Странно потене(замъгляване) на цялата дясна половина....
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- vladimir8505
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко
- Детайли за колата: Е 53
Странно потене(замъгляване) на цялата дясна половина....
Здравейте колеги и Честита Коледа,имам много странен проблем и не можах да намеря нищо с търсачката.
В тези зимни дни естесвено се кара се на парно и от зачестеноното пускане за забелязвам че след като е избърсано предното стъкло до няколко дни половината дясна страна става замъглена(като изпотена но не е).Пак чистя с препарат и пак същото като с нож отрязано се вижда как от средата на дясно е като изпотено и дясното странично стъкло също.Забравих да кажа че клапите работят и има обдухване,не ми се губи антифриз и филтъра е чисто нов на купето.Не казах че става дума за X5 e53 3.0d 2004,собственика преди мен беше махнал филтъра(защото е бил много мръсен.....
и така преценил че е по добре....)незнам се чудя колко е карал така и дали не е оказало този проблем сега.
Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с това от какво може да е и дали знаете сервиз в София който се занимава с парно или тем подобни.
Благодаря преварително и моля за помощ защото освен че е неприятно и дразнещо е и опасно като се замъгли повече и няма видимост напред и на дясно огледало....

В тези зимни дни естесвено се кара се на парно и от зачестеноното пускане за забелязвам че след като е избърсано предното стъкло до няколко дни половината дясна страна става замъглена(като изпотена но не е).Пак чистя с препарат и пак същото като с нож отрязано се вижда как от средата на дясно е като изпотено и дясното странично стъкло също.Забравих да кажа че клапите работят и има обдухване,не ми се губи антифриз и филтъра е чисто нов на купето.Не казах че става дума за X5 e53 3.0d 2004,собственика преди мен беше махнал филтъра(защото е бил много мръсен.....

Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с това от какво може да е и дали знаете сервиз в София който се занимава с парно или тем подобни.

Благодаря преварително и моля за помощ защото освен че е неприятно и дразнещо е и опасно като се замъгли повече и няма видимост напред и на дясно огледало....

Re: Странно потене(замъгляване) на цялата дясна половина....
Според мен логиката е следната,че когато е липсвал филтъра там са се набутали всякакви боклуци и прахоляци.Сега независимо от наличието на нов филтър понеже си е студено се случва така, че събирайки конденз от въздуха,когато мизерията е студена тя се напоява с влага,а като се нагрява от по-топъл въздух в последствие влагата се изпарява заедно с малко от мизерията и се лепи на другото студено по пътя си където кондензира,а именно стъклото.Съветът ми е да си измиете добре въздуховодите.
- vladimir8505
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко
- Детайли за колата: Е 53
Но най-странното е както писах,че само дясната половина е така от ляво няма такова нещо...
Някой знае ли,има ли някъкав препарат за чистене на тези въздуховоди,или може би трябва някъде където се занимават с климатици.
Ако някой колега е ходил на подобна интервенция да каже,ще съм много благодарен

Някой знае ли,има ли някъкав препарат за чистене на тези въздуховоди,или може би трябва някъде където се занимават с климатици.
Ако някой колега е ходил на подобна интервенция да каже,ще съм много благодарен

Има спрейове за дезинфекция на въздуховодите. Продават се в магазините за авточасти, има и в бензиностанциите. Незнам дали ще помогне, но няма и да навреди.
4 мнения
• Страница 1 от 1