Проблем с огледало е53
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cekatapolude
- Потребител
-
Проблем с огледало е53
Здравейте,
Имам следния проблем, до вчера при включване на задна, дясното ми огледало се сваляше автоматично.
От днес вече не се сваля.
Вчера имах проблем с централното , колата не познаваше ключа и не се заключваше. Ходих при автоключар ,обучи ми ключа и централното се оправи, но от както той пипа нещо, огледалото спря да се сваля.
Възможно ли е, да е загубило някоя настройка, или просто някое моторче на огледалото се е предало?
Имам следния проблем, до вчера при включване на задна, дясното ми огледало се сваляше автоматично.
От днес вече не се сваля.
Вчера имах проблем с централното , колата не познаваше ключа и не се заключваше. Ходих при автоключар ,обучи ми ключа и централното се оправи, но от както той пипа нещо, огледалото спря да се сваля.
Възможно ли е, да е загубило някоя настройка, или просто някое моторче на огледалото се е предало?
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Re: Проблем с огледало е53
Колега провери бутона за преминаване на настройките от ляво към дясно огледало дали е в ляво положение! Само тогава работи опцията за автоматично сваляне на огледалото при заден ход!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- cekatapolude
- Потребител
-
оправи се, благодаря много! 

- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
За да не пускам нова тема ще пиша тук. Екстрата с падащото огледало е доста добра, но от както ми откраднаха огледалата и монтирах други същите като старите, като вкарам задна огледалото пада, но като върна на директна огледалото не се връща в нормална позиция, а си остава долу. Какво трябва да направя за да бъде всично наред?

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Привет колега! Нормалната позиция запомнена ли е на някой от бутоните памет? И на мен ми се случвало, но като го раздвижа с някоя друга запомнена позиция и се нормализира поведението му!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
kiky_7 написа:За да не пускам нова тема ще пиша тук. Екстрата с падащото огледало е доста добра, но от както ми откраднаха огледалата и монтирах други същите като старите, като вкарам задна огледалото пада, но като върна на директна огледалото не се връща в нормална позиция, а си остава долу. Какво трябва да направя за да бъде всично наред?
Тук са описали какъв е проблема и защо не се връща огледалото. Този "сензор" се разваля, но и често се размества или замърсява.
Препоръчвам ти да свалиш капачката, да провериш дали не е разместен и да го почистиш хубаво.
http://www.xdrivers.co.uk/forum/index.php?&topic=88.0
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Това, което си посочил колега е релето за прибиране на огледалата. То няма общо с проблема.
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
Така е. Объркал съм се.
Заблудих се от auto "folding", а си мислех за "tilt"
И при мен проблема е същия, за това гледах по чуждите сайтове.
С натискане на бутона за memory не всеки път се връща.
Налага се ръчно да го изправя от копчето.
Заблудих се от auto "folding", а си мислех за "tilt"

И при мен проблема е същия, за това гледах по чуждите сайтове.
С натискане на бутона за memory не всеки път се връща.
Налага се ръчно да го изправя от копчето.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
- gido
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5
- Мечтае да кара: MX5
Апък мойто колеги като включа задна и пада на долу до край,и е неудобно за даване на зад.има ли начин да го запаметява да не пада чак до долу.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Ако бутона за превключване на регулирането на огледалата е в положение за лявото огледало, дясното се накланя при включване на задна. Ако е на положение за дясно огледало, то не се накланя при включване на задна.
Аз съм го оставил на положение да не ми се накланя. На позиция номер 3 от паметта съм запаметил същите настройки каквито са ми на позиция 1, с разликата, че на позиция 3 съм запаметил огледалата да са свалени надолу, така че да са ми удобни за паркиране. Като имам нужда да са надолу натискам бутона за позиция 3 и огледалата падат до там до където съм ги настроил. После си връщам позиция 1 и така.
Аз съм го оставил на положение да не ми се накланя. На позиция номер 3 от паметта съм запаметил същите настройки каквито са ми на позиция 1, с разликата, че на позиция 3 съм запаметил огледалата да са свалени надолу, така че да са ми удобни за паркиране. Като имам нужда да са надолу натискам бутона за позиция 3 и огледалата падат до там до където съм ги настроил. После си връщам позиция 1 и така.
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
dan-dam написа:Ако бутона за превключване на регулирането на огледалата е в положение за лявото огледало, дясното се накланя при включване на задна. Ако е на положение за дясно огледало, то не се накланя при включване на задна.
Интересно, не се бях сетил

