Паразитен шум след изгасяне на двигателя
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Паразитен шум след изгасяне на двигателя
Здравейте, колеги!
Колата е X3, 3.0d, 2007г. Днес се появи странен паразитен шум - при изгасяне на двигателя, някъде в преднята дясна половина олоко пасажерското място, се чува странен шум, като тракане за около 1-2 секунди. Наподобява звука на изключваща се перка. На таблото няма никакви индикации за проблем. Досега не съм забелязал подобен шум. Някакви идеи какво може да е?
Колата е X3, 3.0d, 2007г. Днес се появи странен паразитен шум - при изгасяне на двигателя, някъде в преднята дясна половина олоко пасажерското място, се чува странен шум, като тракане за около 1-2 секунди. Наподобява звука на изключваща се перка. На таблото няма никакви индикации за проблем. Досега не съм забелязал подобен шум. Някакви идеи какво може да е?
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: Паразитен шум след изгасяне на двигателя
vpenkoff написа:Здравейте, колеги!
При мен от страната на пасажера е печката / в двигателния отсек /, но не съм чул да има такива звуци. Малко е гадаене, но да не е перката /вентилатора/ на купето?
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- PETROVIT
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW X3 E83 3.0D 2004
Здравейте,
Не съм специалист, но в клипчето се чува звука при проблем с демпферна шайба.
https://www.youtube.com/watch?v=3l1mgTOMG6Y
Дано да не съм прав.
Не съм специалист, но в клипчето се чува звука при проблем с демпферна шайба.
https://www.youtube.com/watch?v=3l1mgTOMG6Y
Дано да не съм прав.
Здравейте,
Да, шумът много прилича на този от клипчето. Ще се опитам по-късно да кача клипче със запис на самият звук.
Демпферната шайба я смених преди около 6 месеца и 10к км когато взех колата, в столичен сервиз [mirafiori]. От там ми казаха, че е за смяна, и аз ги послушах - съответно те извършиха смяната.
Възможно ли е за толкова малко км и кратко време да се износи? Доколкото знам, демпферната шайба може да направи доста поразии. Съответна смяна би ли решила проблема?
Да, шумът много прилича на този от клипчето. Ще се опитам по-късно да кача клипче със запис на самият звук.
Демпферната шайба я смених преди около 6 месеца и 10к км когато взех колата, в столичен сервиз [mirafiori]. От там ми казаха, че е за смяна, и аз ги послушах - съответно те извършиха смяната.
Възможно ли е за толкова малко км и кратко време да се износи? Доколкото знам, демпферната шайба може да направи доста поразии. Съответна смяна би ли решила проблема?
MMG написа:А знаеш ли каква марка шайба са ти сложили?
Според изготвената тогава оферта, би трябвало да е corteco с каталожен номер 80001103.
Като цяло мненията за Corteco са положителни. Все пак, по-добре да я погледнат в сервиз, така е трудно да се каже. За тест може да се махнат ремъците и да се чуе тогава.
Здравейте,
Вчера бях при момчетата от mirafiori. Указа се проблем с моторчето на раздатъчната кутия. Ремонтираха го и шумът изчезна.
Вчера бях при момчетата от mirafiori. Указа се проблем с моторчето на раздатъчната кутия. Ремонтираха го и шумът изчезна.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Супер, но какво му беше...разхлабено?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
Честно казано, не попитах. Но е напълно възможно, тъй като го оправиха още същия ден. Посъветваха ме да не дрифтя ( не ми се е случвало досега с джип ), както и ако попадна в снежни преспи и се активира 4х4 да се опитам с малко газ да излезна, а не да пресилвам. Сега като се замисля, бях попаднал в непочистен сняг и малко поизтормозих колата докато се измъкна...
За информация, същия проблем се случва често и при Мерцедес. При Ауди, технологията била най-разработена и се случвало рядко да има проблеми.
За информация, същия проблем се случва често и при Мерцедес. При Ауди, технологията била най-разработена и се случвало рядко да има проблеми.
10 мнения
• Страница 1 от 1