Колко бързо ви потъмнява маслото на н57
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Колко бързо ви потъмнява маслото на н57
интересно ми е да споделите след колко хил км с н57 двигател ви потъмнява маслото на щеката. Моето в момента е на 6-7 месеца и 3000км и е доста потъмняло. Сменяно е в официалния представител/трябва да е бмв масло/. За съжаление не мога да знам дали след смяната цвета е бил светъл. Карано е предимно градско.
Битува мнение, пе доста ит официалните представители и на други марки си позволяват да не сменят маслото, а да поизточат и долеят, слагат евтини филтри у части.
Битува мнение, пе доста ит официалните представители и на други марки си позволяват да не сменят маслото, а да поизточат и долеят, слагат евтини филтри у части.
- E.5KOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-klasse, BlueTec, 2017
Re: Колко бързо ви потъмнява маслото на н57
Нужни са само 10-15 км. пробег след смяната и маслото става черно на всеки дизелов двигател. А относно това, че може да е частично сменено и долято, да имаш основание за размисъл. С този Long life живот на маслото в сервиза им е "чиста" съвеста, че няма да прецакат двигателя и в частност теб ако си отишъл на 10-12 хил. км. пробег и те само го долеят. Аз се наслушах на такива примери и започнах да си купувам масло и филтри от ebay.de и сам да си го сменям на 9-10 хил.км. Но пълно щастие няма, защотот така губя важна част от сервизната история на колата при дилъра на марката.
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
E.5KOV написа:Нужни са само 10-15 км. пробег след смяната и маслото става черно на всеки дизелов двигател.....
Не знам, но при мен трябват няколко стотин км да стане черно.....става въпрос за м57, но едва ли е от някакво значение това.
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Скоро с приятел се чудихме, защо на едната кола маслото на 8к беше доста по свежо(на цвят) , от другата с масло на 3к., като двете масла са на различна марка. Най вероятно има значение от марка , пробег на мотора , градско -извън градско, кое масло мие по-добре ,колко е мръсен самият мотор и.т.н. Ще ми бъде интересно да чуя мнения и на други колеги!
- n1k1to96
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 325d LCI - M57D30TÜ2
- Мечтае да кара: BMW ///M3 CSL e46
- Детайли за колата: Black Sapphire Metallic
OEM Style 270 (Summer setup)
OEM Style 277 ET20 (Winter setup)
Сегашната - Е90 325d M57 на реални 270к км - след 3000/3500км потъмнява
Старата - Е46 320d M47 на 250к км по километраж - след 5/10км потъмняваше (почти веднага)
Старата - Е46 320d M47 на 250к км по километраж - след 5/10км потъмняваше (почти веднага)
The Ultimate Driving Machine
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
При дизелови двигатели има много отпадни продукти и маслото, ако не стане черно до няколко стотин километра след смяната, означава, че то не изпълнява една от основните си функции да ги абсорбира и те започват да се отлагат по повърхностите на двигателя. След 6-7000км маслото почти е изчерпило присадките и характеристиките си, затова обикновенно при проблемни двигатели или при по-агресивно каране при тези километри се забелязва рязко вдигане на разхода на масло. След около 12000 км вече и филтъра не изпълнява работата си, обикновенно се забелязва, че е силно деформиран, което говори, че е запушен. Прословутия Long life на маслото, се отнася не за двигателя, а за DPF - маслото е специално създадено да бъде с ниско пепелно съдържание за коли с DPF, за да може живота на DPF да бъде съразмерен с живота на двигателя според възгледите на производителите.
6 мнения
• Страница 1 от 1