Колата върти от стартера, но не пали?
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- She's_got_the_gas
- Потребител
-
- Кара: BMW e53 3.0i
Колата върти от стартера, но не пали?
Здравейте, колеги!
От вчера имам следния проблем: Буквално 30 минути след като се завърнах от 2 часа извънградско пътуване исках да преместя колата си на сянка. Но в момента, в който завъртях ключа се чу въртенето на стартера, но колата не запали. Пооставих я за няколко часа, след което повторих опитите и проблем нямаше. Днес сутринта, обаче (когато двигателят беше студен) срещнах отново проблеми при първите няколко опита, след което при успешното запалване колата работеше на по-малко цилиндри и трудно си държеше оборотите - изгасна един-два пъти. Вечерта опитах отново, но тогава беше категоричен провал. Въпросът ми към вас е следния: Какво може да го причини и колко трудно би било сам да отстраня повредата? Аз лично съм се настроил към свещите, когато поотминат дъждовете ще се хвана и ще ги сменя, но ако това не помогне...? Не разбирам особено много от ДВГ и дори от коли като цяло, заради което ще съм изключително благодарен, ако ми обяснявате в детайли.
Благодаря предварително!
От вчера имам следния проблем: Буквално 30 минути след като се завърнах от 2 часа извънградско пътуване исках да преместя колата си на сянка. Но в момента, в който завъртях ключа се чу въртенето на стартера, но колата не запали. Пооставих я за няколко часа, след което повторих опитите и проблем нямаше. Днес сутринта, обаче (когато двигателят беше студен) срещнах отново проблеми при първите няколко опита, след което при успешното запалване колата работеше на по-малко цилиндри и трудно си държеше оборотите - изгасна един-два пъти. Вечерта опитах отново, но тогава беше категоричен провал. Въпросът ми към вас е следния: Какво може да го причини и колко трудно би било сам да отстраня повредата? Аз лично съм се настроил към свещите, когато поотминат дъждовете ще се хвана и ще ги сменя, но ако това не помогне...? Не разбирам особено много от ДВГ и дори от коли като цяло, заради което ще съм изключително благодарен, ако ми обяснявате в детайли.
Благодаря предварително!
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Re: Колата върти от стартера, но не пали?
Колега, да уточним само! За 3 литров бензин ли става дума?
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- She's_got_the_gas
- Потребител
-
Да, колата е 3 литров бензин, извинявам се, мислех, че съм го написал на профила, не знаех дали се вижда. 

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Колега моят съвет е да се насочиш към сервиз, в който знаят какво правят и първо да му направят една читава диагностика!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
- She's_got_the_gas
- Потребител
-
И това е моето желание, колега, за съжаление се намирам в малко градче, където нямат софтуерите, нужни за диагностика и се надявах да успея да я припаля, за да отида до по-голям град на сервиз. Уви, изглежда ще търся репатрак... Освен ако няма колеги във форума от град Елена, които могат да дадат съвет или да предложат платформа под наем (аз категорията я имам
)

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Имаш ли газова уредба?
- She's_got_the_gas
- Потребител
-
Да, газова уредба има - запалих я днес чисто на газ и я оставих на място да поработи, за да загрее мотора. След една минута газовото светна с червена лампичка и колата угасна. Запалих я втори път и този път я задвижих, докато се загрее мотора. Слава Богу, в движение не ме остави... Утре ще опитам отново чисто на газ и отивам направо към сервиза! Газовото е от Фобос, инжекцион OBD II. Много благодаря колеги и искрено се извинявам, че не подавам всичката информация наведнъж - не съм свикнал, новобранец съм 

- Alex1990
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Ф10
- Мечтае да кара: вече го карам :)
- Детайли за колата: 525д 204 коня 2011
предишна Бмв Х5 4.4 320коня 2004
She's_got_the_gas написа:Да, газова уредба има - запалих я днес чисто на газ и я оставих на място да поработи, за да загрее мотора. След една минута газовото светна с червена лампичка и колата угасна. Запалих я втори път и този път я задвижих, докато се загрее мотора. Слава Богу, в движение не ме остави... Утре ще опитам отново чисто на газ и отивам направо към сервиза! Газовото е от Фобос, инжекцион OBD II. Много благодаря колеги и искрено се извинявам, че не подавам всичката информация наведнъж - не съм свикнал, новобранец съм
Имах същия проблем, оказа се бензинова помпа

8 мнения
• Страница 1 от 1