Проблем с AHL (завиващи фарове) на E70

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с AHL (завиващи фарове) на E70

Мнение от VNikiforov90 » 11 Дек 2024, 16:19

Здравейте,

Имам проблем със завиващите фарове на колата си.

Преди няколко месеца сменях стъклата на фаровете и от тогава на левия фар ми дава две грешки, съответно:

9CC1 - Electronic on the left headlight (SMC) reports error
9CBF - Communication w/ step motor controller on the left disrupted

Свалих отново фара, за да видя модула, нямаше му нищо (не беше наводнен и не се виждаше корозия по него), но все пак намерих друг и реших да го сменя, като не съм го кодирал след смяната, това обаче не оправи нещата.

След време направо смених въпросния фар, понеже имаше дефекти вътре и ми изпадна един на добра цена. Сложих го, върнах си и оригиналния модул (който си е кодиран за колата), като мислех, че проблемът ще се реши, но отново ми вади същите грешки, че дори лупата на фара ми заставаше в някакви странни позиции. Сега отново си сложих новия модул и вече фара поне не застава в "странни позиции", но продължава да ми вади същите грешки.

Новия модул не е кодиран. Дали след кодиране ще се оправи работата или трябва да се направи нещо друго? Четох, че проблемите с AHL са често срещани при БМВ и доста трудно се оправят, като най-доброто "оправяне" е направо да си махнеш тази опция от VO-то на автомобила.

Всяка помощ/съвет за разрешаването на този проблем е добра дошла.

Благодаря предварително.

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6