BMW F10 LCI

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин

BMW F10 LCI

Мнение от Roman 1 » 04 Фев 2013, 21:29

Вече сме в 2013 г. и очевидно краят на света е отложен, но фейслифтът на текущата петица не е.
Дааа, времето си тече и моментът на появата на LCI модела наближава.
Днес обаче едно нещо ми направи впечатление ето тук:
http://f10.5post.com/forums/showthread.php?t=798741
Появиха се данни за F10 518d !?!
Остава да видим дали е само блъф или онези там са ни подготвили нова маркетингова бомба?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X7

Re: BMW F10 LCI

Мнение от dpetrov » 15 Апр 2013, 21:12

Ето на какво се натъкнах днес:

5 Series GT LCI

Тъй като другия месец мисля да купувам такова - много се чудя дали да не изчакам малко ... Тогава цената на сегашното GT ще падне драстично (поне с 15-20%) пък и ако ще е гарга - да е рошава е записано в народопсихологията ни ... :-))

Какво мислите вие? Дали скоро може да се очаква да го пуснат на пазара? Не съм много запознат с тия трендове и не знам как работи това при БМВ. Знам само, че цикъла на 5та серия (и не само?) е 7 години, като на 4-тата обикновенно вадят фейслифт... Не знам дали и тук ще е така.

F07 535d
F07 530d
E60 530d

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dpetrov » 16 Апр 2013, 11:09

Ето още малко инфо по темата

Това, което ми стана интересно е тази част:

The first F10 5 Series Sedan and F07 5 Series GT LCI (facelift) update prototypes have now been spotted. This will facelift the entire 5 Series lineup, including the F10 sedan, F11 touring, F07 GT, and the F10 M5.

We have information which shows production for the F10 LCI as beginning in July 2013, with deliveries starting in August/September of 2013.

Което би било супер ако е така ... 1-2 месеца все ще издържа :mhihi:

F07 535d
F07 530d
E60 530d

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 16 Апр 2013, 11:34

А що си мислиш, че като тръгне в продажба фейслифтовия вариант, тези преди фейса ще вървят по две за лев? Няма такъв вариант.
Пресен пример с 3-та серия - F30 си се продава не от вчера, но читавите Е90-ки с екстри и на относително малко километри си държат яко цена. Справка - mobile.de
И така и трябва да бъде.
Нищо не чакай, ами избирай екземпляр и скачай смело. Колата е жестока.
Лично мнение.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dpetrov » 16 Апр 2013, 11:45

Далеч съм от мисълта, че цената им ще падне с 50%, но съм сигурен, че ще спадне поне с 10-15% (което са си едни £4-6к :-)) Още повече, че ако имам възможността да си взема LCI - why not? (още не съм решил дали да я взимам нова или аpproved) :-) Прав си за това, което казваш, че читавите модели с многото екстри и малко километри държат някаква цена, но тук почти всички коли, които гледам са такива (е, не са с много екстри, но имат всичко, което на мне ми трябва ;)). Вчера например бях на крачка да купя ето >> тази <<, но в последния момент се отказх и реших да изчакам малко ...
Другото което казваш за 3ките - ясно е, че 3та серия държи по-добре цената от колкото 5 или 7ма серия. Винаги е било така и винаги ще си бъде така. Причините са ясни :-)

Благодаря за отговорa все пак!

F07 535d
F07 530d
E60 530d

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dpetrov » 16 Апр 2013, 12:59

Още малко по темата:

From Car and Driver
March 2013: "The refreshed 5er won’t make its public debut until late this spring, but this is a first glimpse at the modified front end, which will be applied to both the sedan and the station-wagon models, although the latter will continue to be left off U.S. order sheets. (The high-roof 5-series Gran Turismo will get a face lift as well.) "

Worldcarfans
April 10, Adrian Padeanu: "the 5-series GT will likely be introduced this September in Frankfurt before going on sale in early 2014."

April 2, Adrian Padeanu: "The 2014 BMW 5-Series is scheduled to enter production in July"

March 18, Adrian Padeanu - "2014 BMW 5-Series facelift which will get its public debut on April 20 at 2013 AutoShanghai."

Feb 20- Michael Gauthier: "The 2014 BMW 5-Series could be unveiled at the Geneva Motor Show, before being launched later this spring."

Feb 16, Adrian Padeanu - "Expect an unveiling next week in Geneva or in April at 2013 Auto Shanghai."

Feb 8, Adrian Padeanu: "The BMW 5-Series Gran Turismo facelift should make its debut later this year at a major auto show before going on sale in 2014."

Jan 23 - Adrian Padeanu: "The 2014 BMW 5-Series facelift could be unveiled in March at the Geneva Motor Show and go on sale shortly after the event."

Nov 13 2012 - Adrian Padeanu: "The 2014 BMW 5-Series GT will most likely make its public debut in January at NAIAS in Detroit."

Left Lane News
March 20 - Ronan Glon : "More details about the facelifted 5-Series will be available in the weeks leading up to its official unveiling in China. It is expected to go on sale in the United States as a 2014 model before the end of the year."

