Проблем с огледало е53

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с огледало е53

Мнение от cekatapolude » 28 Яну 2017, 12:43

Здравейте,
Имам следния проблем, до вчера при включване на задна, дясното ми огледало се сваляше автоматично.
От днес вече не се сваля.
Вчера имах проблем с централното , колата не познаваше ключа и не се заключваше. Ходих при автоключар ,обучи ми ключа и централното се оправи, но от както той пипа нещо, огледалото спря да се сваля.
Възможно ли е, да е загубило някоя настройка, или просто някое моторче на огледалото се е предало?

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Re: Проблем с огледало е53

Мнение от POL_Starshi » 28 Яну 2017, 13:04

Колега провери бутона за преминаване на настройките от ляво към дясно огледало дали е в ляво положение! Само тогава работи опцията за автоматично сваляне на огледалото при заден ход!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Потребител
Аватар

Мнение от cekatapolude » 29 Яну 2017, 8:31

оправи се, благодаря много! :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Много коли
Мечтае да кара: M4

Мнение от kiky_7 » 30 Яну 2017, 3:22

За да не пускам нова тема ще пиша тук. Екстрата с падащото огледало е доста добра, но от както ми откраднаха огледалата и монтирах други същите като старите, като вкарам задна огледалото пада, но като върна на директна огледалото не се връща в нормална позиция, а си остава долу. Какво трябва да направя за да бъде всично наред?
Изображение Изображение

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 01 Фев 2017, 8:35

Привет колега! Нормалната позиция запомнена ли е на някой от бутоните памет? И на мен ми се случвало, но като го раздвижа с някоя друга запомнена позиция и се нормализира поведението му!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 40d
Мечтае да кара: Всички коли на света!

Мнение от svetliol » 04 Фев 2017, 9:25

kiky_7 написа:За да не пускам нова тема ще пиша тук. Екстрата с падащото огледало е доста добра, но от както ми откраднаха огледалата и монтирах други същите като старите, като вкарам задна огледалото пада, но като върна на директна огледалото не се връща в нормална позиция, а си остава долу. Какво трябва да направя за да бъде всично наред?

Тук са описали какъв е проблема и защо не се връща огледалото. Този "сензор" се разваля, но и често се размества или замърсява.
Препоръчвам ти да свалиш капачката, да провериш дали не е разместен и да го почистиш хубаво.

http://www.xdrivers.co.uk/forum/index.php?&topic=88.0
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 e53 3.0d 218ps
Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
Детайли за колата: Зла печка :D

Мнение от An4oOo » 04 Фев 2017, 11:19

Това, което си посочил колега е релето за прибиране на огледалата. То няма общо с проблема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiky_7 » 04 Фев 2017, 15:23

Да, този сензор който е посочил колегата е за прибиращи огледала..
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 40d
Мечтае да кара: Всички коли на света!

Мнение от svetliol » 04 Фев 2017, 15:32

Така е. Объркал съм се.
Заблудих се от auto "folding", а си мислех за "tilt" :roll:

И при мен проблема е същия, за това гледах по чуждите сайтове.
С натискане на бутона за memory не всеки път се връща.
Налага се ръчно да го изправя от копчето.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

Мнение от gido » 07 Фев 2017, 9:31

Апък мойто колеги като включа задна и пада на долу до край,и е неудобно за даване на зад.има ли начин да го запаметява да не пада чак до долу.
[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 07 Фев 2017, 9:49

Ако бутона за превключване на регулирането на огледалата е в положение за лявото огледало, дясното се накланя при включване на задна. Ако е на положение за дясно огледало, то не се накланя при включване на задна.
Аз съм го оставил на положение да не ми се накланя. На позиция номер 3 от паметта съм запаметил същите настройки каквито са ми на позиция 1, с разликата, че на позиция 3 съм запаметил огледалата да са свалени надолу, така че да са ми удобни за паркиране. Като имам нужда да са надолу натискам бутона за позиция 3 и огледалата падат до там до където съм ги настроил. После си връщам позиция 1 и така.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiky_7 » 08 Фев 2017, 1:25

dan-dam написа:Ако бутона за превключване на регулирането на огледалата е в положение за лявото огледало, дясното се накланя при включване на задна. Ако е на положение за дясно огледало, то не се накланя при включване на задна.
Аз съм го оставил на положение да не ми се накланя. На позиция номер 3 от паметта съм запаметил същите настройки каквито са ми на позиция 1, с разликата, че на позиция 3 съм запаметил огледалата да са свалени надолу, така че да са ми удобни за паркиране. Като имам нужда да са надолу натискам бутона за позиция 3 и огледалата падат до там до където съм ги настроил. После си връщам позиция 1 и така.

Интересно, не се бях сетил :clap: Така ще го направя и аз, но по оригиналния начин си е най-хубаво и ще опитвам какво ли не за да го направя.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 08 Фев 2017, 11:50

Има 3 вида кодировка за тази функция (поне в е46 и е60).

Първи вариант - изключено - огледалото не се мести при даване на задна.

Втори вариант - при даване на задна и палчето е в ляво - огледалото отива най-долу.

Трети вариант - при даване на задна и палчето е в дясно - огледалото отива до позиция, настроена от шофьора.

Разликата от вариант 2 и 3 идва при кодировката. По спомен мисля, че възможностите бяха nich_aktiv, wert_01 и wert_02, като последните две са за вариант 2 и 3.
Когато си взех е46цата, беше настроена на вариант 2, което ми беше адски неудобно, защото съм почти 2 метра висок и като отиде най-долу огледалото не виждах нищо, без да се надвеся над седалката на пасажера. Купих си кабел, смених го кодировката на wert_02 (пак се извинявам ако не е точната, но не помня вече) и сега е рай - нагласил съм си го както ми е удобно.

Общо взето, от това кога ти мърда огледалото - дали при копче в ляво или копче в дясно можеш да се ориентираш каква ти е настройката в момента. Ако копчето е в ляво, когато пада огледалото, не можеш да го нагласяш, ако е в дясно - можеш.
Другото, което се сещам, е че за да може да бачка третия вариатн, трябва да имаш огледала с подгрев и/или седалки с памет.

В темата Интересни опции за кодиране и програмиране в е46 (а може и да беше в темата за е60) дискутирахме този въпрос с колеги и мисля, че даже беше описано коя точно настройка в кой модул се пипа, за да се направи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiky_7 » 08 Фев 2017, 16:23

Доста полезна информация, но при мен проблема е, че когато изключа задна и вкарам директна или паркинг огледалото не се връща в нормалната позиция..
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 12 Фев 2017, 23:16

Днес забелязах , че корпуса на лявото огледало при фиксирано положение седи по отворено.
Въпроса ми е дали този ъгъл който сключва с колата се регулира?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Следваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6