F10 дискове и накладки

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Re: F10 дискове и накладки

Мнение от Ивайло Димов » 16 Дек 2024, 22:39

Лагера ромоли когато хептен остане на сухо ,греста я нама.Луфта са първоначалните симптоми ,нали не очаквай толеранс няколко мм чак толкова няма да е .Точно на 3 и 9 ,6 и 12 при условие че си махнал супорта и си прихванал диска към главината с 5-те болта ...там луфт не трябва да има .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wdas » 17 Дек 2024, 7:34

Да махна (1 на схемата) от носачите или да махна целия държач (2 на схемата) ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wdas » 17 Дек 2024, 7:38

Забелязах вчера че и предния носач има леко сцепване в ръба на метала но луфта е същия като левия та не знам дали да го сменям да не е напразно отново. Той би трябвало да тропа и при спиране когато се мести тежестта напред. Прикачам снимка
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 17 Дек 2024, 8:21

Точно ,откачаш го ,провесваш с една тел на пружината да не седи под напрежение спирачния маркуч.И тестваш за луфт след като си пристегнал диска към главината с 5-те болта.Ако им луфт в лагера ще го усетиш веднага .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wdas » 17 Дек 2024, 8:37

Няма ли да е по-лесно леко да разтворя накладките и да направя същото нещо? Нали идеята е че апарата притиска накладките към диска което го стабилизира към колоната, което пречи да се види луфта в главината?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 17 Дек 2024, 8:43

Това също е вариант но ще трябва доста да ги отлепиш,а ако са нови ще имаш много малко разстояние.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wdas » 17 Дек 2024, 14:27

Натиснах накладките с отвертка да има малко място диска няма луфт но пък при движение напред и рязко назад имаше тропане което звучи като да е главина, но за тест направих същото и на другата гума и там след като натисна надкладките е същото. Този носач другия, който го показах е същия от другата страна леко сцепено но там няма шум и има същия лек луфт като десния... като цяло до никъде. Накрая ще се окаже тампон на двигателя или дпф-а вътре да трака не знам и аз

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 LCI 530xD
Мечтае да кара: Самолет
Детайли за колата: Убава йе. Има 4 колелета.

Мнение от mrwrong » 17 Дек 2024, 20:19

wdas написа:Забелязах вчера че и предния носач има леко сцепване в ръба на метала но луфта е същия като левия та не знам дали да го сменям да не е напразно отново. Той би трябвало да тропа и при спиране когато се мести тежестта напред. Прикачам снимка

Това нещо не трябва да изглежда така. Явно някой дето не разбира се е правил на майстор и е разгонил фамилията на предния тампон. Не виждам как може вече да извадиш тампона. Единствения ти вариант е да смениш целия преден носач. И един съвет. Когато правиш окачване се сменят нещата и от двете страни, дори и да ти изглездат здрави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wdas » 18 Дек 2024, 16:16

Да тези носачи ще ги смненя 2та догодина, просто в момента ме дразни че не мога два хана това тропане, колата звучи все едно никога не е поддържана като карам бавно... интересното е че отвън не се чува, един приятел ходи до колата да слуша и каза че абс нищо не се чува а пък аз вътре си го чувам доста отчетливо и е само когато мина предна дясна по неравност и то бавно

Предишна

Назад към F07/F10/F11