Проблем с ключ на е83
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dodishefa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв х3 3,0 дизел; Бмв х5 ф15 дизел
Проблем с ключ на е83
Здравейте,от няколко дена имам проблеми с отключване и заключване на колата.С румбоидния ключ съм и работи когато си поиска може да отключи пък няма да заключи или обратно.Може да работи цял ден и вечерта като се прибера не иска и я заключвам с ключа.Пробвах резервния ключ положението е същото какво ще ме посъветвате ?
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: Проблем с ключ на е83
Пробвай да смениш батерията
- dodishefa
- кандидат ентусиаст
-
Ще пробвам да сменя батерията,но възможност ли е и на двата ключа да е така? Някаква препоръка за батерията да не взема нещо менте.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
dodishefa написа:Ще пробвам да сменя батерията,но възможност ли е и на двата ключа да е така? Някаква препоръка за батерията да не взема нещо менте.
Имал съм го този проблем и на двата ключа.
За батерия, оригинална от БМВ представителство или някаква алтернатива от авто ключар.
П.П.Оригиналните карат доста повече и не са милиони

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Оригинална батерия за Е83 с ромбоиден ключ как може да се намери, като той се зарежда от патрона и от BMW казват направо смяна на ключа? Исках преди време да си сменя батериите на двата ключа и от Мкар казаха нови ключове, заради зареждащите се батерии.
stocky написа:Оригинална батерия за Е83 с ромбоиден ключ как може да се намери, като той се зарежда от патрона и от BMW казват направо смяна на ключа? Исках преди време да си сменя батериите на двата ключа и от Мкар казаха нови ключове, заради зареждащите се батерии.
Е, да, то така е най-лесно, затова и така са ти казали! Батериите се сменят, както всичко друго и това, че е пипкава работата с рязането на ключа, не е повод човек да се откаже от опция по-евтина в пъти в сравнение с нов ключ, та дори и да се вземе и нареже нова кутийка, ако старата след манипулацията не добие задоволителен вид.
P. S. А на колегата проблемът му не е в батерията, защото вероятността и на двата ключа батериите им да откажат по едно и също време клони към нула. Още повече, че ако проблемът е в батерията няма да работи нито една от функциите на ключа, а не както е споделил той в поста си.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
На мен ми е ясен механизмът за смяната на батерията. Въпросът ми беше по-скоро към колегата Мартин как да взема оригинална батерия от представителство, при положение, че те не предлагат смяна на тази батерия? Дали от друг модел дистанционно или по друг начин.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
stocky написа:На мен ми е ясен механизмът за смяната на батерията. Въпросът ми беше по-скоро към колегата Мартин как да взема оригинална батерия от представителство, при положение, че те не предлагат смяна на тази батерия? Дали от друг модел дистанционно или по друг начин.
Има опция, драсни едно ЛС-работя с М Кар и ще ти доставя такава батерия

- sorcerer357s
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Х3(F25) 3.5d, BMW Х3(Е83) 3.0d
Освен батерията е възможно да е прецакана антената, която зарежда ключа. Аз съм сменял рингчето (антената), която зарежда ключовете – на диагностиката изписваше че има проблем с зареждането на ключа. EWS III Ring Antenna се води и беше около 15-20 левa в ebay. Но това едва ли е проблема при положение, че ключовете ту работят, ту не. Все пак може да се пробваш да го смениш.

Ето това е Джаджата.
А ето и как се сменя –
https://www.youtube.com/watch?v=D9V7o_BuPSc

Ето това е Джаджата.
А ето и как се сменя –
https://www.youtube.com/watch?v=D9V7o_BuPSc
- dodishefa
- кандидат ентусиаст
-
Ходих на майстор и той каза,че имали модул отзад във вратата на багажника и се овлажнявал и се прецаквал.Свалихме го и го почистихме,но пак няма промяна. Малко е учудващо,но да споделя как се проявява проблема.Днес сутринта слизам пред блока и не мога да я отключа с копчето и отключвам с ключа.Отивам до майстора слизам пробвам с копчето заключва се и така няколко пъти за проба всичко е нормално.После спирах още на три места и се заключва и отключва от копчето без проблем. После се прибирам и както всеки път паркирам пред блока и не иска да се заключи незнам как всеки път пред блока като съм с багаж и трябва да въртя с ключа
Според вас дали да търся друг модул или е нещо друго?

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Ако го прави само пред блока, може нещо да смущава сигнала там.
dodishefa написа:Ходих на майстор и той каза,че имали модул отзад във вратата на багажника и се овлажнявал и се прецаквал.
Това добре го е казал майсторът, а за GM-модула не каза ли нещо - щом проблемът не е в антената, значи задължителна проверка и на него (намира се зад жабката)!
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
ID A написа:Ако го прави само пред блока, може нещо да смущава сигнала там.
В това със смущенията има логика. При мен има две такива места в София, където ключа работи на магия. Даже бях луднал и аз като колегата да търся лек, добре че се усетих навреме.
- dodishefa
- кандидат ентусиаст
-
Майстора не е казвал нищо за този ГМ модул. Как може да се смущава сигнала? Проблема го имам от 2седмици преди това не е имало проблем ще се по возя малко в квартала да видя.
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
dodishefa написа:що,но да споделя как се проявява проблема.Днес сутринта слизам пред блока и не мога да я отключа с копчето и отключвам с ключа.О?
Колега, утре пробвай дистанционното, примерно от другата страна на колата, по-близо или по-далеч, по-ниско или по-високо.......абе обиколи си колата с дистанционното, докато пробваш.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2