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Има 3 вида кодировка за тази функция (поне в е46 и е60).
Първи вариант - изключено - огледалото не се мести при даване на задна.
Втори вариант - при даване на задна и палчето е в ляво - огледалото отива най-долу.
Трети вариант - при даване на задна и палчето е в дясно - огледалото отива до позиция, настроена от шофьора.
Разликата от вариант 2 и 3 идва при кодировката. По спомен мисля, че възможностите бяха nich_aktiv, wert_01 и wert_02, като последните две са за вариант 2 и 3.
Когато си взех е46цата, беше настроена на вариант 2, което ми беше адски неудобно, защото съм почти 2 метра висок и като отиде най-долу огледалото не виждах нищо, без да се надвеся над седалката на пасажера. Купих си кабел, смених го кодировката на wert_02 (пак се извинявам ако не е точната, но не помня вече) и сега е рай - нагласил съм си го както ми е удобно.
Общо взето, от това кога ти мърда огледалото - дали при копче в ляво или копче в дясно можеш да се ориентираш каква ти е настройката в момента. Ако копчето е в ляво, когато пада огледалото, не можеш да го нагласяш, ако е в дясно - можеш.
Другото, което се сещам, е че за да може да бачка третия вариатн, трябва да имаш огледала с подгрев и/или седалки с памет.
В темата Интересни опции за кодиране и програмиране в е46 (а може и да беше в темата за е60) дискутирахме този въпрос с колеги и мисля, че даже беше описано коя точно настройка в кой модул се пипа, за да се направи.
Първи вариант - изключено - огледалото не се мести при даване на задна.
Втори вариант - при даване на задна и палчето е в ляво - огледалото отива най-долу.
Трети вариант - при даване на задна и палчето е в дясно - огледалото отива до позиция, настроена от шофьора.
Разликата от вариант 2 и 3 идва при кодировката. По спомен мисля, че възможностите бяха nich_aktiv, wert_01 и wert_02, като последните две са за вариант 2 и 3.
Когато си взех е46цата, беше настроена на вариант 2, което ми беше адски неудобно, защото съм почти 2 метра висок и като отиде най-долу огледалото не виждах нищо, без да се надвеся над седалката на пасажера. Купих си кабел, смених го кодировката на wert_02 (пак се извинявам ако не е точната, но не помня вече) и сега е рай - нагласил съм си го както ми е удобно.
Общо взето, от това кога ти мърда огледалото - дали при копче в ляво или копче в дясно можеш да се ориентираш каква ти е настройката в момента. Ако копчето е в ляво, когато пада огледалото, не можеш да го нагласяш, ако е в дясно - можеш.
Другото, което се сещам, е че за да може да бачка третия вариатн, трябва да имаш огледала с подгрев и/или седалки с памет.
В темата Интересни опции за кодиране и програмиране в е46 (а може и да беше в темата за е60) дискутирахме този въпрос с колеги и мисля, че даже беше описано коя точно настройка в кой модул се пипа, за да се направи.
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
Доста полезна информация, но при мен проблема е, че когато изключа задна и вкарам директна или паркинг огледалото не се връща в нормалната позиция..

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Днес забелязах , че корпуса на лявото огледало при фиксирано положение седи по отворено.
Въпроса ми е дали този ъгъл който сключва с колата се регулира?
Въпроса ми е дали този ъгъл който сключва с колата се регулира?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2