Ъпгрейт на BMW x4 G02

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Ъпгрейт на BMW x4 G02

Мнение от enes_rs » 22 Юли 2023, 16:24

Здравейте колеги, имам нужда от помощ, а може би и съвет.
Възможно ли да се инсталират следните неща за модела Х4 G02 2018година?
1. Смяна на волана с подгрев и опциите който ги нямам именно липсващи 2 бутона за следене на автомобила пред теб и да те държи в линиите да ли също могат да се добавят?
2.Добавяне на 3 камера тоест 360C две за огледалата ляво и дясно и предна камера ?
3.Смяна на 4 дискове с по-големи спирачки ?
4.Изобщо не съм доволен от климатика, само на макс и така си го карам.. опреснен фреон в БМВ,добавени 20мг но нещо не ми духа като че ли при другите..ако си е така и при вас значи няма какво да се прави.
5.В подлакетника имам осветление но видях че при други имат и зарядно 12в да ли може да се инсталира също ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Ъпгрейт на BMW x4 G02

Мнение от Leon » 24 Юли 2023, 12:16

То за можене, може, но тези неща, които си изброил ще струват сериозна сума и много работа. Например огледалата трябва да ги смениш изцяло, не може да им добавиш камера. Предполагам знаеш колко струват, а втора употреба едва ли ще намериш. Спирачките са единствения смислен ъпгрейд от изброените, според мен. Едва ли ще ползваш нещо от останалите кой знае колко. Воланът също е лесен ъпгрейд да е с подгрев, останалото влиза в графата голяма разправия.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 25 Юли 2023, 13:06

enes_rs написа:Здравейте колеги, имам нужда от помощ, а може би и съвет.
Възможно ли да се инсталират следните неща за модела Х4 G02 2018година?
1. Смяна на волана с подгрев и опциите който ги нямам именно липсващи 2 бутона за следене на автомобила пред теб и да те държи в линиите да ли също могат да се добавят?
2.Добавяне на 3 камера тоест 360C две за огледалата ляво и дясно и предна камера ?
3.Смяна на 4 дискове с по-големи спирачки ?
4.Изобщо не съм доволен от климатика, само на макс и така си го карам.. опреснен фреон в БМВ,добавени 20мг но нещо не ми духа като че ли при другите..ако си е така и при вас значи няма какво да се прави.
5.В подлакетника имам осветление но видях че при други имат и зарядно 12в да ли може да се инсталира също ?

1. Зависи колко лесно и на каква цена ще си намериш волан и копчета. Кодирането и монтажа са относително лесни.
2. Възможно е но ще е относително скъпо и откъм части и откъм работа
3. Стандартна работа за сервиз ... след като си намериш подходящи дискове и апарати.
4. Най-вероятно имаш повреда някъде в климатичната инсталация
5. Сравнително лесно се сменя.

За кодирането мога да те насоча към адекватен човек .. ако искаш пиши на лично.

Потребител
Аватар

Мнение от enes_rs » 29 Юли 2023, 12:19

Благодаря за отговорите, ами като цяло прави сте можеби най-смислен ъпгрейт ще е волна и спирачките. Камерите не ми трябват, но не само аз карам :) за нас парктроника е достатъчен, а задната камера върши работа. Ако си намеря огледалата кабелна инсталация ще трябва ли,как мога да знам този модул за задната камера един и същ ли ако се добавят огледални камери ще има ли място за допълните камери ? ако ще трябва инсталация за кабели изобщо няма да бутам.
Между другото днес си купих Carly четец и ще разуча малко какво мога да направя и с него.

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6