех!

Все пак съм притежавал Е60 550i, и пак се интересувам, колкото и да е непонятно за теб...
Успех!

Тези дето не се интересуват от разхода на 4.8 литра бензин са такива които ги гледат само на картинки тези коли. Разхода е най-важен в при избора на този двигател, всичко друго е ясно. Един такъв автомобил за 200 хил км ще изгори гориво за около 100 бона. това е 2/3 от цената на автомобила.
Tool - Fear Inoculum
Просто такива коли в нормалните държави се карат от хора, на които им е през оная работа за разхода. След като си го извадил голям да си купиш такава кола, значи ще можеш и да я зареждаш без да те притеснява, колко струва. Същата работа е и с яденето - като искаш мръвка - струва пари.
Друг е и момента, че на колите с такива големи мотори никой не върти толкова много км., защото просто не си струва. И разхода на бензин далеч не е най - важното перо при такива абтомобили - има много други неща, които са по - важни - каско, обслужване и т.н.
Лично аз, така ги виждам нещата.
Друг е и момента, че на колите с такива големи мотори никой не върти толкова много км., защото просто не си струва. И разхода на бензин далеч не е най - важното перо при такива абтомобили - има много други неща, които са по - важни - каско, обслужване и т.н.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
15 минимум ще ти е средния разход и според мен това не харчи по-малко от Е60.
За мен недостатъци са, че се накланя гадно по завоите и воланът е доста безчувствен. Моторът се води проблемен до определена година, трябва да си провериш докога точно.
Като цяло колата е супер и е наблегнато повече на комфорта.
За мен недостатъци са, че се накланя гадно по завоите и воланът е доста безчувствен. Моторът се води проблемен до определена година, трябва да си провериш докога точно.
Като цяло колата е супер и е наблегнато повече на комфорта.
I love the sound of V8 in the morning...
- ICE
- Ледения
-
Много на място казано!!!Emooo написа:Тези дето не се интересуват от разхода на 4.8 литра бензин са такива които ги гледат само на картинки тези коли. Разхода е най-важен в при избора на този двигател, всичко друго е ясно. Един такъв автомобил за 200 хил км ще изгори гориво за около 100 бона. това е 2/3 от цената на автомобила.

Като го вадиш голям, ще си купуш Lambo, Bently, Pagani Zonda и други такива. За мръвката така казваш значи... ОК, ама има телешно за 15лв и аржентинско за 60лв. Та и тук грешиш!!! Не е само пица - мръвка (черно-бяло)!!!@2bar написа:Просто такива коли в нормалните държави се карат от хора, на които им е през оная работа за разхода. След като си го извадил голям да си купиш такава кола, значи ще можеш и да я зареждаш без да те притеснява, колко струва. Същата работа е и с яденето - като искаш мръвка - струва пари.

Напротив! Остаряла ти е информацията. Да така беше преди 10 години. Сега погледни в mobile.de масово са с пробег м/у 100к и 150к., а само на 2-2,5 години. Има и изключения, разбира се!@2bar написа:Друг е и момента, че на колите с такива големи мотори никой не върти толкова много км., защото просто не си струва. И разхода на бензин далеч не е най - важното перо при такива абтомобили - има много други неща, които са по - важни - каско, обслужване и т.н.

Би трябвало да са го намалили в сравнение с Е60. Все пак е турбиниран, а този на Е60 е атмосферен!msi200 написа:15 минимум ще ти е средния разход и според мен това не харчи по-малко от Е60.

Не мисля, че ако е с адаптивното окачване, това което споделяш с нас ще се случи. Вероятно това важи за тези коли с нормалното окачване (което пък е мега евтино за поддръжка, сравнено с адаптивното, за което писах).msi200 написа:За мен недостатъци са, че се накланя гадно по завоите и воланът е доста безчувствен.
msi200 написа:Моторът се води проблемен до определена година, трябва да си провериш докога точно.

Хм, интересно твърдение. Смятам, че от "цивилните" F10-ки, 550и ще е най-спортно ориентираната от цялата гама бензинови мотори (имам предвид без М5). Говоря от предишен опит с Е60 550и. Но това предстои да се докаже за F10-ката.msi200 написа:Като цяло колата е супер и е наблегнато повече на комфорта.
Благодаря на всички отзовали се. Надявам се да напишете още интересни неща и темата да стане полезна за следващите ползватели на N63B44!

