Общи въпроси преди закупуване на F10
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Общи въпроси преди закупуване на F10
Здравейте, насочил съм се към f10 дизел и предположих че 3ката ще е най оптималния ватиант за разход/надеждност, уви се зачетох в темата за проблеми и там няколко човека споделиха за доста сериозени ремонти от горивната помпа през дюзите, някои казваха и верига към 200к.
Тъй като все пак темата е стара реших да пусна и аз моите въпроси. Най-вече ме интересува като човек които иска поне 5-6 години кара автомобила, при закупуване какво да гледам и кои е така наи-здравия им двигател на F10 дизел? Ще поровя и в нета и по други форуми но виждам че и тук, както винаги, има доста адекватна информация.
Гледам че има доста обяви на окей цени се зачудих какво им е че да са на най-ниския край на предложенията, ако реша да ходя да гледам да знам за какво да се озъртам и естествено ще мина през сервиз тъй като са си сума пари.
Тъй като все пак темата е стара реших да пусна и аз моите въпроси. Най-вече ме интересува като човек които иска поне 5-6 години кара автомобила, при закупуване какво да гледам и кои е така наи-здравия им двигател на F10 дизел? Ще поровя и в нета и по други форуми но виждам че и тук, както винаги, има доста адекватна информация.
Гледам че има доста обяви на окей цени се зачудих какво им е че да са на най-ниския край на предложенията, ако реша да ходя да гледам да знам за какво да се озъртам и естествено ще мина през сервиз тъй като са си сума пари.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Re: Общи въпроси преди закупуване на F10
wdas написа:човек които иска поне 5-6 години кара автомобила
С 2 думи, ако вземеш от евтините, няма да караш, а ще ремонтираш 5-6 години
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Бивш собственик съм на 525Д 218кс.
Накратко: за мен е скъпа за поддръжка.
Обслужване на ангренажна верига и лагери, масло и т.н. от 2500лв нагоре като може да стигне 4500лв.
Зависи от сервиза, частите и т.н.
Дискове и накладки: според търговците на части трябва да се слагат само оригинални дискове. Т е. предни и задни дискове и накладки 2000+ лв в БМВ София.
Отделно тези коли са вече на години и много км и започва палитра от всякакви проблеми.
Лично мнение е че трябва да имате 6-10 000лв за ремонти, обслужване и изненади.
Накратко: за мен е скъпа за поддръжка.
Обслужване на ангренажна верига и лагери, масло и т.н. от 2500лв нагоре като може да стигне 4500лв.
Зависи от сервиза, частите и т.н.
Дискове и накладки: според търговците на части трябва да се слагат само оригинални дискове. Т е. предни и задни дискове и накладки 2000+ лв в БМВ София.
Отделно тези коли са вече на години и много км и започва палитра от всякакви проблеми.
Лично мнение е че трябва да имате 6-10 000лв за ремонти, обслужване и изненади.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Тая тема е поредната от типовете "не знам какво иска си купя, но го искам" или "не си купувай БМВ, по-добре Дачия защото ще го платиш да пъти" или "абе купи си чисто нова кола".
Човекът пита за нещо конкретно за гледане ако някой знае и кой дизел е надежден като последното е възможно само ако колата е била поддържана както трябва.
Човекът пита за нещо конкретно за гледане ако някой знае и кой дизел е надежден като последното е възможно само ако колата е била поддържана както трябва.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
С това "ако" отпадат всякакви препоръки. Гледа се, харесваш я много, кара се, проверява се моментното състояние, всичко трябва да е перфектно, а след това при всички случаи ще изникне нещо.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
6 мнения
• Страница 1 от 1