Auto Evolution
March 11 - MIHNEA RADU : "Like perfectly synchronized German clockwork, BMW will start production of a refreshed 5 Series range of models in July 2013. "

F07 535d
F07 530d
E60 530d

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Roman 1 » 19 Май 2013, 9:58

Ето още малко за фейслифта на петичките:
http://f10.5post.com/forums/showthread.php?t=842217
Някои от промените, които на мен ми направиха впечатление:
- Xenon Adaptive headlights standard on all 5 Series models, while Adaptive LED Headlights optional;
- Side indicator lights are integrated into the exterior mirrors;
- New iDrive rotary controller with an integrated touchpad allows the input of characters for destinations, phone numbers, and other functions within the iDrive4.2 operating system;
- Luxury Line and Modern Line, in addition to the existing M Sport package;
- 550i receives V-8 with BMW TwinPower Turbo technology and BMW’s Valvetronic throttle-less intake technology, developing 445 horsepower...

Има и други, но с уговорката, че това са спецификации за пазара в САЩ, т.е. в ЕС и на други места по света стандартното/опционалното оборудване може да е малко по-различно.
В приложения линк има галерия със снимки.

Добавено - 20 Май 2013 г:
На сайта bmw.de е публикувана и ценовата листа на обновените петици. Според данните там, "бюджетното" 518d вече е факт. За сметка на това пък един от последните атмосферни мохикани - 530i слезе от сцената (няма го в ценовата листа)....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Roman 1 » 21 Яну 2014, 17:03

Гледам я фейслифнатата петица и нещо ме дразни в екстериора...
Каква е причината да се откажат от диодните мигачи?
След като и в F30 се върнаха към обикновените крушки, явно има нещо, но на мен това ми изглежда повече като регрес, от колкото като стъпка напред.
Наред с това, до сега фейслифта на повечето модели почти винаги е бил съпроводен и с подобрения по силовата установка (518d не го броим), за разлика от F10/11 LCI, при които май само 550i мръдна крачка напред. Всичко останало е пуснало котва на нивата от преди 2 и повече години.
Вмъкнаха някави "Luxury Line" и "Modern Line", които обаче ми намирисват повече на маркетингов тарикатлък за сегментиране на клиентелата и създаване на евтин привкус за индивидуалност.
Мигачите в огледалата - няма да ги коментирам.
За да не създавам грешно впечатление - петицата е уникален автомобил. LED светлините, които добавиха, изглеждат страхотно (до момента в който се сблъскаме с цената им) и повишават усещането за лукс. Новият iDrive контролер с touchpad (опционален) също е интересна глезотия. Вмъкнаха новия М-ков волан и малко апликации по кожените тапицерии и... друго подобрение сякаш не намирам. Кой знае, може просто да съм имал свръх очаквания или пък наистина да няма какво повече да се подобри. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320d Sport Line

Мнение от TurboDieselComby » 25 Яну 2014, 15:46

За разлика от f3x няма пакет спорт. А ми прави впечатление (това за България и f30post.com), че при f3x масово се поръчват с М пакет или Спорт, и по-рядко luxury и modern.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 28 Яну 2014, 1:28

Roman 1 написа:Гледам я фейслифнатата петица и нещо ме дразни в екстериора...
Каква е причината да се откажат от диодните мигачи?
След като и в F30 се върнаха към обикновените крушки, явно има нещо, но на мен това ми изглежда повече като регрес, от колкото като стъпка напред.
Наред с това, до сега фейслифта на повечето модели почти винаги е бил съпроводен и с подобрения по силовата установка (518d не го броим), за разлика от F10/11 LCI, при които май само 550i мръдна крачка напред. Всичко останало е пуснало котва на нивата от преди 2 и повече години.
Вмъкнаха някави "Luxury Line" и "Modern Line", които обаче ми намирисват повече на маркетингов тарикатлък за сегментиране на клиентелата и създаване на евтин привкус за индивидуалност.
Мигачите в огледалата - няма да ги коментирам.
За да не създавам грешно впечатление - петицата е уникален автомобил. LED светлините, които добавиха, изглеждат страхотно (до момента в който се сблъскаме с цената им) и повишават усещането за лукс. Новият iDrive контролер с touchpad (опционален) също е интересна глезотия. Вмъкнаха новия М-ков волан и малко апликации по кожените тапицерии и... друго подобрение сякаш не намирам. Кой знае, може просто да съм имал свръх очаквания или пък наистина да няма какво повече да се подобри. :dunno:

Ти май доста си се объркал, колата е с ЛЕД или Лазерни фарове и мигачи къде пък видя да вървят назад :D

Последна промяна Taruno на 03 Фев 2014, 23:17, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Roman 1 » 28 Яну 2014, 9:25

Taruno написа:Ти май доста си се объркал, колата е с ЛЕД или разерни фарове и мигачи къде пък видя да вървят назад :D

Този линк, който си постнал, прегледа ли го внимателно?
• Xenon Adaptive headlights standard on all 5 Series models, while
• Adaptive LED Headlights optional

Разерни (вероятно си имал предвид лазерни) фарове се споменават при i8, но в F10 някъде съм ги пропуснал. За лазерни мигачи не знам нищо. Дай да видим - може и да съм се объркал!

Назад към F07/F10/F11