За да се избегне накланяне по завоите е достатъчно dynamic drive. Все пак това му е основната идея. Така хем имаш евтино окачване, хем колата не се лашка. Адаптивното окачване заостря ефекта допълнително и придава още по-спортно усещане когато пожелаеш.
Разхода на гориво, реално ти се пада най-голямото перо. Не виждам причина колегата да не се интересува от него.
Разхода на гориво, реално ти се пада най-голямото перо. Не виждам причина колегата да не се интересува от него.
@2bar написа:Просто такива коли в нормалните държави се карат от хора, на които им е през оная работа за разхода. След като си го извадил голям да си купиш такава кола, значи ще можеш и да я зареждаш без да те притеснява, колко струва. Същата работа е и с яденето - като искаш мръвка - струва пари.
Всъщност не е така. За да станеш богат трябва да си правиш сметката. Тези за които говориш са от типа мутра, които са крали пари и не са ги изкарвали. Има и много малък процент хипер богати, които не си броят парите но те не пишат в форуми и не карат такъв нисък клас автомобил. Аз също искам е60 550и не ме бърка нито данъци и застраховки или цената на колата ами разхода само. Забелязал съм, че тези приказки, че разхода нямал значение щом искаш голям двигател всъщност ги говорят хора, които изкарват много малко пари и не си дават сметка, че дори тези които изкарват повече пари от тях всъщност имат ограничени възможности. Не знам защо си мислите, че ако човек изкарва 4000-5000 бона на месец и може спокойно да си вземе 550и би искал да хвърлят 800лв месец за гориво. Ако примерно тази цена е 3 пъти по-малко и аз щях да карам 550и без да се замислям.
Tool - Fear Inoculum
Emooo написа:@2bar написа:Просто такива коли в нормалните държави се карат от хора, на които им е през оная работа за разхода. След като си го извадил голям да си купиш такава кола, значи ще можеш и да я зареждаш без да те притеснява, колко струва. Същата работа е и с яденето - като искаш мръвка - струва пари.
Всъщност не е така. За да станеш богат трябва да си правиш сметката. Тези за които говориш са от типа мутра, които са крали пари и не са ги изкарвали. Има и много малък процент хипер богати, които не си броят парите но те не пишат в форуми и не карат такъв нисък клас автомобил. Аз също искам е60 550и не ме бърка нито данъци и застраховки или цената на колата ами разхода само. Забелязал съм, че тези приказки, че разхода нямал значение щом искаш голям двигател всъщност ги говорят хора, които изкарват много малко пари и не си дават сметка, че дори тези които изкарват повече пари от тях всъщност имат ограничени възможности. Не знам защо си мислите, че ако човек изкарва 4000-5000 бона на месец и може спокойно да си вземе 550и би искал да хвърлят 800лв месец за гориво. Ако примерно тази цена е 3 пъти по-малко и аз щях да карам 550и без да се замислям.
Малко ала бала приказки са това, ама карай. К'во си забелязал и дали има нещо общо с действителността са малко различни работи.
Много ясно, че на такава кола не се гледа разхода на гориво. След като има и други мотори на същото купе а ти се хвърляш на най - големият, много ясно, че е смешно да си мислиш за разход. Като те притеснява разхода, си взимаш едно 2 литрово дизелче и спира да те притеснява разхода. С 4000 - 5000 лв. на месец най - добре да си направиш една снимка с този мотор и да приключиш с фантазиите. Като ги обърнеш са има, няма 2500€. Знаеш ли, какво карат хората с такъв доход? Обикновено нещо малко и икономично. И знаеш ли защо? Защото не са прости и не се изхвърлят. Всеки си прави сметката на парите.
Дори и менеджъри с доходи над 250 000€ си купуват за лични автомобили F10 или W212, ама с мотори около 3 литра. Ти ми говориш за някакви 30000€ на година и искаш 550и. Ми много ясно, че това не е твоята кола. То ако можеше всеки да кара (си позволи) такава кола, всички щяхме да сме богаташи.
Разхода на гориво...Ми, какво да кажем, като с една такава кола (ако наистина я вземеш за шоу) се започне смяна на гуми, дискове, накладки и т.н. К'во ще праиш? Започваме да търсим алтернативи и ние е страх да отидем до БМВ ли?
Едно е да можеш да си я купиш (макар, че пак е много относително, какво точно ще си купиш) друго е да можеш да си я позволиш. И тук е на повечето проблемът, че обикновено си купуват нещо, което не могат да си го позволят. И после се започва ходене по мъките и тъжно гледане.
Това, което пречи на повечето шофьори на такива коли (и БМВ и Мерцедес и М и АМГ) е, че с един резервоар не минават много и им е досадно да зареждат често. Това им е проблемът на такива собственици, е в нормалните държави там, където всеки си знае мястото.
В България явно нещата стоят по друг начин - нищо чудно и на собствениците на М да им пречи големият разход.
- ICE
- Ледения
-
@2bar написа:...
Колега, много негативизъм има в теб и не знам защо така... Както и да е.
Много съм резервиран към целия ти пост. Единствено се съгласявам с теб, ама на 1000%, за изказването ти по отношение на това, че на тези собственици им е МЕГА досадно да зареждат толкова често.

На 535d-то много ми допада, че с интелигентно каране мога да ида София-Бургас-Сл.Бряг и да се върна обратно до София САМО с един резервоар дизел (!!!). Това никога не ми се случвало с 550-ката (Е60). Затова пък никога няма да забравя първото ходене с нея до Бургас.

Но ще поживеем, пък да видим, ако е рекъл Господ.