Мирис на масло от парното
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- streetracer1
- кандидат ентусиаст
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M4 Competition
- Детайли за колата: X3 E83 3.0D xDrive
Мирис на масло от парното
Здравейте,
Напоследък ми прави впечатление, че след по-дълго карана усещам лек мирис на ласло от парното. Отдясно под всмукателиня колектор е поомазало, но не мога да видя хубаво дали са уплътненията на колектора и гарнитура на капака. Самия колектор е свалян може би тре пъти без да са сменяни, а пеперудките са изолирани, но не са с готовите тапи. Изобщо някой сблъсквал ли се е с подобно явление и как го е решил? По отношение на уплътненията кой какви е слагал и нужна ли е наистина смяната им тъй като майстора последния път ме убеди да не ги сменям, били си добре.
Напоследък ми прави впечатление, че след по-дълго карана усещам лек мирис на ласло от парното. Отдясно под всмукателиня колектор е поомазало, но не мога да видя хубаво дали са уплътненията на колектора и гарнитура на капака. Самия колектор е свалян може би тре пъти без да са сменяни, а пеперудките са изолирани, но не са с готовите тапи. Изобщо някой сблъсквал ли се е с подобно явление и как го е решил? По отношение на уплътненията кой какви е слагал и нужна ли е наистина смяната им тъй като майстора последния път ме убеди да не ги сменям, били си добре.
Поздрави,
Х. Христов
Х. Христов
- Mollov
- Мародератор
- Кара: some d20s
Re: Мирис на масло от парното
Добре е да кажеш за кой модел става дума...
- streetracer1
- кандидат ентусиаст
Извинявам се за пропуска, има го профила ми и не съобразих. Е83 Х3 3.0D 218 коня
Поздрави,
Х. Христов
Х. Христов
- streetracer1
- кандидат ентусиаст
Някой някакви предположения и предложения? Гарнитурата на капака на клапаните изглежда добре, от двете страни е суха, отзад не мога да видя, но предполагам и там ще е. Пеперудките ги махнах и сложих тапи, колекторът е с нови гарнитури.
Поздрави,
Х. Христов
Х. Христов
- vvasilev1
- старши ентусиаст
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Запали автомобила на тъмно със загасени светлини.
Вдигни предния капак и светни с фенерче. Ако изпуска дим от някъде ще го видиш на лъча от светлината.
Аз имах спукан маркуче, което отвежда парите след масления сепаратор към въздуховода към кулера.
Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk
Вдигни предния капак и светни с фенерче. Ако изпуска дим от някъде ще го видиш на лъча от светлината.
Аз имах спукан маркуче, което отвежда парите след масления сепаратор към въздуховода към кулера.
Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk
- streetracer1
- кандидат ентусиаст
Честно казано доста време му се чудя и вглеждам. От никъде нищо освен омасленото под всмукателния колектор. Течаха осите на пеперудките, но ги замених с тапи. При вдигнат капак на топъл мотор не ми мирише. Все едно само вътре от парното ми прави впечатление и то мирисът е лек, не е някакъв задушлив чак
Поздрави,
Х. Христов
Х. Христов
- theraven_nz
- младши ентусиаст
- Кара: F15
Аз съм с N57 мотор с 2 турбини и имах такъв проблем два пъти вече. Гарнитура на капака на клапаните. Едната турбина е много близо до гарнитурата и я опича с времето. С М57 на старата ми Е53ка такъв проблем не съм имал, но той е с едно турбо така или иначе.
---
7 мнения
• Страница 1 от 1