4x4 неработи ?
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
4x4 неработи ?
Здравейте, наскоро си взех х5 -2006 г.,3d, но ми свети постоянно лампата за 4х4, от диагностиката излезе, че датчика за ъгъла на завиване на колелата явно се е прецакал и от там съм нямал задвижване на предните колела... сега съм само със задно. Ако си купя друг работещ датчик, ще се оправи ли 4х4?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Brutal
Motor
Works
Motor
Works
- homey
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е53
- Мечтае да кара: Боинг 777
Re: 4x4 неработи ?
Имаш лично съобщение!
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
Трябва да вземеш steering сензор, със същият номер или поне някой който съвпада с твоя. След смяната се кодира и си готов. 

- radimen
-
-
- Кара: бмв х3
- Мечтае да кара: самолет
Колата ще се управи когато не работи датчика той няма как да ти включи раздатката . Взимаш нов от магазина и отиваш да ти го подменят намира е на пръта на волана отдоло ,след това калиброване и си 6,препоръчвам ти Иван от Наежда. датчик 260лв и около 70-90 лв ремонт + калиброане успех чакат те още много подмени на тази кола ,аз съм със същата последно съм с нова турина и съм много доволен.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Аз също имам проблем с датчика на волана,от него не ми работи и ДСЦ,което е нормално но нямам и АБС,не знам дали това е нормално.
Иначе си въртят и предните гуми...
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
Може да е сензора на волана, някой датчик на колелетата или абс модул, закачи я на компютър 

- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
kiky_7 написа:Може да е сензора на волана, някой датчик на колелетата или абс модул, закачи я на компютър
В допълнение, ако колата е фейс и светят и трите лампи може да е и от раздатката (пластмасовото изронено зъбно колело), особенно ако се чува пукане от нея, когато се загаси колата... Както е препоръчал колегата, диагностика за да не се сменят здрави части. Успех!
- Georgi P Georgiev
- Потребител
-
- Кара: bmw x5
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: 3.0 д 218к.с
Както казват колегите, преди всичко диагностика и след това читав майстор, че иначе..
Тук във форума има доста можещи колеги, който ще ти помогнат.

- kiky_7
- младши ентусиаст
-
Georgi P Georgiev написа:Както казват колегите, преди всичко диагностика и след това читав майстор, че иначе..Тук във форума има доста можещи колеги, който ще ти помогнат.
Според мен е хубаво първо да се направят живи данни на спийд сензорите на всяко колело ( АБС сензор ). Над 2.4км започва да отчита. На един приятел на е39ката, преден десен беше прецакан и на таблото му светеше асц и абс. Мислехме,че е модул АБС. Накрая се оказа и модула и сензора

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
dicho0o написа:Аз също имам проблем с датчика на волана,от него не ми работи и ДСЦ,което е нормално но нямам и АБС,не знам дали това е нормално.
Днес проверих на диагностика всички АБС сензори работят в движение,но АБС не работи.
Грешка освен в датчик за ъгъл на волана нямам,тези дни ще дойде и неговия ред за смяна.
Нормално ли е от него да нямам АБС,имам познат със същата кола и пак грешка в датчика за завиване,но АБС работ!?
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
Пробвай steering angle сензора на живи данни през инпа. Когато завиваш на дясно стрелката отива на ляво и обратното, ако въобще не се мести значи сензора е за смяна.
Когато моят датчик за завиване беше прецакан, истата показа "DSC Steering angle sensor" и когато беше прецакан АБС си имах, но само и единствено 4х4 системата против пробуксуване не работеше. Щом спийд сензорите работят и четирите, пробваш steering сензора на живи данни и той ако работи, проверяваш актуатора на раздатката ( назъбеното колелце в нея ), ако и там е окей значи АБС модул. Не са чак толкова много проверките, успех
Когато моят датчик за завиване беше прецакан, истата показа "DSC Steering angle sensor" и когато беше прецакан АБС си имах, но само и единствено 4х4 системата против пробуксуване не работеше. Щом спийд сензорите работят и четирите, пробваш steering сензора на живи данни и той ако работи, проверяваш актуатора на раздатката ( назъбеното колелце в нея ), ако и там е окей значи АБС модул. Не са чак толкова много проверките, успех

11 мнения
• Страница 1 от 1